Solid House Oy LKV | Turku
Solid House Oy LKV | Turku

Omakotitalo | 5mh + k + aamiaishuone + oh + rt + tv-huone + khh + halli + takkah

Kielokuja 4 C, Katariinanlaakso, Turku

Hinta

760 000 €

Koko

422

Vuosi

1946

UPEA KOKONAISUUS KODIKSI – UUSIOPERHEEN UNELMA Nykyisen omistajan kertomaa: Se lämmin oman kodin tunne, kun kävimme ensimmäisen kerran katsomassa, sydän suli ja jäi tänne. Ihastuimme tonttiin ja talon mahdollisuuksiin. Loistokaudesta ei ollut jäljellä juuri muuta kuin kiehtovat tarinat. Halusimme uusia kaiken mutta kunnioittaen vanhaa. Olemme etsineet moderneja ratkaisuja, jotka sopivat talon alkuperäiseen funkkistyyliin. Vaikka remontit ovat vaatineet aikaa ja rahaa, ja uuden talon rakentaminen olisi ollut edullisempaa, omistajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä valintaansa ja tähän nykyiseen kotiinsa. TÄHÄN PERUSKORJATTUUN RAKENNUKSEEN ON UUSITTU mm.: • sähköjärjestelmät, vesijohdot, viemäriputket ja ilmanvaihto • lämmitysmuoto kaukolämpö • salaojat, patolevyt ja sorastus • keittiö ja aamiaishuone • kaikki sisäpinnat alkuperäistä tyyliä ja materiaaleja kunnioittaen • lukuisat märkätilat ja wc:t • ulkoseinien eristystä parannettu sekä ulko-ovet ja ikkunat vaihdettu Vuoden 2020 aikana on tehty uusi keittiö ja aamiaishuone, uudet salaojat, patolevyt ja sorastus sekä keskikerroksen lattioita on uusittu. Myös keskikerroksen kph sai uuden ulkoasun tänä kesänä. Pienillä yksittäisillä ratkaisuilla on saatu käytännöllisyyttä lisättyä. Keittiöremontti on ollut merkittävä peruskorjaus sähkötöiden ja märkätilojen kunnostamisen rinnalla. Upean keittiön yhteydessä on uskomattoman kotoisa aamiaishuone. Karu ja puolinaisessa käytössä ollut kellarikerros koki jättiremontissa täydellisen mullistuksen. Kodinhoitohuoneen jatkeeksi rakentui avara olohuonemainen tila, jossa voi syventää rentoutumistaan saunan tai kylvyn jälkeen. Nyt kellarissa kelpaa nautiskella. Entisessä elämässään yläkerta majoitti matkailijoita. Nyt se on teinien valtakuntaa. Yläkertaan rakentui valoisat, toimivat ja näyttävät tilat. Arkkitehtuuriltaan persoonallisen turkulaiskiinteistön pitkään elinkaareen kätkeytyy värikäs menneisyys, jonka aikana tilan päärakennus on muokkaantunut nykyisiin mittoihinsa. Valkoiseksi rapattu omakotitalo on kuin kodikas pienkartano, sillä rakennuksessa on 12 huonetta ja kolme kylpyhuonetta. Asuintilaa talossa on noin 422 neliötä kolmessa kerroksessa. Talon rakennusvuosi ei ole tiedossa, vasta julkisivun saneerauksesta vuodelta 1946 on merkintä kirjoissa ja kansissa. Rakennuspaikka löytyy kuitenkin jo 1700- ja 1800-lukujen vaihteen kartasta. Vaikka tilan historia alkaa jo 1700 -luvulta mahtitalon loistovuodet osuvat ennen ja jälkeen 1960 -luvun. Niinä aikoina talossa edustettiin ahkerasti ja usein edustusjoukkoon lukeutui maamme isokenkäisempiä aina presidentistä lähtien. Tervetuloa tutustumaan, saatat totisesti yllättyä ja ihastua! __________________________________________________________________ Aija Varjonen Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, kaupanvahvistaja, KiAT, partner Solid House Oy LKV 040 656 3113 aija.varjonen@solidhouse.fi _________________________________________________________________

Tulosta PDF
print
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20037410
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
5mh + k + aamiaishuone + oh + rt + tv-huone + khh + halli + takkah
Asuintilojen pinta-ala
422
Muiden tilojen pinta-ala
158
Kokonaispinta-ala
580
Lisätietoja pinta-alasta
Ulkomitat 18 x 11,5 m. Kolme kerrosta, kellarikerros osittain maan alla. 13 huonetta: Keskikerros: 1 makuuhuone, olohuone, ruokasali, TV-huone/kirjasto, keittiö, aamiaishuone, halli, eteinen, vaatehuone, kenkähuone, varasto, wc, kylpyhuone. Yläkerta: 4 makuuhuonetta, 2 oleskelutilaa, wc, kylpyhuone, vintti. Kellari: lämmönjakohuone, kodinhoitohuone, wc, takkahuone, spa, pesuhuone, sauna, vaatehuone, 2 varastoa, autotalli, monitoimitila.
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1946
Käyttöönottovuosi
1946
Vapautuminen
Muu ehto, 2kk kaupasta / sopimuksen mukaan.
Velaton hinta
 • 760 000 €
Myyntihinta
 • 760 000 €
Lisätiedot maksuista
Lämmityskustannukset/v= 2017: 3300 e (35 MWh), 2 käyttäjää 2016: 3900 e (40 MWh), 3 käyttäjää 2015: 4100 e (42 MWh), 4 käyttäjää Sähkökustannukset/v= 2017: 1417 e (13173 kWh), 2 käyttäjää 2016: 1795 e (16874 kWh), 3 käyttäjää 2015: 2047 e (16195 kWh), 4 käyttäjää Sähkön kulutus on aina riippuvainen asunnossa asuvien määrästä, kulutustottumuksista jne. Myyjän sähkön kulutus ei välttämättä ole vertailukelpoinen ostajan kulutuksen kanssa. Vesi- ja jätevesikust/v= 2017: Käyttövesi 247 e (84 m3), 2 käyttäjää 2016: Käyttövesi 386 e (145 m3), 3 käyttäjää 2015: Käyttövesi 481 e (221 m3), 4 käyttäjää. Jätevesikustannuksia ei ole sisällytetty tähän lukemaan. Veden laskutus tapahtuu oman kulutuksen mukaan. Tähän voi vaikuttaa merkittävästi omilla kulutustottumuksilla. Kiinteistövero on noin 500 euroa. Jätteenkuljetuskust/v on ollut noin 250 euroa. Jäteastian tyhjennyksestä syntyvät kulut riippuvat omasta sopimuksesta ja jäteastian tyhjennysvälistä.
Sauna
 • Asunnossa on sauna
Tulisija
 • Takka
Tilojen kuvaus
Kellarikerroksessa huomattavan suuri harrastetila. Harrastetilassa allas ja vesihana.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: irtain
Tehdyt remontit
PERUSKORJATTU RAKENNUS. Tehdyt korjaukset 2019-2020: VIEMÄRI: autotallin ja monitoimitilan viemäri liitetty pääviemäriin. KATTO: kuntokartoituksen mukainen korjausehdotus suoritettu. SALAOJAT: saneerattu 3/2020, lisätty patolevyt sekä suojalistat. Pihan sora-alueet uusittu. SOKKELIT: maalattu 5/2020. PARVEKE: maalattu sisä- ja ulkopuolelta. AUTOTALLIN edustan laatoitus asennettu osittain uudestaan ja laatat maalattu 5/2020. PUUTARHA: taloa ympäröivät kasvit poistettu, pihaa uudistettu yhdessä puutarhurin kanssa 5/2020. AITA: Kielokujan puoleinen alapuolinen aita uusittu 4/2020, istutettu syreeniaita taakse KEITTIÖN ULKOPORTAAT: uusittu (betonivalu) 5/2020. MUUTA: Ulkoseinämaalaus kalkkimaalilla, uusittu 2017. Pihan sora-alueet uusittu ja suodatinkangas asennettu 2016. Rännit osittain uusittu 2014. Ulkovaippa lisäeristetty sisäpuolelta 25 mm Runko-leijonalla 2007. Kaikki ikkunat uusittu, paitsi erkkerin, keittiöportaikon sekä yläkerran lyhtyjen ikkunat (Lammin Ikkunat Oy) uusittu 2007-2008. Puurunko, selektiivi 3-lasi. Kaikki ulko-ovet (Ovitehdas Vihanto Oy) ja lukitus (Abloy) uusittu 2007. Sisäpinnat korjattu tai uusittu 2007. Kaikki märkätilat uusittu 2007. Kaikki sähköt (Sähkö-Max Oy) uusittu 2007, muutoksia tehty 2019. Kaikki viemäri, vesi- ja lämmitysputket ja kalusteet (Reiman Oy) uusittu 2007. Osa ilmanvaihdosta uusittu 2007. Peltikatto uusittu 1990-luvulla.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Arvokkaasti ja laadukkaasti remontoitu kokonaisuus.
Energialuokka
 • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
 • Kyllä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö, vesikiertoinen patterilämmitys, sähköinen lattialämmitys keittiö, märkätilat, kellari.
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
Puhelinkaapeli, ADSL, nopeus n. 17/0,8 Mbps. Katolla 4G/5G Iskra MIMO antenni, nopeus n. 30/40 Mbps.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu, Rakennusmateriaali: Pääosin puurunko, pääosin sahanpurueristys, selluvillaeristettä lisätty tarpeellisiin kohtiin. Ulkoseinät lisäeristetty 25mm puukuitulevyllä. Pinnoituksena rappaus puukuitusementtilevyn (Toja-levy) päälle. Ulkoseinämaalaus kalkkimaalilla. Peltikatto kiinnitetty vanhan pärekaton päälle laitettuun harvalaudoitukseen. Ylä- ja välipohja puurakenteiset. Kellarin ja keskikerroksen välinen lattia betonilaatta betonipalkeilla, jonka päällä puukoolaus ja puulattia. Maavarainen betonilattia. Katto betonilaatta. Betoniseinät, joissa eristekerros. Kodinhoito- ja takkahuoneessa ulkoseinät 50 mm koolausta betoniseinää vasten ja kipsilevy. Ilmatila seinässä lämmitetty lämmitysputkien avulla. Kosteat tilat: seinissä kivilevy (Luja-levy), lattioissa betonilaatta (Maxit), vesieriste (Maxit), saneerauslaasti (Maxit) ja laatoitus tai maalaus.
Keittiön kuvaus
KEITTIÖ: keittiö saneerattu 2007, ovet uusittu 2020 sekä uusi liesikupu, valaistus uusittu ja rakennettu uudet kaapistot myös aamiaishuoneeseen. Uudet hanat ja aamiaiskaapissa vedetty putket valmiiksi vesipistettä varten. Asennettu Pantry-kaappi keittiöeteiseen. VARUSTUS: Jääkaappi 90 cm, Festivo, 2007 Pakastin 45 cm, Festivo, 2007 Viinikaappi 45 cm, Festivo, 2007 Mikro 60 cm, Miele, 2007 Astianpesukone 60 cm, Asko 2016. Kaasuhella 90 cm, Ilve, 2007 (4 kaasupoltinta ja 1 keraaminen sähköliesitaso. 2 kiertoilmasähköuunia). 11 kg kaasupullo kaasuhellaa varten, sijoitettu hellan viereiseen kaappiin ja kytketty joustavalla kaasuletkulla. Liesituuletin omalla kanavapuhaltimella, puhallin vintillä. Irrotettavat rasvasuodattimet. Varaus seinälämpöpatterille. Posliininen kaksialtainen tiskiallas, erillinen pyöreä valutusallas hanoineen. Varaus vesipisteelle viemärillä keittiön saarekkeessa. Kuivakaivo astianpesukoneen alla. Lattian ja seinien väli vesieristetty osittain. Lattian läpiviennit vesieristetty. Sähköinen lattialämmitys
Kylpyhuoneen kuvaus
Kellarin edustava spa-osasto: laatoitettu kph, jossa mm. sade-suihku, poreallas, lasiseinät. Saunan pesuhuone laatoitettu, kaksi sadesuihkua, yksi käsisuihku. Asuinkerros: makuuhuoneen yhteydessä kph, jossa kaksi allasta, allaskaappi, peili, kaapistoa, suihku, ja wc-istuin, uusi musta suihkukaappi, uudet lattialaatat ja tehty kokonaan uusi katto ja valaistus. Uusi peili ja sähköpainikkeet. Yläkerta: sadesuihkut 2kpl, tassuamme, 2 allasta, 2 allaskaappia, seinäpeilit 2kpl, wc -istuin. Seinät kaakeloitu, lattiat laattaa.
WC-tilojen kuvaus
Kellari: pesuallas, hana ja wc-istuin. Seinät kaakeloitu, lattia klinkkeriä. Asuinkerros: pesuallas, hana ja wc-istuin. Seinät maalattu, lattia lasimosaiikkia. Yläkerta: wc-istuin, allas ja hana. Seinät maalattu, lattia laattaa.
Saunan kuvaus
Varustus: puukiuas, varaus sähkökiukaalle. Seinät Kanadan jättiläistuijapuupaneelia, lattia laattaa.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kodinhoitohuone sijaitsee kellarissa. Varustus: runsaasti kiinteää kaapistoa ja työtasoa. Allas ja hana. Pesukoneliitäntä. Seinät maalattu, lattia laattaa.
Olohuoneen kuvaus
Seinät tapettia, lattia Jatoba -parkettia.
Makuuhuoneiden kuvaus
YLÄKERTA: kaksi huonetta remontoitu pinnat 3/2020. Osassa makuuhuoneista on runsaasti kaappeja tai vaatehuone. Ekologinen saksalainen kuitutapetti, lattia tiikkiparkettia. KESKIKERROS: Makuuhuoneessa ekologinen saksalainen kuitutapetti, lattia tiikkiparkettia. Vaatekaappeja ja laatikostoja.
Säilytystilojen kuvaus
Kellarikerroksessa: kolme isoa varastoa. Asuinkerroksessa: varasto/kenkähuone, vaatehuone ja pukeutumishuone. Yläkerrassa: vaatehuone ja kaapistoja.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate

