Solid House Oy LKV | Turku
Solid House Oy LKV | Turku

Omakotitalo | 3mh + oh + k / rt + takkah + khh + s + ph + at + 2wc + var + ullakko

Vääräalhontie 14, Teräsrautela, Turku

Hinta

328 000 €

Koko

120

Vuosi

1982

LOISTAVA SIJAINTI JA ISO KOMEA TALO Kvartsinvalkoinen Kahi Rustiikka -julkisivutiili oli 30 vuotta sitten pientalorakentajien keskuudessa todellinen hittituote, jolla verhoiltiin rakennuksia valtavia määriä. Niin tehtiin myös täällä, valittiin arvokkaaseen 1982 vuonna valmistuneeseen rakennukseen laadukas, kestävä ja näyttävä pinta, joka tekee edelleen oikeutta massiiviselle rakennukselle yhdellä Teräsrautelan parhaimmista tonteista. Noin 1000 neliön tontti on tällä sijainnilla itsessään jo arvokas ja niin on kolmikerroksinen ulkomittojen mukaan noin 300 neliön kokoinen asuinrakennuskin, mutta aikaa on kulunut ja nyt tämä koti etsii uusia asukkaita elämään, olemaan, huolehtimaan ja päivittämään kokonaisuutta tähän uuteen aikaan sopivaksi. Asunto on asumiskelpoinen tällaisenaankin, mutta normaalia elämisen jälkiä on perheen pitkäaikaisen asumisen vuoksi toki tullut. Kuten pohjapiirroksesta on nähtävissä, asunnossa on runsaasti tilaa ja mahdollisuuksia. Makuuhuoneita on varsinaisesti kolme, mutta yläkertaan on rakennettu lisää suurelle perheelle soveltuvaa ja käyttökelpoista asuintilaa pesuhuoneineen. Varastotilaa on rakennuksessa runsain mitoin. Myös autotalli löytyy. Avomallisen keittiön yhteydessä on ruokailutila, josta on suora näköyhteys olohuoneeseen. Isot ikkunat olohuoneesta ja ruokailutilasta suuntautuvat ilta-auringon puoleen. Olohuoneessa on ollut aikanaan takka, joka on purettu vähäisen käytön vuoksi. Kellarikerroksessa on suuri tiilimuurattu takka ja erillinen leivinuuni. Myös sauna lämpiää puilla. Rakennuksen suuresta koosta huolimatta asumisen kustannukset ovat erittäin maltilliset. Pääasiallisena lämmityksenä on ilmalämmitys (Valmet Kotilämpö), lämpö verkostoon tuotetaan maalämpöpumpulla. Lämmin käyttövesi hoidetaan myös maalämpöpumpulla. Ilmalämpöpumpulla nykyisellään hoidetaan lähinnä kohteen kesäaikainen jäähdytys. Tontti on suojainen ja tässä hetkessä hieman metsittynyt. Omistajilla on ollut halu säilyttää pihan vanhaa puustoa ja sen ohessa myös luonnonmukaisuus. Tontille voi helposti sijoittaa oleskeluterasseja ja muuttaa loivasti laskevaa rinnetonttia enemmän puutarhapihaksi niin halutessaan. Asuinalue on rauhallinen ja Länsikeskuksen runsaat palvelut löytyvät vain pienen kävelymatkan päästä. Liikenneyhteydet erinomaiset ja lasten harrastusmahdollisuudet loistavat. Lähin koulukin turvallisen kävelymatkan päässä. Kohteessa on tehty ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS (08/2020). SUOMEN RAKENNUSASIANTUNTIJAT TURKU OY / Mika Salminen. Tervetuloa tutustumaan ! __________________________________________________________________ Aija Varjonen Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, kaupanvahvistaja, KiAT, partner Solid House Oy LKV 040 656 3113 aija.varjonen@solidhouse.fi _________________________________________________________________ Haluatko myydä oman asuntosi ennen uuden kodin ostamista? Soita ja kutsu minut maksuttomalle arviokäynnille.

Tulosta PDF
print
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20173319
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3mh + oh + k / rt + takkah + khh + s + ph + at + 2wc + var + ullakko
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
120
Muiden tilojen pinta-ala
180
Kokonaispinta-ala
300
Lisätietoja pinta-alasta
Rakennuksen pinta-ala on noin 300 kokm2, pinta-ala on arvioitu rakennuksen ulkomittojen perusteella.
Asuinkerrosten määrä
1.5
Rakennusvuosi
1982
Käyttöönottovuosi
1982
Vapautuminen
Heti vapaa
Velaton hinta
 • 328 000 €arrow_downward
 • 348 000 €
Myyntihinta
 • 328 000 €
Kiinteistövero
507,68 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
SÄHKÖ: nykyisellä omistajalla on sähkölasku ollut noin 30-40 euroa/kk. Vuotuinen määrä n. 11 104 kWh/vuosi (yö 4170 ja päivä 6934). Sähkönkulutus on aina riippuvainen asunnossa asuvien määrästä, kulutustottumuksista, lämpimän veden käyttömäärästä jne. Myyjän sähkönkulutus ei ole vertailukelpoinen ostajan kulutuksen kanssa. VESI: vesi+jätemaksu oman kulutuksen mukaan. JÄTEHUOLTO: jäteastian tyhjennyksestä syntyvät kulut riippuvat omasta sopimuksesta ja jäteastian tyhjennysvälistä (1-4 kertaa/kk).
Sauna
 • Asunnossa on sauna
Tulisija
 • Hormi olemassa
 • Takka
Asuntoon kuuluu
antenni
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: irtain
Tehdyt remontit
Korjaushistoria: Ikkunoita ja ovia uusittu 2010, osittain ikkunoita uusittu myös 1990-luvulla. Lämpöpumppulämmitys asennettu 2017 Keskikerroksen wc:n yhteyteen on rakennettu suihkutila 2007-2008. Kohteessa esiintyvät aikakaudelle tyypilliset ns. riskirakenteet ja kartoituksessa esille tulleet oleellisemmat havainnot, jotka vaativat toimenpiteitä, on otettu huomioon hinnan määrityksessä. Tarkempaa tietoa on saatavissa kuntotarkastusraportista/välittäjältä.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Kaipaa pintaremonttia ja päivitystä, asuintiloissa on elämisestä johtuvaa kulumista ja jälkiä mm. seinä ja lattiapinnoissa.
Energialuokka
 • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
 • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
pääasiallisena on ilmalämmitys, Valmet Kotilämpö, lämpö verkostoon tuotetaan maalämpöpumpulla. Lämmin käyttövesi maalämpöpumpulla. Avustavina lämmönlähteinä takka, leivinuuni ja ilmalämpöpumput
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Rakennustapa: paikalla rakennettu. Pääasiallinen runkomateriaali: puurankarunko. Julkisivumateriaali: kalkkihiekkatiili, vähäisemmin osien panelointeja. Yläpohja ja vesikate: puurakenteinen harjakatto, vesikatteena betonitiili.
Keittiön kuvaus
Varustus: keraaminen lattialiesi, liesituuletin, astianpesukone, jääkaappi, pakastin, allas ja hana, kaapistoa ja työtasoa. Seinät puupaneelia, lattia parkettia.
Kylpyhuoneen kuvaus
Pesuhuone yläkerta: varustus: suihku, suihkukaappi, peilikaappi, allas ja hana, wc-istuin. Seinät kaakelia, lattia laattaa. Pesuhuone keskikerros: varustus: suihku, wc-istuin, bide-suihku, allaskaappi, tasoallas, hana, peilikaappi,. Seinät kaakelia, lattia muovimattoa. Keskikerroksen wc:n yhteyteen on rakennettu suihkutila 2007-2008. Pesuhuone alakerta: varustus: suihku. Seinät kaakelia, lattia laattaa.
WC-tilojen kuvaus
Alakerran wc: varustus: wc-istuin, allas, hana, seinäpeili. Seinät , lattia muovimattoa.
Saunan kuvaus
Seinät puupaneelia, lattia laattaa.
Puukiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kodinhoitohuoneena on toiminut iso varastotila alakerrassa (maalämpölaite tilassa). Varustus: allas, hana ja kaappi, pesukoneliitäntä.
Muuta: kulku suoraan ulos
Olohuoneen kuvaus
Seinät tapetti/maali, lattia parkettia. Olohuoneessa ollut takka on purettu vähäisen käytön vuoksi.
Makuuhuoneiden kuvaus
Keskikerroksessa on kolme makuuhuonetta, yläkertaan on rakennettu kaksi makuuhuoneena toiminutta tilaa. Varustus: osassa on komerot. Seinät maalattu/tapettia, lautalattiat keskikerroksessa, yläkerrassa muovimattoa.
Säilytystilojen kuvaus
useita eri varastotiloja alakerrassa
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Puurakenteinen harjakatto
Kattomateriaali
Tiili
Kattomateriaalin kuvaus
Betonitiilikatteella. Vesikatteen alla muovikangas aluskate

