Tulosta PDF Tallenna suosikiksi

Kohde

Kuvaus

Koskipaikkoja ja kivennäismaita Hyrynsalmelta!

Pitkäkoskenpalsta on n. 17,5 ha:n suuruinen määräala isosta Oravijoen metsätilasta Hyrynsalmella. Palstan kaakkoiskulmassa olevasta Honkavaaran tien mutkasta matkaa kirkonkylälle on alle kymmenen kilometriä ja länsilaidalla on henkilöautolla ajettavissa oleva tienpohja. Itärajaa myötäilee valtakunnallinen UKK -vaellusreitti.

Määräala on tietä lukuun ottamatta metsämaata, jolla kokonaispuusto on n. 2 240 m³ ja keskipuusto n. 130 m³/ha. Noin 4,5 ha palstasta on pientä ja varttunutta männyntaimikkoa. Palstan pääpuulaji onkin mänty, mutta joukossa on myös koivu- ja kuusivaltaisia kuvioita. Erityisesti monet uudistuskypsät metsikkökuviot ovat kuusivaltaisia. Uudistuskypsiä metsiä palstalla on n. 6,5 ha ja niissä puustoa on yhteensä n. 1 340 m³, keskimäärin n. 206 m³ hehtaarilla.

Metsämaan kasvupaikat Pitkäkoskenpalstalla ovat pääasiassa tuoreita ja kuivahkoja kivennäismaakankaita. Koko palsta sijaitsee pohjavesialueella, joten maaperään kohdistuu rajoituksia esimerkiksi muokkauksen ja lannoituksen suhteen, mutta suojelualue ei ole este metsätalouden harjoittamiselle. Noin 0,7 ha:lle palstan metsämaata kohdistuu myös täydellinen toimenpidekielto metsälain nojalla suojeltujen luontokohteiden takia.

Kiinteistörekisteriotteella mainittu yleiskaava ei kosketa Pitkäkoskenpalstaa.

Kirkasvetisen Lietejoen kahta puolta sijaitsevaa palstaa elävöittää Pitkäkoski, joka nimensä mukaisesti kuohuu yli kilometrin matkan halki palstan. Koski soveltuu viehekalastukseen ja itärannalla puolisen kilometriä palstalta ylävirtaan sijaitsee laavu. Innokkaan kalastajan lisäksi pienehkö palsta sopii erinomaisesti myös metsäharrastajalle, joka viihtyy virtaavan veden äärellä.

Lisätietoja saat asiantuntevalta kiinteistönvälittäjältämme!

Kohteen perustiedot

Kohdenumero:
Sijainti:
Tyyppi:
Kohteen selite:
Tilan pinta-ala:

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:

Asunnon lisätiedot

Paikallistieto

Etuovi.comin ja Fonectan tarjoamaa alueen paikallistietoa. Tiedot perustuvat Fonecta:n tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Tiedossa olevat palvelut:

Ota yhteyttä

Yrjö Heikkilä

Toimitusjohtaja, LKV
  • Puh: 0400 421543

Kiinteistönvälitys Heikkilä / Kainuun Metsävälitys LKV

  • Teknologiapuisto, 2 krs., 87400 Kajaani
  • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.

Kiinnostuitko kohteesta? Ota yhteyttä myyjään ja kysy lisää! »

Sulje