Mikään ei piristä iltakävelyä niin paljon kuin ikkunoihin ja pihoihin ilmestyneet jouluvalot. Koiranomistajana pyörähdän lenkin aina iltaisin lähikorttelissamme ja joka vuosi seuraan mielenkiinnolla, miten naapurustossa herätään valaisemaan koteja iltojen hämärtyessä. Jouluvaloilla on aina ollut suuri merkitys itselleni joulun odotuksessa, sillä ne tuovat lupauksen lähestyvästä juhla-ajasta. Alle olen kerännyt muutaman valaistusvinkin yhteistyökumppaniltamme Hobby Hallilta, joiden avulla valaista koti kauniisti ensilunta odotellessa.

 

Kauni, moderni kynttelikkö.

harmaa kynttelikköKoristeellinen kynttelikkö
Skandinaavinen kynttelikköBetonikynttelikkö

Kynttelikköjä löytyy onneksi jo moneen makuun. Omasta kodistammekin löytyvä Markslöjdin Måseskär –kynttelikkö puhuttelee virtaviivaisella ja ylväällä muotoilullaan. Korkeuttakin on sen verran reilusti (49cm), että valaisin ilahduttaa ikkunalaudalla sijaitessaan myös ohikulkijoita.

Siniharmaa Dingla- ja koristeellisempi Fredrika-kynttelikkö hurmaavat omaleimaisuudellaan valaisinten muodon muistuttaessa joulukuusta. Pienikokoisemmat Bubbles- ja Snowflake-kyntteliköt sopivat hyvin pelkistetystä tyylistä pitävälle sisustajalle.

 

sydän_kranssi

 

pöytäkranssi, kranssi pöydän päällepöytäkranssi, havukranssi ulko-oveen
lumihiutale kranssiKuparinen sydänkranssi.

Juuri vastikään sain ripustettua pitkäikäisen sydänkranssimme makuuhuoneen ikkunaan, sen toimiessa samalla myös yövalona lasta nukuttaessa. Pitsinauhan sisältävä, rottinkinen Holstad Heart Pendant -valosydän sisältää ajastimen, joten se syttyy tarvittaessa valaisemaan kotia myös asukkaan poissa ollessa.

Ikkunan lisäksi valokransseja löytyy sijoitettavaksi niin seinään, kattoon kuin ulko-oveenkin. LED-valoin koristeltu Star Curly Combo tuo tunnelmaa juhlapöytään, kun taas Ottava-muovihavukranssi toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleeksi ulko-oveen sijoitettuna. Talvinen Snowflake-valaisin lohduttaa varsinkin vähälumiseen aikaan,  valosydämen tuodessa tyylikkäästi ripauksen rakkautta joulusisustukseen.

 

Valkoiset pallovalon tai valopallot.

Tunnelmalliset pallovalot sopivat mielestäni valaisemaan kotia vaikka ympärivuotisesti! Ajaton ja suosittu valoköynnös sijoittuu helposti vaikka lipaston päälle sellaisenaan tai sykeröksi lasikulhoon.

 

Ikkunatähti, paperitähtiIkkunatähti, paperitähti
Ikkunatähti, paperitähtiSkandinaavinen kynttelikkö

Juuri taannoin kävelin 1900-luvun alkupuolella rakennetun, kermanvärisen puutalon ohi, jonka jokaiseen ikkunaan oli ripustettu samanlaiset joulutähdet. Näky oli niin kaunis, että en malttanut olla pysähtymättä ihailemaan sitä. Yllä neljä kauneinta joulutähteä, jotka löysin Hobby Hallin valikoimasta. Ehdoton suosikkini näistä on pitsimäinen Hall-ikkunatähti, mutta myös metallisävyiset Classic- ja Vallby- sekä valkoinen Antique-tähti olisivat tervetulleita ikkunaamme.

 

Valopuu

Sokeriksi pohjalle valitsin tämän hurmaavan kuvan pienestä talvipuutarhasta, jonka sisustusta koristaa jopa 2,5 metrinen LED-koristepuu. Tämä näyttävä elementti sopii niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin, puun herättäessä ihastusta ympäri vuorokauden.

Omasta kodistamme löytyy tällä hetkellä jo kolmet jouluvalot (parvekkeemme valoköynnös, kynttelikkö keittiössä ja sydänkranssi makuuhuoneessa), ja tuskin maltan odottaa joulukuusen saapumista olohuoneeseemme. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin ihailla kauniisti valaistua kotia myöhään joulunpyhinä glögi-kupposen äärellä.

/Liisamaija

Kuvat: Hobby Hall

 

Sisustusideat jouluun. Joulukoristelu.

 

 

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Joulusisustus – tunnelmallinen punainen, raikas valkoinen, mystinen musta
Blogi Viikon valinnat
Aika virittää jouluvalot?
Blogi Sisustus
Värikkäitä sisustusideoita kevätkotiin – verhot, matot ja pienet yksityiskohdat
Blogi Sisustus
Lokoisaa lomatunnelmaa – mökkikeittiössä, saunassa ja laiturilla
Blogi Sisustus
Makuuhuoneen sisustus – tunnelma ratkaisee
Blogi Viikon valinnat
Taiteilijan koti, rakkaudella sisustettu
Blogi Kylässä
Uusi koti Kakolan vehreällä mäellä, Portsan kupeessa
Blogi Kaunis koti myynnissä
Rullaverhot, sälekaihtimet vai lamelliverhot? Vinkkejä kaihtimien valintaan
Blogi Sisustus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *