Kahdeksas päivä Oy
Kahdeksas päivä Oy

Omakotitalo | 8h + kaksoiskeittiö + kph + ullakko + erillinen saunarakennus + 2 auton talli

Asematie 10, Siuntion asemanseutu, Siuntio

Hinta

629 000 €

Koko

210

Vuosi

1905

PERINTEIKÄS, ARKKITEHTI BRUNO GRANHOLMIN SUUNNITTELEMA, 1905 VALMISTUNUT TALO SUURELLA PUISTOTONTILLA SIUNTION ASEMANSEUDULLA Tämä kaunis, suojeltu kiinteistö on kunnostettu tunteella omaksi kodiksi. Talosta löytyvät kaikki nykyajan mukavuudet, mutta ne on tehty vanhan rakennuksen henkeen sopiviksi. Tilaa riittää, rakennuksesta löytyy peräti kahdeksan huonetta, sekä ullakolta kaksi kesähuonetta. Valtava avoin ullakkotila on käytettävissä sekä juhlatilana että säilytystilana. Kiinteistöllä on myös kaunis, vanha käytössä oleva saunarakennus, jossa on käsityönä tehty upea kiuas, sekä kahden auton autotalli. Keittiö on kahden huoneen kokoinen ja varustettu modernilla keittiötekniikalla ja lisäksi leivinuunilla. Näihin tiloihin mahtuu kokkailemaan suurempikin seurue. Pesutiloista löytyy suihkukaappi sekä kaunis tassuamme, jota omistajat eivät ole käyttäneet. Huoneiden seinät ovat joko vanhaa hirsipintaa tai kauniisti vanhaan tilaan sopivaa tapettia. Talossa on lankkulattia, kahdessa huoneessa sen päälle on asennettu laminaatti. Kiinteistölle on kaavoitettu runsaasti rakennusoikeutta asuin- ja liikerakennuksille vanhaa ympäristöä kunnioittaen. Tämä tarjoaa mahdollisuuksia kiinteistön hyödyntämiseen myös muuten kuin omana kotina - matkailutoimintaan, toimistoksi, kioskitoimintaan, etätyökeskuksena, pienyritysten sijaintipaikkana. Kiinteistöllä on kaunis puisto. Päärakennuksella ja saunarakennuksella on suojelumerkintä. Tarjouksesta voi neuvotella myös erikseen talon ja rakennusoikeuden osalta. Siuntio on kaksikielinen uusimaalainen kunta, josta on noin 40 minuutin ajomatka pääkaupunkiseudulle. Siuntion asemanseutu on kunnan keskustaajama, se sijaitsee rantaradan varressa ja on Y-junan pääteasema. Luonnonläheisestä Siuntiosta löytyy vanhoja linnoja, kartanoita ja kulttuurimaisemaa, ja toisaalta myös valtavasti harrastusmahdollisuuksia muun muassa golfin, melonnan, ratsastuksen, kalastuksen ja retkeilyn parista. Lisätiedot ja esittelyt: Seija Mämmelä, Kahdeksas päivä p. 040 680 7750 seija.mammela@kahdeksas.fi

