OP Koti Uusimaa Oy LKV, Hakaniemi

Kerrostalo | 4h, k, kph, wc, lasitettu parveke (yj. 5h + k + p)

Rapakivenkuja 2 B, Pihlajamäki, Helsinki

Hinta

189 000 €

Koko

91,5 m²

Vuosi

1964

Neljän huoneen perhekoti putkiremontoidusta yhtiöstä. Tämä läpitalon huoneisto sijaitsee toisessa asuinkerroksessa. Asunto on muunneltavissa helposti viiden huoneen kodiksi, jollainen se on alun perin ollutkin. Yksi makuuhuoneista on yhdistetty olohuoneen kanssa tarjoten todella avaran ja valoisan tilan, jonka jatkeena on vielä lasitettu parveke. Huoneiston ikkunat ovat huoneiden levyiset ja asuntoon tuleekin runsaasti päivänvaloa. Ikkunoita on kolmeen ilmansuuntaan. Makuuhuoneet ovat vieretysten, eikä näissä ole toisen asunnon seinänaapuria ollenkaan. Keittiössä on tarpeeksi tilaa myös pienelle ruokapöydälle. Yhtiössä on tarjolla taloyhtiökaasu. Wc ja kylpyhuone ovat perätysten. Yhtiössä on tehty putkiremontti vuonna 2020. Itse asunto kaipaa päivitystä, mutta potentiaalia löytyy kerrakseen. Yhtiössä on reilusti autopaikkoja ja yhteisistä tiloista löytyy mm useampi sauna. Pihapiiri on laaja ja ympärillä on reilusti lehtipuita. Koulut, puistot urheilukentät, ruokakaupat, ulkoilumaastot ovat kaikki lähettyvillä. Tervetuloa tutustumaan paikan päälle!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
570948
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h, k, kph, wc, lasitettu parveke (yj. 5h + k + p)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
91,5 m²
Kokonaispinta-ala
91,5 m²
Kerrokset
Ei tiedossa
Rakennusvuosi
1964
Käyttöönottovuosi
1964
Vapautuminen
Vapautuu: viimeistään 1 kk kaupanteosta.

Hinta

Myyntihinta

143 005,76 €

Velkaosuus

45 994,24 €

Velaton hinta

189 000,00 €

Neliöhinta

2 065,57 €/m²

Vastike

Hoitovastike

566,80 € / kk

Pääomavastike

314,97 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

881,77 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

25,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Hallituksella valtuudet periä tai palauttaa tarvittaessa enintään kahden kuukauden ylimääräinen hoito- ja pääomavastike

Autotallivuokra 101€/kk.

Huoneiston lainaosuus Po2 koostuu linjasaneerauslainasta. Pääomalaina 2:sta vastaavat kaikki yhtiön osakkeet, eikä lainasta voida maksaa lainaosuutta pois. Lainaosuudet tulevat maksukelpoisiksi, kun yhtiö on lyhentänyt lainan pääomaa rakennusoikeuden myynnistä saatavilla tuotoilla. Lainaosuutta ei voi maksaa pois, koska se on ainoa tapa tulouttaa mahdollinen rakennusoikeuden myyntitulo osakkaille, kun osinkoakaan ei voida jakaa.

Ostaja on tietoinen, että huoneistoa rasittava lainaosuus 45.994,24 €/29.2.2024 täsmäytetään taloyhtiön toimesta viimeistään lainan poismaksun yhteydessä. Lainaosuus voi siten olla ilmoitettua pienempi tai suurempi.

