Tulosta PDF Tallenna suosikiksi

Kohde

Kuvaus

Varttuneita kasvatusmetsiä Kuhmon Niskavaaran rinteiltä!

Myytävä Niskavaaranpalsta on n. 72 hehtaarin määräala Pykälikön kiinteistöstä Kuhmossa lähellä Lentiiran taajamaa. Palsta rajautuu pohjoisreunaltaan Niemiahontiehen yhteensä yli 1,2 kilometrin matkalta ja tieltä kääntyy palstalle muutama lyhyt tienpisto.

Niskavaaranpalstalla vaaran rinteet avautuvat lähinnä etelään ja itään tarjoten metsälle aurinkoisia kasvupaikkoja, joissa puuston kasvu tuoreilla ja kuivahkoilla kankailla ei jää kauaksi Kainuun alueellisesta keskiarvosta (vrt. Metsätilastollinen vuosikirja 2014). Palstan alavammilta alueilta löytyy myös vajaa 8 ha mäntyisiä puolukkaturvekankaita.

Palstasta 92 % on metsämaata, jonka kokonaispuusto on arviolta 6 400 m³ ja keskipuusto n. 94 m³/ha. Noin kahta kolmasosaa metsämaan pinta-alasta peittävät varttuneet kasvatusmetsät, joissa keskipuusto on n. 143 m³/ha. Jäävä yksi kolmasosa on lähinnä eri-ikäisiä taimikoita, joiden hoidossa voi omatoiminen metsänomistaja päästä itse vaikuttamaan tulevaisuuden laatumetsän kasvatukseen. Metsämaassa riittää tällä palstalla kasvuvoimaa, josta on osoituksena myös palstan uudistuskypsän metsikkökuvion keskipuusto, 195 m³/ha.

Kohteella ei ole metsätalouteen vaikuttavia käytönrajoituksia.

Yhteisten alueiden osuudet eivät sisälly määräalakauppaan.

Niskavaaran palstan varttuneiden kasvatusmetsien harvennukset ja myöhempänä odottavat päätehakkuumahdollisuudet antavat tuloja samalla kun tulevaisuuden metsän ovat palstan taimikoissa jo aloittaneet terhakkaan kasvunsa. Oivallinen palsta myös omatoimiselle metsänomistajalle.

Soita kohdetta myyvälle kiinteistönvälittäjälle ja kysy lisää!

Kohteen perustiedot

Kohdenumero:
Sijainti:
  • Kuhmo
Tyyppi:
Kohteen selite:
Tilan pinta-ala:

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:

Asunnon lisätiedot

Paikallistieto

Etuovi.comin ja Fonectan tarjoamaa alueen paikallistietoa. Tiedot perustuvat Fonecta:n tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Tiedossa olevat palvelut:

Ota yhteyttä

Yrjö Heikkilä

Toimitusjohtaja, LKV
  • Puh: 0400 421543

Kiinteistönvälitys Heikkilä / Kainuun Metsävälitys LKV

  • Teknologiapuisto, 2 krs., 87400 Kajaani
  • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.

Kiinnostuitko kohteesta? Ota yhteyttä myyjään ja kysy lisää! »

Sulje