Remonttien hinnat

Tutustu alueen Turku toteutuneiden remonttien hintoihin ja kilpailuta hinta remontillesi.

 • Kylpyhuoneremontti
 • Keittiöremontti
 • Ulkomaalaus
 • Sisämaalaus
 • Maanrakennus
 • Kattoremontti
 • Lattiaremontti
 • Sähköremontti
 • Putkiremontti
Katso hinnat
Urakkamaailma.fi
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
853-76-5-4
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
1 070
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Loivasti laskeva rinnetontti, kalliota, puita ja puutarhakasveja
Rakennusoikeuden pinta-ala
120
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusala yksikerroksista vähintään palonarkaa (PL 4 § D) enintään kahden perheen omakotirakennusta varten, jonka korkeus katonrajaan saa olla 5,5m ja jonka katon kaltevuuden tulee olla 30 astetta. Rakennuksen ullakosta 3/5 osa saadaan asustaa asuinhuoneiksi, käytäviksi, säiliöiksi tms. 120m2 suuremmasta rakennusalasta saa rakentaa 120 m2. Pienemmän saa rakentaa kokonaan. Kohteen yläkertaan rakennetuilla asuintiloille ja Wc/suihkutilalle ei ole hankittu rakennuslupaa. Myyjä hoitaa ullakkokerroksen luvat kuntoon ja tämä lupahakemusprosessi on jo käynnistetty ja vireillä. Myyjä sitoutuu maksamaan kaikki tähän lupakäsittelyyn kohdistuvat kustannukset itse.
Kaavoitustiedot
TURKU
Turun kaupunki
PL 355, 20101 TURKU
vaihde (02) 330 000
turun.kaupunki@turku.fi
etunimi.sukunimi@turku.fi

Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Koulut: Teräsrautelan koulu
Hepokullan koulu n. 1km.
Rieskalähteen koulu n. 2km.
Suikkilan koulu n. 2km.
Raunistulan koulu n. 2,5km.
Palvelut: Impivaaran liikuntakeskus n. 2km.
Fitness24Seven n. 2km.
Elixia Länsikeskus n. 1,2km.
K-Citymarket Länsikeskus n. 1km.
ABC Turku Sale Satakunnantie n. 600m.
Prisma Länsikeskus n. 1,2km.
Päiväkodit: Päiväkoti Taikahattu n. 1km.
Nättinummen päivähoitoyksikkö n. 1,5km.
Päiväkoti Satunummi n. 2km.
Suikkilanseudun päivähoitoyksikkö n. 2km.
Liikenneyhteydet
Lähimmät linja-autopysäkit pysäkkinumerot 825 & 810 n. 300m. Linjat 300, 301, 302 & 303. Linja-autopysäkit Satakunnantiellä pysäkkinumerot 495 & 475 n. 500m. Linjat 6, 7, 7A, 60 & 206.

Varjonen Aija

Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, kaupanvahvistaja, KiAT, partner

Solid House Oy LKV | Turku

Solid House Oy LKV | Turku
local_offer

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Solid House Oy LKV | Turku
SKVL jäsenyritys

placeEerikinkatu 13, 3 krs.,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.