Remonttien hinnat

Tutustu alueen Turku toteutuneiden remonttien hintoihin ja kilpailuta hinta remontillesi.

 • Kylpyhuoneremontti
 • Keittiöremontti
 • Ulkomaalaus
 • Sisämaalaus
 • Maanrakennus
 • Kattoremontti
 • Lattiaremontti
 • Sähköremontti
 • Putkiremontti
Katso hinnat
Urakkamaailma.fi
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
853-47-15-2
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
1 865
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Loiva rinnetontti.
Rakennusoikeuden pinta-ala
300
Rasitteet
Kiinteistöjen 853-47-15-13 ja 853-47-15-3 pysyvä oikeus vesijohdon, jätevesiviemärin ja sadevesiviemärin sijoittamiseen tontin eteläreunan alueelle.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
TURKU Rakennusvalvonta Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu Turku-pisteessä, Puolalankatu 5, 1. krs. Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu (02) 262 4700 Kaupungin vaihde (02) 330 000 rakennusvalvonta@turku.fi
Kaavoitustiedot
TURKU
Turun kaupunki
PL 355, 20101 TURKU
vaihde (02) 330 000
turun.kaupunki@turku.fi
etunimi.sukunimi@turku.fi


Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Autotalli ja varastotilat sijaitsevat rakennuksen kellarissa.
Palvelut
Koulut: Useita kouluja lähialueella.
Palvelut: Kauppakeskus Skanssin palvelut noin 1,5km.
Lähin kauppa noin 1km, Koivulassa.
Turun keskustaan noin 4 km.
Päiväkodit: Useita päiväkoteja lähialueella.
Liikenneyhteydet
Hyvät. Lähin linja-autopysäkki sadan metrin säteellä.

Varjonen Aija

Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, kaupanvahvistaja, KiAT, partner

Solid House Oy LKV | Turku

Solid House Oy LKV | Turku
local_offer

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Solid House Oy LKV | Turku
SKVL jäsenyritys

placeEerikinkatu 13, 3 krs.,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.