Remonttitarinat jatkuvat – jotain uutta, vanhaa ja lainattua

Vanhan talon keittiöremontti 4

Vanhan Pispalatalon remonttitarinat jatkuvat nyt keittiössämme ja ruokailutilassamme. TIlat sijaitsevat talon pohjoispuolella ikkunoiden avautuessa suojaisalle sisäpihalle. Ilmansuuntansa puolesta huoneet ovat talon hämärimmät, ja valaistuksen tarve onkin huomioitava keinovalon avulla. Suunnittelussa tuli huomioida niin valoisuus, käytännöllisyys kuin vanhan talon henkikin. Kokonaan valkoista sisustusta ei tänne kaivattu!

Lue myös aiemmat tarinani tämän vanhan talon saunaremontista, työhuoneen muutoksesta sekä wc-tilojen uudesta ilmeestä! Myös tämän talon pikkukuistin muodon muutoksesta olen kirjoittanut Etuoven blogiin.

Vanhan talon keittiöremontti

Pohjakuva: Keittiön ja ruokailutilan ikkunat avautuvat pohjoiseen. Kirjoituksessa mukana myös ennen-jälkeen -kuvat eteisestä, joka on suorassa yhteydessä keittiöön.

Keittiön remonttitarinat alkavat tummasta ja päättyvät vieläkin tummempaan 

Vanhan talon keittiöremontti

Kuva vanhasta keittiöstä. Keittiö oli tehty 80-luvun taitteessa. Puuovet olivat kuluneet ja paikoin vääntyneet. Vuosikymmenet ovat tuoneet myös paljon arkea helpottavia muutoksia keittiökalustemarkkinoille, joten uusi keittiö tulisi tarjoamaan helpotusta monella tapaa.

Vanhan talon keittiöremontti

Kuva keittiöstä ruokailutilan suuntaan. Keittiön kaappien takaa paljastui ihana, vanha tapetti sekä punaiseksi maalattu muuri. Miten rohkeaa värien käyttö on ollutkaan tuolloin!!

Vanhan talon keittiöremontti

Kuva keittiöstä eteisen suuntaan. Sormiparkettia jäljittelevä muovimatto, tummunut mäntypaneelikatto sekä tumman ruskeat kaapistot tekivät vanhasta keittiöstä todella hämärän. Keittiön fiilis oli kuitenkin sellainen, minkä halusin säilyvän myös remontin myötä.

Vanhan talon keittiöremonttiKuva keittiöstä ikkunan suuntaan. Ovi oikealla vie ruokailutilaan. Tuo ihana, vanha ovi on todellakin säästämisen arvoinen!

Remonttitarinat: Vanhan talon keittiöremonttiKuva: Jonathan Melartin

Remontin myötä lattiamateriaali vaihdettiin tammiparkettiin, kattopaneelit maalattiin valkoiseksi, seinät levytettiin kipsilevyillä ja maalattiin valkoiseksi. Keittiötä hallitsee edelleen tumma kaapisto, mutta valkoiset välitilalaatat valkoisine seinineen raikastavat tilan ilmettä. Pöytätasovaihtoehdoksi ainoa sopiva oli mielestäni massiivitammitaso, joka komppaa kivasti myös lattiamateriaalia.

Remonttitarinat: Vanhan talon keittiöremonttiKuva: Jonathan Melartin

Keittiön toiminnallisuudet pysyivät kutakuinkin samoilla pisteillä. Kodinkoneet integroitiin yhtenäisemmän ilmeen saavuttamiseksi. Työtasovalaistuksen lisäksi valoa tuovat Innoluxin Trombo-valaisin sekä Jieldén suunnattava pöytävalaisin. Kyllä, luit oikein, laitoin pöytävalaisimen kattoon 😉Remonttitarinat: Vanhan talon keittiöremontti

Kuva: Jonathan Melartin

Keittiöön saatiin sovitettua myös pieni aamupalapöytä tuoleineen. Kalusteiden valkoiset pinnat kertaavat ikkunoista tulevaa valoa. Myös äitini 35 vuotta sitten hankkimat sivuverhot näyttävät varsin trendikkäiltä tässä keittiössä 😀

Ruokailutilan tarina komppaa keittiötä

Vanhan talon keittiöremontti

Keittiön vieressä oli tila, jonka halusin sisustaa ruokailutilaksi. Uskokaa pois, tämä kuva on ”ennen-kuva” ennen remontin alkamista. Edellisellä omistajalla oli jäänyt tämä huone tähän toteutustilaan, josta sitten jatkoimme remonttia eteenpäin.

Remonttitarinat: Vanhan talon keittiöremonttiKuva: Jonathan Melartin.

Talon kaikki kolme muuria on käsitelty mustalla Tikkurilan Tunto Kivi -pinnoitteella, mikä antaa näille ihanan rosoisen mattapinnan ja korostaa niiden olemassaoloa. Muuria taitaakin löytyä melkein joka huoneesta. Tämä tila on myös Pepin lempipaikka, sillä ikkunasta näkee rinteessä vaanivat kissat ja harakat :)

Remonttitarinat: Vanhan talon keittiöremonttiKuva: Jonathan Melartin

Ruokailutilaan mahtuu Pepin tuolin lisäksi iso ruokaryhmä. Myös kulkuväylät kodinhoitohuoneeseen ja makkariin jäävät väljiksi. Maalattujen levyseinien rinnalle on yksi seinä tapetoitu Ferm Livingin Marble-tapetilla, joka tuokin sopivasti juhlantuntua tilaan. Valaistuksesta huolehtivat tunnelmallinen Tom Dixonin Stout -valaisin sekä kirkkaampi Lundian Kajo-lattiavalaisin. 

Rohkeaa, tummaa seinäpintaa sai jäädä myös eteiseen

Haluan näyttää ennen-jälkeen -kuvat myös eteisestämme, sillä se on suorassa yhteydessä keittöön. Tähän tilaan on tehty yllättävän pieni muutos siihen nähden, kuinka suuri vaikutus näillä pienillä asioilla lopulta on.

Vanhan talon keittiöremonttiKuva ennen: Tumma paneelikatto, muovimatto ja tummat ohutlaminaattilevyt seinissä tekevät tilasta ahdistavan jo ilman tuota wc-pyttyäkin 😀

Remonttitarinat: Vanhan talon keittiöremonttiKuva: Jonathan Melartin

Tämä kuva on otettu remontin jälkeen keittiön oviaukolta. Jo pelkästään katon maalaus ja valkoinen peiliovikaappi tekivät ihmeitä pieneen ja tummaan tilaan. Kirkas ja hyvä valaistus saadaan Innoluxin Jasmina-plafondeilla. Tunnelmavalaistuksesta taas vastaavat Lundian ihanat seinävalaisimet. Minusta on ihanaa, että pystyimme säästämään tuon liki 40 vuotta vanhan seinäpaneelin!

Kysy ja kommentoi! Kerron mielelläni remppavaiheista ja sisustusratkaisuihin johtaneista vaiheista tarkemminkin. 

Remppaterveisin,
Memmu

Memmu

(29 Postausta)

Hei, olen Memmu. Olen äiti sekä vaimo, olen myös yrittäjä. Olen sisustussuunnittelija sekä pirteän sisustusliikkeen pyörittäjä. Pian olen myös rakennusarkkitehti. Olen spontaani ja tulinenkin. Olen vahva, ehkä herkkäkin. Olen optimisti ja toteuttaja. Olen rohkea, toisinaan ujo. Olen aika pieni, en kovin rujo. Olen iloinen. Olen minä, Memmu Pitkänen. www.keltainenovi.fi www.dekologia.fi

2 kommenttia postauksessa “Remonttitarinat jatkuvat – jotain uutta, vanhaa ja lainattua

    1. MemmuMemmu Post author

      Kiitos Erika!

      Näitä ennen-kuvia on kyllä mukava katsella jälkeenpäin ja todeta tuo valtava kontrasti nykyiseen verrattuna 😀
      ”Retroseinä” oli niin huonossa kunnossa ja vain paikoitellen ehjänä pintana, joten se ei olisi ollut säästettävissä. Seinissä oli alkujaan samanlaista ohutlaminaattia kuin eteisessä paitsi vaaleampana. Se oli tarkoitus säilyttää, mutta purkuryhmä oli liian vikkelä liikkeissään 😉

      /Memmu

      Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät ovat merkattu *. Käytämme blogissamme kommenttien esimoderointia eli tarkastamme kommenttien sisällöt ennen niiden julkaisua.