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Kohteen lisätiedot
Muut lisätiedot: Kaavamuutosta on haettu kahden uuden asuinrakennuksen rakentamista yhtiön vuokratontista lohkottaville kahdelle erilliselle vuokratontille. Helsingin kaupungin valtuusto hyväksyi kaavan 10.5.2023. Valitettavasti kaavaan on tehty Helsingin hallinto-oikeudelle peräti neljä valitusta. Tämä on hyvin tyypillistä eikä mitenkään poikkeavaa Helsingissä. Asian hoitaminen siirtyy nyt kaupungin oikeuspalveluiden hoidettavaksi ja kaupunki tulee antamaan lausunnon valituksista lähiaikoina. Yleensä hallinto-oikeuden käsittely kestää noin 8-12 kk, minkä jälkeen valittajilla tai kaupungilla on mahdollisuus hakea kuukauden aikana valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta ellei taho ole tyytyväinen hallinto-oikeuden päätökseen. Valitusluvan myötäämisestä päättää korkein hallinto-oikeus tapauskohtaisesti. Näyttää vahvasti sille, että uudisrakennusten kaavamuutoksen ja rakennuslupaprosessien viivästyy valituskäsittelyn takia, sekä Lehto Asunnot Oy:n konkurssin takia. Lehto Asunnot Oy:n konkurssipesä hoitaa sopimusta tällä hetkellä ja voimassaolevan sopimuksen mukaan yhtiö ei voi tällä hetkellä etsiä uusia yhteistyötahoja. Asia selvenee konkurssin edetessä.

Linjasaneeraushankkeen lopullinen rahoitus vahvistuu, kun asemakaavan muutoshakemuksen vahvistetaan. Kaavamuutoksen käsittely on vielä kesken. Lehto Asunnot Oy:n kanssa tehdyn hanke- ja yhteistyösopimuksen mukaisesti yhtiölle tuleva sopimuksen mukainen myyntitulo tulisi olemaan enintään n. 1.218.000 € asemakaavan muutosesityksen mukaisesti, jos siinä haettu rakennusoikeus 2.980 kem2 toteutuu. Sopimuksen mukaan Lehto Asunnot Oy tulee maksamaan rakennusoikeudesta, heti kun asemakaava on vahvistunut ja muut sopimusehdot ovat täyttyneet. Mahdollisen rakennusoikeuden myyntitulolla pienennetään osakkaiden linjasaneerauksen lainaosuutta yhtiöjärjestyksen määräysten mukaisesti. Lehto Asunnot Oy on asetettu konkurssiin 8.2.2024
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Tyydyttävä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Betoni
Pintamateriaali: Keittiö: Parketti, Maalattu. Olohuone: Parketti, Tapetoitu. Makuuhuone 1: Parketti, Tapetoitu. Makuuhuone 2: Muovimatto, Tapetoitu. Makuuhuone 3: Muovimatto, Tapetoitu. Kylpyhuone: Laatta, laatta ja maalattu. Wc: Laatta, laatta ja maalattu.
Keittiön kuvaus
Jääkaappipakastin, kaasuliesi Kaasu-uunilla., liesituuletin, mikroaaltouuni Sopimuksen mukaan jää ostajalle., kiinteät valaisimet.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuone, erillinen wc, suihku, suihkuseinä, peilikaappi, pesukoneliitäntä.
Säilytystilojen kuvaus
Kellari
Kattotyyppi
Pulpettikatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Kiinteistö-Tahkola Helsinki Oy, Juha Herno, juha.herno@kiinteistotahkola.fi, 0207481014
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Sauna, talopesula, urheiluvälinevarasto, lastenvaunuvarasto, pyörävarasto, väestösuoja, kaapeli-TV, tietoliikenneyhteys, mahdollisuus autopaikkaan
Taloyhtiön autopaikat

