Erillistalo | 3h, k, s, khh, vh

Pökkäänranta 4 A, Ristiina, Mikkeli

Hinta

385 000 €

Koko

84,5 m²

Vuosi

2023

Oma hiekkaranta, kauniit järvinäkymät, avarat terassit ja parvekkeet, korkea varustelutaso, maalämpö lattialämmityksineen ja viilennystä unohtamatta luovat ekologisen sekä täydellisen asumisidyllin tyylikkäässä hirsitalossa. Villa Brahe sijaitsee idyllisen Ristiinan keskustan kupeessa, luonnonkauniin Saimaan Yöveden rannalla, etelä-länsi ilmansuuntaan avautuvalla omalla rantatontilla. Ristiinan monipuoliset palvelut ovat äärellä kauppoineen, päiväkoteineen, kouluineen ja bussiyhteyksineen. Ristiina on nykyään osa Mikkelin kaupunkia ja kaupungin keskustaankin on vain reilun vartin ajomatka. Saimaa itäisen Suomen aarre tunnetaan kauniista maisemista, nähtävyyksistä, omaleimaisista kaupungeistaan ja kauniista kirkonkylistään. Yövesi osana Suur-Saimaata onkin vesillä liikkujien ja vapaa-ajan kalastajien suosiossa. Lisäksi Yövedellä sijaitsevat mm. Ristiinan ja Mikkelin pursiseurojen kauniit saaritukikohdat sekä Astuvansalmen historialliset kalliomaalaukset ja paljon muuta katsottavaa ja koettavaa. Modernit autokatoksilla toisiinsa kytkettyjen hirsirakenteisten erillispientalojen suunnittelussa on pyritty tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen, joissa saat kokea oman kodin yksityisyyden. Asumisen käytännöllisyyttä lisäävät ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat erilliset wc ja kodinhoitotilat, pesuhuone sekä sauna, jonka ikkunasta voit ihailla järvimaisemaa. Kodin viihtyisyyttä ja mukavuutta täydentävät lattialämmitys sekä viilennyspumppu. Arjen vaivattomuutta tuo myös kodin yhteydessä oleva oma lämmin tekninentila/varasto ja autokatos. Lisäturvaa tuo älylukitusjärjestelmä, joka helpottaa myös arkea. Yhtiön pihamaalla on lapsille oma turvallinen leikkipaikka sekä asunnoille varatut toiset autopaikat ja vieraita unohtamatta vierasautopaikat. Aivan rantaviivan tuntumassa tontin eteläosassa on asuntoyhtiön yhteinen kesäsauna, jossa voi nauttia halutessasi puukiukaan leppoisista löylyistä. Yhtiön oma laituri ja venepaikat sijaitsevat kesäsaunan edustalla. Laiturilta on helppo pulahtaa uimaan ja lähteä vesille nauttimaan mahtavasta järviluonnosta pitkin kaunista Saimaata. Hirsitalo on ekologinen ja terveellinen valinta. Erillistalot lämpiävät auringon energiaa hyödyntävällä maalämmöllä ja mikä parasta, aurinkosähkö on täysin ilmaista. Asuntojen ilmanvaihdossa hyödynnetään lämmön talteen ottavaa järjestelmää, jonka nykyaikainen automatiikka huolehtii, että ilmanvaihdon energiaa säästävä lämmöntalteenotto toiminto on aina päällä, kun sitä tarvitaan.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
510772
Sijainti
Tyyppi
Erillistalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h, k, s, khh, vh
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
84,5 m²
Kokonaispinta-ala
84,5 m²
Rakennusvuosi
2023 (Uudiskohde)
Käyttöönottovuosi
2023
Vapautuminen
Vapautuu: Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

169 525,00 €

Velkaosuus

215 475,00 €

Velaton hinta

385 000,00 €

Neliöhinta

4 556,21 €/m²

Kohde on yhtiölainoitettu

Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille.

Vastike

Vastikkeet lyhennysvapaakaudella:

Ensimmäinen huoneiston luovutuksen jälkeinen vuosi on lyhennysvapaata, lainasta maksetaan vain korko

Hoitovastike

295,75 € / kk

Pääomavastike

820,25 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

1 116,00 € / kk


Vastikkeet lyhennysvapaan jälkeen:

Hoitovastike

295,75 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

295,75 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu mittarin mukaan
Laina-aika on 21 vuotta, josta ensimmäisen huoneiston luovutuksen jälkeinen vuosi on lyhennysvapaata. Tällöin lainasta maksetaan ainoastaan korkoa. Lopulliset vastikkeiden määrät tarkentuvat RS-taloussuunnitelman yhtyedessä.

hoito ja rahoitusvastike 1.vuosi 1116,00 €/kk
hoito ja rahoitusvastike 2.vuosi 2013,60 €/kk