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
20280735
Sijainti
  • Siuntio  Siuntion asemanseutu
  • Asematie 10, 02580 Siuntio
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
8h + kaksoiskeittiö + kph + ullakko + erillinen saunarakennus + 2 auton talli
Asuintilojen pinta-ala
210
Kokonaispinta-ala
210
Lisätietoja pinta-alasta
Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen 12.8.2020 mukaan asuinrakennuksen kerrosala on 285m2 ja huoneistoala 210m2. Ei ole tarkistusmitattu. Muuta tilaa runsaasti ullakolla, ei mitattu.
Asuinkerrosten määrä
1
Rakennusvuosi
1905
Käyttöönottovuosi
1905
Vapautuminen
Muu ehto, 3kk/sopimuksen mukaan
Velaton hinta
  • 629 000 €
Myyntihinta
  • 629 000 €
Kiinteistövero
360,00 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Sähkönkulutusarvio noin 17223 kWh/v, sähkölasku noin 80e/kk + siirto noin 200e/kk Jätehuolto (Rosk'n Roll) noin 25e/3kk Kotivakuutuksen hinta asuinrakennukselle on ollut suuruusluokkaa 440e/v, vakuutusmaksuun vaikuttavat eri yhtiöissä valitun turvan ja omavastuun lisäksi monet eri edut ja kriteerit.
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Suurella ullakolla on kaksi kaunista kesähuonetta, juhlatilaa ja säilytystilaa
Asuntoon kuuluu
antenni
Kohteen lisätiedot
Kiinteistö on suojelukohde. Rakennuksille ei löydy rakennus- tai toimenpidelupia. Kiinteistö sijaitsee pohjavesialueella, jota koskevat jätevesien käsittelyn osalta tiukennetut puhdistusvaatimukset.
Tehdyt remontit
- päärakennuksen katto tarkastettu ja maalattu lippoja ja terassia lukuunottamatta 2019 - kattosilta ja -tikkaat uusittu muutamia vuosia sitten - LVI-tekniikka ja sähköt uusittu 2001-2002, öljytäytteiset sähköpatterit 2002, kaksi ilmalämpöpumppua 2017 ja kaksi 2018 - ullakosta tehty käyttötilaa ja huoneita entisöity ja remontoitu vähitellen vuodesta 2001 lähtien - pönttöuunit ja tulisijat käyttökunnossa, nuohotaan ennen kaupantekoa - leivinuuni keittiössä rakennettu 2002 - päärakennuksen ulkomaalaus 2010, saunarakennus vuorilaudoitettu noin 2004 ja maalattu noin 2006 - astianpesukoneen kaukalo 2020 - raitisilmaventtiilien ritilöiden asennus ja käyttöönotto 2020
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Ks. kuntoraportti 2018
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, öljytäytteiset sähköpatterit 2002, neljä ilmalämpöpumppua, joista kaksi vuodelta 2017 ja kaksi vuodelta 2018
Vesihuollon kuvaus
vesiosuuskunta
Lisätietoja: Bollstadin vesiosuuskunta. Runkovesiputkessa sulanapitokaapeli
Viemäri
Päärakennus liitetty kunnan viemäriin 2002, saunarakennuksen jätevedet johdettu maahan. Saunan jätevesijärjestelmä ei täytä vaatimuksia.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
Vesi- ja viemäriliittymä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: hirsi, muu, puu
Perusmuurit lohkokivestä
Keittiön kuvaus
Kaksoiskeittiössä on hyvä, nykyaikainen varustelu: jääkaappi-pakastin, pakastin, kaasuliesi, puuhella, leivinuuni ja astianpesukone
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpytiloissa wc, suihkukaappi, infrapunasauna, varaava kaakeliuuni ja tassuamme, joka ei tällä hetkellä käytössä, ei liitetty viemäriin mutta liitettävissä. Kylpytiloissa lankkulattia, vesieristys jakotukin, suihkukaapin ja lämminvesivaraajan alla.
WC-tilojen kuvaus
Wc kylpytiloissa ja erillinen wc lisäksi makuuhuoneen yhteydessä. Makuuhuoneen wc-istuimen vieressä erillinen vedenlämmitysvastus, joka ei ole ollut käytössä. Hanasta tulee lämmin vesi.
Saunan kuvaus
Erillisessä vanhassa saunarakennuksessa käsityönä teetetty upea puulämmitteinen kiuas, ja vieressä tilava takkahuone ja terassi
Säilytystilojen kuvaus
Ullakolla runsaasti säilytystilaa, pihalla suuri, huonokuntoinen varastorakennus. Lisäksi useita säilytyskomeroita.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Saumapeltikate
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
755-406-6-115
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
5 929
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Alueella tehtävistä toimenpiteistä on pyydettävä museoviranomaisen lausunto. Kiinteistön pinta-ala kiinteistörekisterissä on tällä hetkellä 6794m2. Bollstadintien puoleisesta reunasta on 2015 luovutettu 105m2 kunnalle kevyen liikenteen väylää varten ja 2018 sovittu luovutettavaksi katualueeksi 420m2 ja puistoalueeksi 340m2. Alueita ei ole vielä erotettu. Ks. maankäyttösopimus 15.1.2018 liitteineen. Sopimusalueella oleva aita saa jäädä paikalleen elinkaarensa ajaksi. Jos uusi aita myöhemmin tarvitaan, Fagerparkin omistaja huolehtii sen rakentamisesta ja ylläpidosta. Luovutettujen alueiden erottamisen jälkeen kiinteistön pinta-ala on noin 5929m2, mikä tarkentuu lohkomisessa. Asia on vireillä Siuntion kunnan toimesta. Alueella on suunnitteilla lähivuosille sähkölinjojen maakaapelointiprojekti. Tällä hetkellä ei ole tietoa, koskeeko se tätä kiinteistöä ja milloin se olisi alkamassa.
Rakennusoikeuden pinta-ala
1850
Tontin nimi
Fagerpark
Tehokkuusluku
0.27
Rasitteet
Talousveden johtaminen /1 Leveys: 2 m Rautatien suoja-alue (000-2017-K20604) Alueen lunastus 105m2 vuonna 2015 sekä luovutus kunnalle vuonna 2018 420m2 ja 340m2, erottamatta kiinteistöstä. Aluetta koskevien suojelumääräysten mukaan nykyinen rakennuskanta tulee säilyttää asemaympäristölle ominaista puistomaista luonnetta ylläpitäen. Rakennus- tai toimenpidelupaan on haettava maakuntamuseon lausunto. Kunnan etuosto-oikeus
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
Suojelukohde. Kunnan etuosto-oikeus.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Ks. Asemakaavan selostus sekä asemakaavan muutosehdotuksen taustamateriaali. Rakennusoikeudesta on käytetty arviolta 285m2 asuinrakennukseen sekä noin 58m2 saunarakennukseen. Nämä rakennukset ovat suojeltuja.
Kaavoitustiedot
Aluetta ja rakennuksia koskevat suojelumääräykset. Pohjavesialuetta.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Erillinen saunarakennus n. 58m2 (rakennettu todennäköisesti 1900-luvun alussa) Varasto/liiteri n. 89m2 (rakennettu todennäköisesti 1960-luvun alussa) Kahden auton autotalli n. 39m2 (rakennettu noin 2010) Ei tarkistusmitattu, pinta-alat arvioita
Palvelut
Muut palvelut: Kiinteistö sijaitsee rautatien vieressä. Suomen- ja ruotsinkielinen päiväkoti ja koulu, apteekki, kauppa ja pankki aivan lähellä.

Mämmelä Seija

Asuntomyyjä

Kahdeksas päivä Oy

Kahdeksas päivä Oy
local_offer

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kahdeksas päivä Oy
SKVL jäsenyritys

placeCygnaeuksenkatu 4,
00100 Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.