9 kpl, 44 kpl

Tehdyt remontit
1979 Liittyminen kaukolämpöön, 1993 Ikkunat ja parvekeovet uusittu, 1994 Porraskäytävämaalaukset tehty, Kuntokartoitus, 1995 Julkisivujen lämpövuoraus ja pinnoitus, katokset sisäänkäyntiovien päälle, 1999 Porraskäytävien ulko-ovet uusittu, lukkojen sarjoitus ja vaihto exec-lukoiksi, lämpökeskuslaitteet uusittu, viemäreiden painehuuhtelu tehty, 2001 Jätehuollon järjestely, 2002 Helsinki Televisio taloon, antenniverkon kunnostus digivalmiuteen, 2004 Asuntokohtaisen kuntokartoituksen täydennys, 2005 A-B talon saunan peruskorjaus, 2006 I-portaan saunan peruskorjaus, 2007 Ilmanvaihtokanavien nuohous, ilmanvaihtokoneiden uusinta, 2008 Vesikattojen paksukalvopinnoitus, talojen päätyjen korjaus ja maalaus, ulkovalaistuksen kunnostus, 2011 Pihan ja parkkialueen asfaltointi, jäteastioiden lukitus, valaistuksen uusinta, 2016 Kylpyhuoneiden kuntokartoitus, siivouskytkimien asennus ja ajastinlaitteiden korjaus, 2018 Yhtiön betonirakenteiden kuntotutkimus, julkisivujen päätyjen ja sokkeleiden korjaus, 2019 Pitkän talon julkisivujen stenilevytys alimman kerroksen uusiminen, linjasaneerauksen hankekartoitus ja suunnittelu,
lisärakentamisen sopimus, pihavalojen osittainen uusinta, 2020 Linjasaneeraus ja viemäriverkoston sukitus, lämmönsiirtimen ja
patteriverkoston venttiilien uusinta sekä tasapainotus, sähköpääkeskusten, mittarikeskusten, huoneistonousujen sekä huoneisto sähkötaulujen uusinta, porraskäytävien maalaus ja valaistuksen uusinta, kellaritilojen maalauskunnostukset, tietoverkon rakentaminen, A-B ja H-I saunaosastojen peruskorjaus, 2020 Linjasaneerauksen 1. vuoden takuutarkastus
2022 Yhtiön kaikkien lukkojen uudelleen sarjoitus Abloy Pulse järjestelmään, salaojien kuvaus, autotallien ovien kynnysten kunnostus, parvekkeiden koekorjaus 6 kpl, kaasuputkiston kuntoarvio 2023, peltikaton maalaus, vesikourujen kunnostus, huoneiston E38 peruskorjaus. Asunnon remontit: 70- luvun tienoilla purettu olohuoneen ja ruokailuhuoneen välinen kevyt seinä. 90-luvun tienoilla kylpyhuoneen ja keittiön välinen ovi laitettu umpeen, sekä tehtiin kylpyhuoneen sekä wc:n laatoitukset. 2020 Kylpyhuoneessa ja wc:ssä vesikalusteet, hanat ja peilikaapit uusittiin putkiremontin yhteydessä.
Tulevat remontit
Suunnitellut: Hallituksen esitys yhtiön kunnossapitotarpeista 2023-2031 (päivitetään vuosittain yhtiökokouksessa):
2023: Pihan uudistamisen suunnittelu ml pysäköintialue (tarkoitus tehdä mahdollisen lisärakentamisen yhteydessä) 2024: Betonirakenteisten portaiden uusiminen A-B talo, parvekkeiden kunnostushanke. 2025: Ikkunoiden huoltomaalaus, Autotallien ovien uusiminen. 2026 Yhteisten tilojen (kellarit) lattioiden ja seinäpintojen kunnostus. 2027: Julkisivurakenteiden (parvekkeet, vesikatto ja julkisivulevytys) kuntokartoitus, porrashuoneiden lattioiden ja seinäpintojen kunnostus. 2028: Julkisivulevytyksen ja puhdistus ja huoltomaalaus, peltikattojen uusinta. 2030: salaojien ja sokkelin vesieristysten uusiminen tutkimuksen perusteella VARAUS, yleisten tilojen (kellarit) lattioiden ja seinäpintojen kunnostus.

Kunnossapitotarveselvityksessä karkeita kustannusarvioita kunnossapitotarveselvityksen mukaisille toimenpiteille.
Energialuokka
E (2018), Energiatodistuksen viimeinen voimassaolopäivä 3.4.2028
Tontin koko
14 881 m²
Tontin omistus
Vuokra
Kaavoitustiedot
Asemakaava.
Lisätietoja kaavoituksesta: Helsinginkaupunki 09 310 1691 ja kartta.hel.fi
Tontin vuokra
13 164 € / vuosi
Tontin vuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin vuokra-aika
Vuokrasopimus päättyy 31.12.2025

Asunto Oy Rapakivenkuja 2

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Pihlajamäen ostoskeskus noin 1km Pukinmäen S- Market noin 1km. Koulut: Peruskoulu ja lukio alle 0,5km Koulumatka lyhyt ja turvallinen. Loistavat ulkoilumaastot lähtevät heti kotiovelta. Liikenneyhteydet: Bussit noin 0,2km, juna noin 0,7km

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Pihlajamäki, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Jouni Lindblad

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV

OP Koti Uusimaa Oy LKV, Hakaniemi

OP Koti Uusimaa Oy LKV, Hakaniemi

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.