Bo LKV Espoo

Kerrostalo | 3h + avok. + kph + lasit.parv.

Maininkitie 9, Espoonlahti, Espoo

Hinta

149 000 €

Koko

76,5 m²

Vuosi

1974

Putkiremontoitu, muuttovalmis kolmio Espoonlahdessa. Tämän kodin sijainti on mitä mainion, lyhyen kävelymatkan päässä on Espoonlahden metro ja kaiken kattava kauppakeskus Lippulaiva. Koti on mukavan avara ja valoisa, valoa tulvii läpitalonasunnossa kahdesta ilmansuunnasta. Makuuhuoneet ovat todella reilun kokoisia ja olohuone-keittiö -yhdistelmä on mainio kokoontumispaikka perheelle tai tuttavia kestittäessä. Lasitettu parveke tuo mukavaa lisätilaa oleskeluun ja seurusteluun. Linjasaneeraus on tämän porraskäytävän osalta valmis. Kustannus tämän osakkeen osalta on n. 70 000 euroa ja rahoitusvastike / kk n. 480 euroa tämänhetkisellä (7/2023) korkotasolla. Kustannus jyvitetään vasta 2025 lopussa, kun remontti yhtiössä valmistuu. Esittelyt ja lisätiedot: Kusti Ristiluoma, 0400 443 103, kusti@bo.fi tai Veli Myllylä, 040 709 0555, veli@bo.fi Katso kaikki kohteemme: www.kustijavelimyy.com Seuraa meitä somessa #kustijavelimyy Instagram: @kustijavelimyy Facebook: Kustijavelimyy

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
20732573
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + avok. + kph + lasit.parv.
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
76,5 m²
Kokonaispinta-ala
76,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
2/3
Rakennusvuosi
1974
Käyttöönottovuosi
1974
Vapautuminen
Heti vapaa

Hinta

Myyntihinta

147 187,65 €

Velkaosuus

1 812,35 €

Velaton hinta

149 000,00 €

Neliöhinta

1 947,71 €/m²

Vastike

Hoitovastike

332,76 € / kk

Pääomavastike

17,70 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

350,46 € / kk

Muut maksut

Autopaikkamaksu

20,00 € / kk

Saunamaksu

12,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: sisältyy vastikkeeseen
Ylimääräinen yhtiökokouksen esityslista 5.6.2023 (varsinainen yhtiökokous pidetään 19.6.2023) Päätetään peruskorjauskokonaisuudesta (linjasaneerauksen ja kattoremontin) toteuttamisesta sekä rahoituksesta. Hallitus esittää, että se valtuutetaan sopimaan peruskorjauskokonaisuuden toteuttamisesta NHK Putkiremontit Oy:n kanssa. Perussopimuksen urakkasumma on 8 300 000,00 euroa sis. alv 24 %. Hallitus esittää, että se valtuutetaan neuvottelemaan ja sopimaan urakan rahoittamiseen enintään 9 900 000,00 euron taloyhtiölainan. Urakan päätyttyä lainalimiitistä käytetty osuus muutetaan pääomavastikelainaksi. Ennen pääomavastikelainaksi muuttamista osakkaille tarjotaan mahdollisuutta maksaa pois oma osuutensa nostettavasta lainasta. Hallitus valtuutetaan päättämään nostettavan lainan määrästä ja perittävästä pääomavastikkeesta. Hallitus tai sen valtuuttama henkilö/taho valtuutetaan kilpailuttamaan ja sopimaan lainasta hallituksen valitseman rahoituslaitoksen kanssa ja allekirjoittamaan lainasopimus. Valtuutetaan hallitus tai sen valtuuttama taho hakemaan ja panttaamaan tarvittava määrä kiinteistöön kohdistuvia kiinnityksiä pantiksi nostettavaan lainaan ja päättämään tarkemmin rahoituksen ehdoista. Tämän huoneiston lainaosuus ja pääomavastike kuukausierä 9,9, miljoonan euron oletuksella sekä laskentahetken kokonaiskorolla 4,224% olisi 480,36 e/kk (70 092 euroa). Autopaikka (sis. lämmityssähkön) sekä avaimen panttimaksun. Saunan oven lukko toimii vain erillisellä saunan avaimella. Asunto Oy Satoluiska on tilannut jokaisen huoneiston omistajalle 1 kpl saunan avaimia. Tarvittaessa osakas voi tilata yhden ylimääräisen saunan avaimen, jonka osakas maksaa kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Tällä hetkellä avaimen hinta on 30€ Avaintunnisteen kadottamisesta tulee ilmoittaa isännöitsijälle, jotta kadonnut avaintunniste voidaan ohjelmoida koodilukosta pois. Lukkoliike suorittaa avaintunnisteen poiston kohteesta tuntitöinä n. 72€/sis alv 24% /lukkoliikkeen hinnaston hinta 1/2022. Avaintunnisteita voi myöhemmin tilata lisää myöhemmin 10€/kpl+ lukkoliikkeen ohjelmointityö kohteesta hintaan 72€/h sis alv 24% Ohjelmointityöstä johtuen, tilaukset tehdään yhteistilauksina (em. lukkoliikkeen hinnaston hinta 1/2022) Yhtiökokouksen esityslistalla, uudet vastikkeet tulevat voimaan 1.7.2023

