Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus mietityttää varmasti kaikkia lapsiperheen vanhempia. Tässä kirjoituksessa tarjoillaan muutama vinkki turvallisuuden lisäämiseksi.

Terävien veisten, lasiesineiden ja pesuaineiden sijoittelua kannattaa miettiä tarkkaan. Alakaapistossa, jotka lapsi saa helposti avattua, kannattaa säilyttää vain ja ainoastaan tavaroita, joiden kanssa vaaratilanteita ei pääse syntymään. Jos vaarallisia tavaroita ei saa sijoitettua alakaapistosta pois, on markkinoilla onneksi turvallisuustuotteita, kuten laatikko- ja kaappisalvat, joilla saattaa ehkäistä vaaratilanteiden synnyn.

 

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus

Mm. Ikean FAMILY-valikoimasta löytyy turvallisuustuotteita keittiön kaapistoon.

 

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus

Jos pesuaineille ei löydy muuta paikkaa kuin allaskaappi, estät kaappisalvalla lasta pääsemästä haitallisten pesuaineiden luo.

 

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus

Laatikkosalpa estää jälkikasvun pääsyn vetolaatikoiden sisältöön.

 

Lapsiystävällisen keittiön turvallisuus

Kuva: Kalustetukku


Mikään ei ole mukavampaa kuin ruoanlaiton aikana keittiössä hyvin viihtyvä lapsi! Oma jälkikasvu kannattaakin ottaa ruoanlaittoon mukaan, mikä lisää myös mielenkiintoa ja motivaatiota itse ruokaa ja ruokailuhetkeä kohtaan. Alakaapeista kannattaa varata myös oma laatikosto lapsen omille kattiloille, pannuille ja vispilöille, jolloin ruoanlaittoa saattaa parhaimmillaan säestää lattiatasosta kantautuva iloinen kilke. Osa 4. on Lapsiystävällinen keittiö-blogisarjan viimeinen julkaisu.

 

PS. Lue myös Lapsiystävällinen keittiö  ovimalliLapsiystävällinen keittiön lattia ja Lapsiystävällinen keittiön kodinkoneet

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *