Tulosta PDF Tallenna suosikiksi

Kohde

Kuvaus

TUOTTOMETSÄÄ HYVIEN KULKUYHTEYKSIEN VARRELLA SOTKAMOSSA!

Myytävä Nipranpalsta on valtaosin metsämaasta koostuva, Tipasojan kiinteistön noin 129,2 hehtaarin suuruinen määräala Saukontien (n:o 19169) varressa Sotkamossa. Kohde rajautuu itäreunaltaan Saukontiehen noin kahden kilometrin matkalta ja pohjoisessa Pirttivaarantiehen n. 750 metrin matkalta. Palstalle kääntyy Saukontieltä myös oma metsäautotie.

Osuudet yhteisiin alueisiin eivät sisälly määräalakauppaan. Rekisteriotteella mainitut kaavat eivät kosketa myytävää määräalaa.

Palstan pinta-alasta n. 93 % on tuottavaa metsämaata, jossa arvioitu kokonaispuusto on n. 10 400 m³ ja keskipuusto n. 83 m³/ha. Metsien kehitysluokkajakauma on vaihteleva painottuen eri-ikäisiin taimikoihin sekä varttuneisiin että uudistuskypsiin metsiin. Varttuneita kasvatusmetsiä on n. 46 ha ja niissä puustoa yhteensä n. 6 300 m³. Uudistamiskypsyyteen jo varttuneita, välittömiä hakkuumahdollisuuksia tarjoavia metsiä palstalla on n. 16 hehtaarilla yhteensä n. 3 660 m³.

Metsämaan kasvupaikat ovat pääosin tuoreita ja kuivahkoja kivennäismaakankaita. Ravinteisuudeltaan heikompia kasvupaikkoja ei juuri ole. Turvemaan kasvupaikkojen osuus metsämaasta on noin viidennes.

Metsätaloutta rajoittavia lakisääteisiä suojelukohteita palstan metsämaalla on n. 2,2 ha:n alalla.

Nipranpalstan kasvatusmetsät ovat hyvässä arvokasvuvaiheessa ja hakkuukypsiäkin metsiköitä löytyy. Nuoremmat metsiköt takaavat metsätulojen tilikauden jatkumisen myös seuraavalle sukupolvelle ja haarautuva metsäautotie sekä ympäröivät kulkuyhteydet mahdollistavat lyhyet metsäkuljetusmatkat ja helpon puunkorjuun koko palstan alueella. Kysy lisätietoja kohdetta myyvältä kiinteistönvälittäjältä!

Kohteen perustiedot

Kohdenumero:
Sijainti:
  • Sotkamo
Tyyppi:
Kohteen selite:
Tilan pinta-ala:

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:

Asunnon lisätiedot

Paikallistieto

Etuovi.comin ja Fonectan tarjoamaa alueen paikallistietoa. Tiedot perustuvat Fonecta:n tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Tiedossa olevat palvelut:

Ota yhteyttä

Yrjö Heikkilä

Toimitusjohtaja, LKV
  • Puh: 0400 421543

Kiinteistönvälitys Heikkilä / Kainuun Metsävälitys LKV

  • Teknologiapuisto, 2 krs., 87400 Kajaani
  • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.