Kylässä

Hyvä sijainti ja vähäinen tarve remontille. Ensiasunnon ostopäätös syntyi nopeasti, kun kotia etsivä pariskunta kävi katsastamassa myynnissä olevan, 60-luvulla rakennetun kerrostalokolmion Tampereen keskustan läheisyydestä. Edelliset asukkaat olivat pitäneet asunnosta hyvää huolta, ja muun muassa keittiö ja kylpyhuone olivat kokeneet remontin parin viimeisen vuoden aikana. Heti oli selvää, että ainoastaan tapetit menevät uusiksi, mikä edesauttoi tarjouksen tekemistä myytävästä asunnosta.

Ostohetkellä päätettiin, että opiskelija-asunnon kierrätetyt huonekalut saavat jatkaa kiertokulkuaan ja mahdollisiin uusiin hankintoihin panostetaan. Nyt ostetuiden täytyisi kestää koko loppuelämä niin rakenteeltaan kuin tyyliltään. Näitä hankintoja ei kuitenkaan tarvinnut onneksi tehdä kuin muutama. Vanhasta kodista lähtivät mukaan perinnöksi saadut ruokapöydän tuolit sekä joitakin vuosia sitten löytynyt, pankin vanha postikärry. Lisäksi tulevasta asunnosta haluttiin karsia kaikki ylimääräinen tavaran paljous, kotoisuutta unohtamatta. Ensimmäisessä osassa pääsemme kurkistamaan makuuhuoneessa ja eteisessä tehtyihin sisustusratkaisuihin.

 

vaaterekki, sininen tapettiMakuuhuoneen kellertävä tapetti päätettiin korvata perusvalkoisella tapetilla lukuun ottamatta sängyn päädyn puoleista seinää. Ja mikä onkaan parempi sävy siivittämään unten maille kuin vaalean- ja koboltinsinisen yhdistelmä! Birger Kaipiaisen suunnittelema Kiurujen yö-tapetti löytyi tapettiliike Seinäruusun valikoimista. Jo 50-luvulla suunniteltua kaunista tapettia on saatavilla jopa seitsemässä eri sävyssä. Makuuhuoneen nurkassa oli aiemmin ollut pähkinäpuun värinen, peiliovinen vaatekaappi, mutta se päätettiin luovuttaa eteenpäin. Tilalle löytyi ihanan kevyt Nomess Copenhagenin-vaaterekki, johon on kätevä sijoittaa työviikolla tarvittavat asusteet. Matka-arkku on vuosien takainen kirpputorilöytö, joka soveltuu mainiosti kenkien säilytykseen.

 

harkitenuutta_02Makuuhuoneen toiselle seinälle, ikkunasta tulvivan valon ääreen, päätettiin sijoittaa työpiste. Kompaktin kokoinen työpöytä löytyi Ikean valikoimasta ja Vitran työtuoli Vepsäläiseltä. Perinteiset yöpöydät korvattiin Artekin jakkaroilla ja metalliset retrolamput pariskunta onnistui ostamaan itselleen nettihuutokaupasta. Verhoiksi makuuhuoneeseen valikoitui Marimekon nostalginen Pippurikerä-kangas. Tapetin lisäksi 50-lukulaista suomalaista muotoilua edustaa työpöydän Modern Art-valaisin. Uudistuotannossa oleva,Yki Nummen suunnittelema valaisin valittiin jo vuonna 1957 New Yorkin nykytaiteen museon kokoelmiin.

 

eteinen, säilytysKapeahko eteinen vaatikin hieman enemmän harkintaa sisustusratkaisujen ja säilytyksen osalta. Vanhempien varastokäytössä ollut Artekin rahi annettiin entisöitäväksi tamperelaisille opiskelijoille ja koivukehyksinen, iso peili löytyi Ikean valikoimista. Suomessa valmistettu Iittalan vanerinen Vakka-laatikko toi ratkaisun huivien, hansikkaiden ja päähineiden säilytykseen.

 

harkitenuutta_088Monet kauppojen valikoimista löytyvät eteiseen suunnitellut kenkien säilytysratkaisut vaativat joko seinään poraamista tai ovat muotoilultaan vanhanaikaisia. Sisustuslehden sivuilta löytynyt hauska kenkätelineidea kopioituikin säilytysratkaisuksi helpon toteutuksensa ansiosta. Päätypaloina ovat Alkosta saadut viinilaatikot, jotka toimivat mm. villasukkien ja kesäkenkien varastona. Koivuiset kalustelevyt teetettiin määrämittoihin tamperelaisella Mesitek Oy:llä.

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

P.S. Lue myös sarjan aiemmat postaukset Ensiasunnon sisustus – harkiten uutta, valikoiden vanhaa. Osa 1. Makuuhuone ja eteinen ja Ensiasunnon sisustus – harkiten uutta, valikoiden vanhaa. Osa 2. Lastenhuone  

 

 

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Hanna Werningin kiehtova Wonderland ja vinkkejä kuviotapetin käyttöön
Blogi Kylässä
Meilahdenmutsi muuttaa Töölöön
Blogi Kylässä
Cityasunto esittelyssä – kerrostalokoti katujen ja kauppojen yllä
Blogi Kylässä
Helsingin Vallilan tehdasmiljööstä löytyy monien mahdollisuuksien koti
Blogi Kylässä
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Kylässä
Lastenhuoneen tapetit – Kun lapset saavat päättää
Blogi Kylässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *