Vieraskynä

Kirjoittajana blogin vierailevat tähdet

Kävin tutustumassa asiakkaani kanssa uudiskohteeseen, joka on loppusilausta vaille muuttovalmis. Huonekalujen määrästä ja kokoluokasta olimme jo aiemmin keskustelleet ja pohjakuvan avulla mittasuhteita hahmotelleet. Silti monelle on vaikeaa hahmottaa pelkän pohjakuvan perusteella, millainen sisustus tilaan mahtuisi. Tässä kuitenkin muutama vinkki siihen, kuinka voit jo etukäteen varmistaa, että haluamasi huonekalut mahtuvat uuteen kotiisi.

Kuva: Herrala

Varasin asuntokäynnille mukaan rullallisen maalarinteippiä. Sillä kun teippailee sohvan, sängyn, ruokapöydän ja muiden isojen huonekalujen koot ja paikat suoraan lattiaan, on helppo nähdä jäljelle jäävät kulkuväylät ja se, miten sisustus kokonaisuutena toimisi.

Kuva: Värisilmä

Nyt selvisimme vieläkin helpommalla, sillä asunnon lattioita suojaavat paperit olivat vielä paikoillaan. Siispä vain kynä käteen ja piirtämään huonekalujen ääriviivat suoraan lattialla olevaan paperiin. Tässä puuhassa on hyvä olla huonekalujen todelliset mitat, jolloin esimerkiksi sopivan ruokapöydän pituutta voi vielä harkita. Ja jos mukanasi on vaikka pari eriväristä tussia, voit piirrellä suojapapereihin huoletta vaihtoehtoisia huonekalujen järjestyksiä eri värein.

pohjapiirros

Kuva: Elina Rios

Se perinteisin ja edelleen käyttökelpoisin tapa on aloittaa huonekalujen sijoittelun suunnittelu ensimmäiseksi siitä, mistä sisustussuunnittelijatkin sen aloittavat: pohjapiirustuksesta. Mikäli käytössäsi ei ole suhdeviivainta, jolla todellisen kokoiset huonekalut olisi helppo sijoittaa kuvaan, piirrä pohja itse ruutupaperille niin, että yksi ruutu vastaa esimerkiksi puolta metriä. Oikein mitoittamalla vältyt virheostoksilta, ja itse muuttopäivä sujuu joutuisasti kun kaikelle on jo oma paikkansa. Muista tarkistaa myös, mahtuuko esimerkiksi sohva hissiin ja ovesta sisään!

Elina Rios,
Sisustussuunnittelija

Vieraskynä

Vieraskynä

Etuovi.comin vieraskynässä vierailevat eri henkilöt ja yritysten edustajat.

Katso myös nämä

Kevään laattauutuudet inspiroivat – ruosteen sävyjä, puun tunnelmaa ja retrofiilistä
Blogi Asunnonvaihto
Sisustussuunnittelijan vinkit talonrakentajalle
Blogi Asunnonvaihto
Hanna Werningin kiehtova Wonderland ja vinkkejä kuviotapetin käyttöön
Blogi Asunnonvaihto
Lastenhuoneen tapetit – Kun lapset saavat päättää
Blogi Asunnonvaihto
Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2
Blogi Asunnonvaihto
Meilahdenmutsi muuttaa Töölöön
Blogi Asunnonvaihto
Makuuhuoneen muutos toi tunnelmaa ja toimivuutta
Blogi Asunnonvaihto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *