Vuokra-asunnot Vantaalla – mitkä ovat suosituimmat alueet?

Vantaa Korso Vuokraturva Oy

Jatketaan tutustumista vuokramarkkinoiden suosituimpiin kaupunginosiin ja pysytään edelleen pääkaupunkiseudulla. Edellinen juttu kertoi Helsingin halutuimmista alueista – tällä kertaa siirrytään Vantaalle, jossa asuntokunnista noin 38 prosenttia asuu vuokralla (lähde: Tilastokeskus, Asunnot ja asuinolot). Miltä alueilta löytyy suosituimmat vuokra-asunnot Vantaalla?

Poimin tähän juttuun esille Vantaan halutuimpia asuinalueita, joilla vuokrattavien asuntojen markkinointiaika on erityisen lyhyt. Markkinointiajalla tarkoitetaan tässä sitä, kuinka kauan ilmoitus on esillä netissä. Tarkastelussa on vapaarahoitteisten ja kalustamattomien yksiöiden ja kaksioiden vuokrailmoitusten markkinointiajat sekä ilmoitetut vuokrahinnat Vuokraovi.com-sivustolla. 

Vantaan suosituimmat alueet

Vantaan vuokrattavien yksiöiden markkinointiajan mediaani on 9 päivää ja kaksioiden 20 päivää. Yksiöt löytävät uuden asukkaan siis keskimäärin paljon nopeammin kuin kaksiot, mutta kaksioidenkin ilmoituksista puolet poistuu palvelusta alle kolmessa viikossa! Vantaan eri alueiden välillä on kuitenkin eroja markkinointiajoissa. Katso Vantaan uusimmat vuokra-asuntoilmoitukset Vuokraovi.comista.

Vantaan halutuimmat alueet

Näillä kuvassa näkyvillä alueilla Vantaalla (postinumeroittain) vuokra-asunnot löytävät uuden vuokralaisen erityisen nopeasti.

Katso Vuokraovi.comin karttahausta, missä päin Vantaata on tällä hetkellä vuokra-asuntoja tarjolla >

Kivistön alueen vuokra-asunnot ovat suosittuja

Vuokra-asunnoilla on erityisen lyhyt markkinointiaika Vantaalla Kivistön, Keimolan ja Kanniston alueella 01700, missä puolet vuokralle tarjottavista yksiöiden ja kaksioiden ilmoituksista poistuu viikon sisään julkaisemisesta. Tällä alueella vuokrataso on hieman Vantaan keskitasoa matalampi, vähän yli 16 euroa neliöltä. Voit selailla Kivistön vapaita vuokra-asuntoja Vuokraoven aluesivuilla.

Edullista vuokra-asumista Korson, Hakunilan ja Koivukylän kaupunginosissa

Vielä edullisemmat alueet ovat 01450 Korso ja 01200 Hakunila. Näillä alueilla yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen markkinointiaika on kaksi viikkoa.  Korson keskimääräinen neliövuokra on hieman yli 15 euroa, kun taas Hakunilassa lähemmäs 16 euroa. Korson vuokra-asunnot löydät täältä ja Hakunilan vuokra-asunnot täältä.

Vantaa Korso Vuokraturva Oy

Kuva: Kerrostalo, Vantaa, Korsontie / Vuokraovi.com / Vuokraturva Oy LKV

Myös alueella 01360 Koivukylä-Havukoski on Vantaan keskitasoa edullisempi keskimääräinen neliövuokra, noin 15,2 euroa. Tällä alueella vuokrattavaksi ilmoitetut yksiöt ja kaksiot poistuu Vuokraovi.comista 16 päivässä. Koivukylän vapaat vuokra-asunnot löydät Vuokraovi.comista. Havukosken vuokra-asuntoja selailet täällä.

Länsi-Vantaan palveluiden äärellä Myyrmäessä

Myös Myyrmäen postinumeroalueen 01600 vuokra-asunnoilla on keskimäärin yhtä pitkä markkinointiaika kuin Koivukylän ja Havukosken alueella. Myyrmäen alueeseen sisältyy kaksi lähijuna-asemaa sekä harrastusmahdollisuuksia tarjoaa esimerkiksi jäähalli ja urheilupuisto. Alueen keskimääräinen neliövuokra on alle 18 euroa. Löydät Myyrmäen vapaat vuokra-asunnot täältä, mutta mikäli haluat rajata ilmoituksia esimerkiksi pelkästään yksityisten vuokranantajien ilmoituksiin, voit valita tarkempia hakukriteereitä täällä.

Asumista kauppa- ja viihdekeskuksen lähellä

Keskimääräistä korkeampi vuokrataso on sen sijaan esimerkiksi Jumbon ja Flamingon lähistöllä eli postinumeroalueella 01510. Täällä yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen neliövuokra on yli 18 euroa ja ilmoitus on esillä keskimäärin 21 päivää. Alueeseen kuuluu Pakkalan kaupunginosa, ja sen vapaat vuokra-asunnot löydät täältä.

Katso Vuokraovi.comista, millaisia vuokra-asuntoja Vantaalla on tällä hetkellä tarjolla

Jos mieleistäsi vuokra-asuntoa ei juuri nyt löydy, ei hätää! Voit jättää myös Vuokraovi.comiin hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi kriteereihisi sopivasta vuokra-asunnosta.

-Niina

PS. Kannattaa lukaista myös vastaava kirjoitukseni Espoon vuokra-asunnoista, Helsingin vuokra-asunnoista sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta! Nyt löydät sarjan jatkoa myös kaupungeista Tampere, TurkuOulu ja Jyväskylä.

(9 Postausta)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät ovat merkattu *. Käytämme blogissamme kommenttien esimoderointia eli tarkastamme kommenttien sisällöt ennen niiden julkaisua.