Arvioidussa hoitovastikkeessa on huomioitu: Kiinteistövero, jätehuolto, kaapeli-tv (perusp.), kiinteistön vakuutus, lämmitys,
kiinteistösähkö, ulkoistettu kirjanpito ja isännöinti sekä ulkoistettu kiinteistön hoito pihatöineen.
Hoitovastikearvio: 3,50 €/m2/kk
Yhtiölainan laina-aika: 21 vuotta
Rahoitusvastikearvio 1. vuosi: 9,65 €/osake/kk
Yhtiölainan korkoarvio: 4,568 %
Rahoitusvastikearvio 2. vuodesta alkaen: 20,21 €/osake/kk
Euribor 12kk (30.01.2023): 3,368 %
Vesimaksuarvio: 20 €/hlö/kk
Pankin marginaali: 1,20 %
Venepaikka: 10,50 €/paikka/kk
Lainaosuus: 2535 €/osake
Kauppahinnan maksuerät erillisen maksuerätaulukon mukaisesti. Ensimmäinen maksuerä osakekaupan yhteydessä.
Seuraavat maksuerät rakentamisen edistymisen mukaisesti. Varausmaksu huomioidaan ensimmäisessä maksuerässä.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Kohteen lisätiedot
Muut lisätiedot: Asunnoissa on tilavaraus lisähintaan asennettavalle takalle ja savuhormille. Tontin eteläkulman vanha rantasaunarakennus kunnostetaan yhtiön kesäsaunaksi ja rantaan rakennetaan 8 laituripaikkaa veneille. Jokaisessa asuinhuoneistossa on liittymismahdollisuus kiinteään tietoliikenneverkkoon, liittymisestä ja kustannuksista vastaa jokainen osakas itse.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö. Jokaisessa talossa oma aurinkosähköjärjestelmä, joka pienentää kodin sähköenergiakulutusta.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Betoni. Perusmuurit ovat teräsbetonia ja/tai slammattu kevytsoraharkkoa. Ulkoseinät hirrestä. Yläpohjien kantavana rakenteena ovat tehdasvalmisteiset puuristikot. Huoneiden väliseinät kipsilevyseiniä. Asuntojen sisäportaat ovat tehdasvalmistettuja puuportaita.
Pintamateriaali: Keittiö: seinät valkea maalattu/hirsi kuultokäsitelty, lattiassa tammilautaparketti, katto valkoinen mdf-paneeli. Olohuone: seinät valkea maalattu/hirsi kuultokäsitelty, lattiassa tammilautaparketti, katto valkoinen mdf-paneeli. Makuuhuone 1: seinät valkea maalattu/hirsi kuultokäsitelty, lattiassa tammilautaparketti, katto valkoinen mdf-paneeli. Makuuhuone 2: seinät valkea maalattu/hirsi kuultokäsitelty, lattiassa tammilautaparketti, katto valkoinen mdf-paneeli. Makuuhuone 3: seinät valkea maalattu/hirsi kuultokäsitelty, lattiassa tammilautaparketti, katto valkoinen mdf-paneeli. Kodinhoitohuone: seinät keraaminen laatta, lattiassa keraaminen laatta, katto kuusipaneeli. Sauna: seinät hirsi/hirsipaneeli, lattiassa keraaminen laatta, katto kuusipaneeli.Lauteet ja selkänojat lämpökäsiteltyä tai luonnon väristä haapaa. Kylpyhuone: seinät keraaminen laatta, lattiassa keraaminen laatta, katto kuusipaneeli. Wc: seinät keraaminen laatta, lattiassa keraaminen laatta, katto kuusipaneeli.
Keittiön kuvaus
Jääkaappipakastin, mikroaaltouuni (seinäkaappiin upotettava), astianpesukone, kaapistot, Keraaminen induktioliesitaso, kiertoilmauuni, Jätevaunukaappi. Pesuallas komposiittia.
Kylpyhuoneen kuvaus
Sauna, sähkökiuas (RST-pintainen), kylpyhuone, erillinen wc, suihku, lattialämmitys vesikiertoinen. Kodinhoitotilassa on allaskaappi (allas ruostumatonta terästä) ja peilikaappi, sekä tilavaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. WC:ssä allaskaappi (valumarmoriallas) ja peilikaappi.
Säilytystilojen kuvaus
Vaatehuone, eteisen liukupeiliovikaappi, puolilämmin varasto
Kattomateriaalin kuvaus
bitumikermi
Muuta taloyhtiöstä
Talovarasto, ulkovarasto, kesäsauna, valokuituverkko
Taloyhtiön autopaikat

8 kpl, 8 kpl

Energialuokka
C (2018), Viimeinen voimassaolopäivä: 29.12.2031
Tontin omistus
Oma

Asunto Oy Mikkelin Villa Brahe

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Kauppa 350m, apteekki 200m, yleinen uimaranta Uikkula 850m, Mikkelin tori 21 km, Helsinki 220km. Koulut: 850 m. Päiväkoti: 1,3 km.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Mikkeli

Asuinalueena Ristiina, Mikkeli

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

OP Koti Itä-Suomi Oy LKV, Mikkeli

OP Koti Itä-Suomi Oy LKV, Mikkeli

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.