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: lasitettu
Ilmansuunta: lounaaseen
Tietoliikenne
kaapeli-tv taloyhtiössä
Tehdyt remontit
28.2.2018 kph
2.8.2016 Keittiön uusiminen ja kuivan tilan lattioiden uusiminen.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Ilmanvaihtojärjestelmä: koneellinen
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Betoni
Keittiön kuvaus
Työtaso on paksua pähkinäpuuviilua, kestävää luonnonmateriaalia, jota voidaan hioa ja pintakäsitellä tarpeen mukaan. Välitila osittain maalattu ja osittain tiilikuvioitua kalustelaattaa.
Lattiamateriaalit: laminaatti
Seinämateriaalit: maalattu
Varusteet: astianpesukone
Liesi: integroitu
Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi, pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: peilikaappi, pesukoneliitäntä, suihku, suihkuseinä, wc
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: laminaatti
Seinämateriaalit: maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattiamateriaalit: laminaatti
Seinämateriaalit: maalattu
Säilytystilojen kuvaus
Kylmäkaappi myyjän käytössä,
Kattotyyppi
Tasakatto
Kattomateriaalin kuvaus
Huopakate
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
REIM Espoo Oy Isännöitsijä Kari Lukkari, p. 09 809 1121
Huolto
Tapiolan Lämpö Siivous: RVK Palvelut Oy, Ruslana Kuisma
Taloyhtiöön kuuluu
Jäähdytetty kellari, Urheiluvälinevarasto, Taloyhtiössä on sauna, Kuivaushuone, Talopesula/itsepalvelupesula, Mankeli, Väestönsuoja, Askarteluhuone
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: kuntosali, biljardihuone, pingishuone, rengasvarasto, kaapelitelevisio, taloyhtiölaajakaista 10M.
Yhtiökokouksen 29.9.2020 päätökset: kokous päätti, että hissien jälkiasennushanketta ei jatketa, taloyhtiön uudet järjestyssäännöt.
Ylimääräisen yhtiökokouksen 24.6.2021 päätökset: päätettiin sisällyttää kattoremontin suunnittelu osaksi yhtiön suunnittelemaa peruskorjauskokonaisuutta. Päätettiin säilyttää nykyisen käytännön asunnoissa kulutetun sähkön sisältymisestä hoitovastikkeella katettaviin kuluihin. Päätettiin sähkötoimisen lattialämmityksen edustavan perustasoa ja se toteutetaan kaikkien asuntojen kylpyhuoneisiin linjasaneerauksen yhteydessä.
Koodilukkojen asentamisen jälkeen loppukuusta 1/2022 ulko-ovet pidetään lukittuina ympäri vuorokauden ja ovet saa auki edelleen avaimilla. Jatkossa avaimen lisäksi myös avaintunnisteella ja numerokoodeilla. Avaintunniste on ohjelmoitu toimimaan vain oman portaan koodilukon kanssa.
Yhtiöjärjestyksessä asunto-osakeyhtiölaista poikkeavia määräyksiä 19§.


Kuntotutkimukset: Rakennus--sähkö- ja lvi kuntoarvio 2014
LVV-kuntotutkimus 2009
Taloyhtiön autopaikat

