Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Mökki tai huvila | Tupakeittiö + mh + oh / sali + eteinen, erill. sivurakennus + puucee / varasto

Vuolahdentie 310, Kuusisto, Kaarina

Hinta

135 000 €

Koko

140 / 149 m²

Vuosi

-

Kaipaatko maalaistunnelmaa, mutta kuitenkin lähellä palveluita? Huikea kesänviettopaikka on nyt vapautumassa uusille kesäasukkaille. Pihapiirissä isoja vaahterapuita, kokonaisuus rakennuksineen suorastaan huokuu maalaistunnelmaa! Tämä täysin uniikin päärakennuksen aikamerkinnät ulottuvat aina 1600-luvulle asti. Talon tarkkaa rakennusvuotta taikka vuosisataa ei ole tiedossa, mutta sen historiassa vanhan puolen hirsimerkinnöistä on löydetty merkintä 1632 ja merkintöjä hirsien järjestyksestä. Talon toinen päätyosa lienee rakennettu 1800-luvulla. Talo voinee olla yksi Suomen vanhimmista hirsirakennuksista, pihapiirin rakennukset ovatkin kaavassa suojeltu. Kaavaselostuksessa on merkintä rakennustaiteellisesta, kulttuurihistoriallisesta ja maisemallisesta suojeluperusteesta. Talo sijaitsee kauniissa Kuusiston saaressa, josta on n. 600 metriä meren rantaan. Wanhan päärakennuksen tilat jakaantuvat isoon tupakeittiöön, missä katseenvangitsijana toimii upea muurattu puuhella/leivinuuni. Tunnelmaa lisäävät vankat lautalattiat, jykevät kattoparrut ja vanhat huonekalut! Sekä erillisessä makuuhuoneessa että isossa tuvassa on myös persoonalliset takat. Isossa tuvassa/salissa voit viettää isommankin porukan kanssa kesäjuhlia! Pääsisäänkäynnin kautta pääset myös kulkemaan katetulle terassille, josta avautuu rauhallinen metsäinen näkymä. Pihapiirissä on lisäksi toinen pienempi sivurakennus, missä on 4 pientä tilaa jakaantuen makuukammariin, ns. olohuoneeseen, keittiöön ja wc:hen. Lisäksi tontilla sijaitsee erillinen pieni varasto/puucee. Kiinteistöllä on sähköt ja vesiosuuskunnan liittymävalmius on tontin rajalla, jossa on myös painevesiviemäri. Autolla Kaarinan keskustaan n. 15 min. ja n. 30 min. Turun keskustaan. Haluisitko sinä olla jatkamassa tätä vanhaa rakennusperinnettä näissä muistorikkaissa maisemissa, missä suomalaisen kansantaruston mukaan liitetään legenda Korsnäsin nuoresta neidosta ja Rövarholman saaresta. Tämänkaltaisia kesänviettopaikkoja tulee harvoin myyntiin, joten olethan nopea ja varaa oma esittelyaikasi! Pohjakuva tulossa. Lisätiedot ja esittelypyynnöt: Jussi Pelkonen, 0405879068 tai jussi.pelkonen@bo.fi

