Makuuhuoneen muutos toi tunnelmaa ja toimivuutta

Yhteistyössä Värisilmä makuuhuoneen muutos tapeteilla

yhteistyossa-190x190

Makuuhuone koki viime viikolla aikamoisen muutoksen, kun pitkään muhinut ajatus laitettiin vihdoin käytäntöön. Olimme jo alakerran tapettimuutoksen yhteydessä päättäneet myös remontoida makuuhuoneemme ja vaihtaa sen kalvakkaan keltaisen yleisílmeen kutsuvaksi ja rauhoittavaksi. Tälläkin kertaan päädyttiin tapettiin ja tummaan sellaiseen.

Alakerran työhuoneen tapettivalinnalla todistin itselleni jo, että mustapohjainen tapetti ei ole synkkä. Joten näin ollen päädyimme makuuhuoneemme suhteen vieläkin ”mustempaan” – ja se kannatti! Tapetti löytyi jälleen luottokaupastani Värisimästä, Boråstapeterin mallistosta Falsterbo II. 

Nyt tästäkin makuuhuoneesta tuli vihdoin kutsuva ja levollinen paikka rauhoittumiselle. Makuuhuoneesta tuli myös paremmin toimiva, kun muutimme vaatehuoneen oven paikkaa! Pienellä remontilla ja tekemisellä saa aikaan kivan muutoksen.

Värisilmä Falsterbo II

 

Makuuhuone ennen muutosta 

Tässä alla kuvassa näkyvä makuuhuoneen aikaisempi tapetti oli alkanut tuntua jotenkin kalvakalta ja se oli kissojen jäljiltä risainen. 

Värisilmä Falsterbo II tapetti

Makuuhuoneemme toiminnallinen ongelma tai paremminkin haaste oli myös se, ettei tilassa ollut kunnon paikkaa sängylle – tilassa ei ollut yhtään ehyttä seinää. Ainoat mahdollisuudet sängylle olivat joko ikkunoiden edessä tai sitten kahden oviaukon välissä. Tila oli suoraan sanottuna makuuhuoneeksi aika levoton ja vaatehuoneeseen päästäkseen piti kiertää sänky. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että aamurumbassa ei toinen voinut jäädä rauhassa nukkumaan, kun toinen ”kiersi sänkyä” vaatepino kainalossa. 

Tuuminnan ja kuukausien mietinnän jälkeen päätimme ryhtyä toimeen. 

 

Makuuhuone muutoksen jälkeen

ovi

Ensimmäiseksi päätimme siirtää vaatehuoneen oven aulan puolelle (katso pohjakuva tässä yllä), jossa ovelle oli jo luonnollinen paikka. Oven siirtämisen jälkeen makuuhuone tuli tilavammaksi, koska se ei enää ollut ”putkilon muotoinen”.

Värisilmä Falsterbo II tapettiTapetoimme mustalla Boråstaperin Lilacs Falsterbo II tapetilla kaksi pitkää ikkunaseinää. Valkoiset leveät listat tekevät mustasta tapetista todella näyttävän ja raikkaan. Mietin pitkään, että uskallanko valita noin runsaskontrastisen tapetin, mutta tapetti osoittautuikin todella rauhoittavaksi valinnaksi makuuhuoneeseen.

Tapetti oli todella helppo asentaa laadukkuutensa vuoksi ja pintaa voi huoletta myös pyyhkiä, vaikka makuuhuoneessa se ei olekkaan niin kovalla kulutuksella. Jos mietit tapettivaihtoehtoja, niin löydät niitä Värisilmän sivuilta – ainut haaste ja vaikeus on vain valita kaikista se oman näköinen tapetti!

Värisilmä Falsterbo II tapetti

Kaksi muuta makuuhuoneen seinää paneloimme leveällä valkoisella raakalautapaneelilla, jota oli meillä aikalailla aiempien remonttien jäljiltä. Tämä myöskin raikastaa ja tuo syvyyttä mustapohjaiseeen tapettiin. 

Värisilmä Falsterbo II tapettiVärisilmä Falsterbo II tapetti

 

II Värisilmä Falsterbo II

Makuuhuoneen pintaremontin tarvikkeet

Tässä makuuhuoneemme pintaremontissa käytimme taas lähes kaiken suoraan meidän ”omasta varastosta” ja näin ollen tavaroita ei tarvinnut juurikaan ostaa. Hankimme vain tapetit Värisilmästä ja pari nippua raakalautapaneelia.

Tarvikkeet makuuhuoneen pintaremonttiin:

Yhteensä remonttitarvikkeet maksoivat noin 400 eur. Kaiken työn teimme itse.

Kokonaisuutena olen niin tyytyväinen lopputulokseen, kun olemme saaneet yhden risaisen tapetin jälleen vaihdettua levolliseen! Nyt pieni remonttitauko on paikallaan…ja sen jälkeen voi miettiä taas seuraavaa remonttikohdetta!

Jos sinulla remonttikuume ja kodin pintaremontti mielessä, niin loistavia ideoita löydät kurkistamalla lisää Värisilmän ideakuvia Etuovi.comin sisustuskuvagalleriasta. Sieltä löydät ihania inspiraation lähteitä joka tilaan ja makuun!

Ihanaa viikonjatkoa ja palaillaan jälleen!

Kati

PS. Kuulimme, että Hanna Werningiltä on juuri tullut uusi, upean värikäs tapettimallisto Värisilmälle. Kohta tiedämme tästä lisää…seuraa juttuja Etuovi-blogissa!

Kati

(14 Postausta)

Sisustuksen puoliammattilainen: bloggaava valokuvauksen harrastelija ja stailaaja. Kertoo ja miettii blogissaan sekä sisustukseen että asumiseen liittyviä unelmia ja haasteita. Kotona on myös aina jonkin pieni pintaremontti menossa. Kotimme on kuusi vuotta vanha kaksikerroksinen puutalo, jossa kanssani asustaa neljä miestä: mieheni ja kolme poikaa. Etuovi-blogin lisäksi löydät minut omasta blogistani Call It Home. Siellä touhuan ja kerron oman kotini vaiheista tai muista sisustukseen sekä elämään liittyvistä asioista. Tervetuloa seuraamaan!

3 kommenttia postauksessa “Makuuhuoneen muutos toi tunnelmaa ja toimivuutta

 1. Kati Salmela

  Kaunis muutos ja toi vähän sörmää huoneeseen. Meillä on tuo samainen tapetti makuuhuoneessa, ollut jo parisen vuotta. Tykkään siitä kovasti, enkä ole kyllästynyt, vaikka sitä aluksi epäilin 😊

  Vastaa
  1. KatiKati Post author

   Kiitos Kaima:) ja kiva kun kommentoit!
   Olen nyt ollut todella tyytyväinen ja niinhän siinä käy, että tuo kaunis ilmeikäs tapetti vei mennessään – lisää tapentointia siis tiedossa:)

   T,Kati

   Vastaa
 2. Pingback: Tapettirakkaus – white and sweet.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät ovat merkattu *. Käytämme blogissamme kommenttien esimoderointia eli tarkastamme kommenttien sisällöt ennen niiden julkaisua.