Autopistokepaikkoja: 85

Tehdyt remontit
2020-2023 Linjasaneerauksen suunnittelu: Vesi ja viemärijärjestelmien uusiminen,
kylpyhuoneiden uusiminen, sähköjärjestelmien ja tietoliikenneverkon uusiminen,
lämmitysjärjestelmän tasapainottaminen ja säädön ja ilmanvaihdon saneeraus.
2022 Koodilukot asennettu ulko-oviin
2020 Ulkopuolisten puurakenteiden (porrashuoneiden sisäänkäynnit tms.) ja metallirakenteisten ovien huoltomaalaus sekä portaiden vaatimien korjausten loppuun saattaminen.
2019 Sokkelikorjausten ja parvekkeiden käsijohteiden maalausten valmistuminen, Metron rakentamisesta johtuneen maaperän painumisen vaatimat korjaukset varsinkin rakennusten C/D läheisyydessä (Länsimetro teetti kustannuksellaan), leikkipaikkojen uudistaminen, julkisivujen elementtisaumausten uusinta sisältäen parvekkeiden pielet.
2018 Sokkelikorjaukset ja parvekkeiden käsijohteiden maalausten aloittaminen, asuntojen märkätilojen kuntokartoitukset.
2017 Ikkunoiden korvausilmaventtiilien vaihto, yleisten tilojen maalauskunnostukset, pesulan ja kuivaushuoneiden varausjärjestelmien hankinta, yhtiön huoneiston C 18 kunnostaminen, sokkelikorjausten ja parvekkeiden käsijohteiden maalausten valmistelu.
2016 B, C ja G -portaiden huippuimureiden uusiminen, ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus sekä ilmamäärien mittaus ja säätö asunnoissa, joissa työtä ei voitu tehdä v. 2013, porrashuoneiden 1. kerroksen maalaaminen ja sähkölistoituksen uusiminen, betonirakenteiden kuntotutkimus.
2015 Puiden hoitoleikkaukset/ poistaminen pihasta, ulkopuolisten jäte- ja sadevesiviemärien puhdistaminen, alapohjan alapuolella olevien viemärien kannakointien tarkastus ja korjaukset, julkisivun pesu, ulkoportaiden kunnostaminen.
2014 Rakennus-, lvi- ja sähkötekninen kuntoarvio, ikkunoiden ja ovien takuutarkastus ja -korjaukset, puiden kuntoarvio ja kahden puun poisto, ilmanvaihtojärjestelmän asuntokohtaisten muutostöiden edellyttämät korjaukset.
2013 Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja säätö.
2012 Ikkunoiden ja huoneistojen ulko-ovien uusiminen, koko taloyhtiön lukitusmuutos.
2011 A-talon saunojen kunnostus, Isännöintiväylä Oy:n parkkialueen kunnostus (rasitteen mukaisesti osallistuttu 85 autopaikan kunnostamiseen), yleisten tilojen lukitusmuutos. Laajempi korjaushistoria välittäjältä.
Tulevat remontit
Linjasaneeraus alkaa projektiaikataulun mukaan tässä (A) portaassa marraskuun 2023 alussa ja loppuu tammikuun 2024 lopussa. Tarkat remonttisuunnitelmat ja -aikataulut saatavana välittäjältä.

2023 -2024 Linjasaneerauksen toteutus pääsisältönä: Vesi ja viemärijärjestelmien uusiminen,
kylpyhuoneiden uusiminen, sähköjärjestelmien ja tietoliikenneverkon uusiminen,
lämmitysjärjestelmän tasapainottaminen ja säädön ja ilmanvaihdon saneeraus. Vesikaton uusiminen
2025 Aurinkopaneelit, Pihateiden ja muiden pihatöiden viimeistely sisältäen viheralueiden kunnostuksen ja
pihan aitaamisen, parvekkeiden sisäpuolen päätyseinien maalaus
2026-2027 Kiinteistön kuntoarvion päivittäminen
2027 Energiatodistuksen uusiminen
Energialuokka
F (2013), Viimeinen voimassaolopäivä 13.10.2027
Tontin koko
11 344 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Lisätietoja kaavoituksesta Espoon kaupungin sivuilta https://kartat.espoo.fi sekä Maininkipuiston kaavamuutosalueesta https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/maininkipuisto#section-2948
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Satoluiska

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Liikenneyhteydet
Metro, lisätietoja www.lansimetro.fi Länsimetro Oy, Tapiontori 3 A, 02100 Espoo klo 9-15 p. 050 377 3700 Tutustu suunnitelmiin: www.lansimetro.fi/ työmaa-alueet ja rakentaminen -> aikataulu
Lisätietoa auton säilytyksestä
Autopaikat jaetaan isännöitsijätoimiston kautta, jonotuslistan mukaisessa järjestyksessä. Heti vapaita paikkoja 0 ja autopaikkajonossa on 0, tilanne 29.8.2022.
Autopaikat jaetaan isännöitsijätoimiston kautta jonotuslistan mukaisessa järjestyksessä.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Espoo

Asuinalueena Espoonlahti, Espoo

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Ristiluoma Kusti

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT

Bo LKV Espoo

Bo LKV Espoo

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.