Tulosta PDF
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21189163
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Tupakeittiö + mh + oh / sali + eteinen, erill. sivurakennus + puucee / varasto
Huoneita
Ei tiedossa
Asuintilojen pinta-ala
140
Muiden tilojen pinta-ala
9
Kokonaispinta-ala
149
Lisätietoja pinta-alasta
Päärakennuksen asuinpinta-ala n. 100 m², pienempi sivurakennus n. 40 m² ja puucee/varasto n. 9 m². Rakennusten asuinpinta-alat ovat suuntaa-antavia ja perustuvat rakennusten ulkomittoihin. Edellä mainitut pinta-alat saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Rakennusten todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Asuinpinta-alaa ei ole tarkistusmitattu nykyisen huoneistoalan laskentamenetelmän mukaisesti(standardin 5139).
Asuinkerrosten määrä
1
Vapautuminen
Muu ehto, 1 kk kaupanteosta/sopimuksen mukaan.
Velaton hinta
  • 135 000 €
Myyntihinta
  • 135 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: 445.45€ vuonna 2021 Vesiosuuskunnan ajanmukaisen hinnoittelun mukaisesti vesi- ja paineviemärimaksut. Oma sähköliittymä on tehtävä. Kaupanvahvistajan palkkio 120 €.
Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Tulisija
  • Hormi olemassa
  • Takka
Asunnon kunto
Ei luokiteltu
Lisätietoja kunnosta
Hirsirakennuksen hirsiä saattaa joutua uusimaan.
Energialuokka
  • Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Rakennus on tehty ennen vuotta 1994, eikä asbestikartoitusta ole tehty. Remontointiin ryhtyvän on aina selvitettävä purettavien rakennusmateriaalien asbestipitoisuus. Lisäksi tulee huomioida kohteen suojelumerkinnän mukaiset vaatimukset ja olla yhteydessä maakuntamuseon viranomaisiin ennen remontointiin ryhtymistä.
Vesihuollon kuvaus
vesiosuuskunta
Lisätietoja: Vesiosuuskunnan valmius tontin rajalla. Liittymissopimus on maksettu. Lisätiedot ja vuosittaismaksut/hinnoittelu www.vuolahti.fi
Viemäri
Vesiosuuskunnan paineviemärivalmius tontin rajalla.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: hirsi, puu
Keittiön kuvaus
Päärakennuksessa lauta/lankkulattiat ja hirsiseinät.
Olohuoneen kuvaus
Päärakennuksessa lauta/lankkulattiat ja hirsiseinät. Sivurakennuksessa, laminaattilattiaa ja lautalattiaa, seinät puupaneeli/maali/tapetti. Sivurakennuksessa 4 pientä huonetta/tilaa, jossa yhdessä yhdessä on kamiina. pienii keittiö, makuuhuone ja yksi huone toimii wc:nä, missä on mm. käsienpesulavuaari ja lämminvesivaraaaja.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaalin kuvaus
Huopa
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
202-419-1-17, 202-419-1-25
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
5 300
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Vierekkäisten kiinteistöjen 202-419-1-17 ja 202-419-1-25 yhteispinta-ala on 5300 m².
Rakennusoikeuden pinta-ala
250
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Kiinteistöllä 202-419-1-17 yht. 250 k-m².
Kaavoitustiedot
Rakennustaiteellisesti ja/tai kulttuurihistoriallisesti
arvokas rakennus/rakennusryhmä. Indeksinumero viittaa kaavaselostuksessa olevaan luetteloon. Rakennuksessa ei saa suorittaa sellaisia muutos- ja lisärakennustoimenpiteitä, jotka turmelevat julkisivujen, vesikato, sisärakenteiden tai kiinteiden kalusteiden kulttuurihistoriallisia tai rakennustaiteellisia arvoja. Mikäli rakennuksessa on aiemmin suoritettu tällaisia toimenpiteitä, on korjaus- ja muutostöiden yhteydessä pyrittävä korjaamaan entistäen tai muulla rakennukseen ja sen ympäristöön sopivalla tavalla. Maakuntamuseolle tulee varata tilaisuus lausunnon antamiseen ennen suojelukohteita koskevien lupahakemusten ratkaisua.
Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Rakennukset
Päärakennus, sivurakennus ja puucee/varasto. Rakennusten tarkka rakentamisvuosi taikka vuosisata ei ole tiedossa. Päärakennuksen rakentamisvaiheet sijoittuvat 1600-1800 -luvuille ja sivurakennuksen rakentamisen ajankohdaksi arvio nykyisten omistajien mukaan on 1950-1980 -luvuille.
varasto

Pelkonen Jussi

Asuntomyyjä, KiAT, Partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Bo LKV Turku
SKVL jäsenyritys

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.