OP Koti Keski-Suomi Oy LKV, Jyväskylä Kauppakatu 22

Omakotitalo | Keittiö, Sali, rh, 8h, 2wc, kh, ph, s, vintti, terassi, p

Varastotie 9, Pietilä, Jämsä

Hinta

340 000 €

Koko

210 / 280 m²

Vuosi

1927

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde myydään ensimmäistä kertaa suvun ulkopuolelle. Heikkilän kylässä sijaitseva Kottila koostui aikanaan monista yksittäisistä alueista, jotka yhdistettiin 1870 -luvulla. Tila oli aikanaan kooltaan yli 400 ha ja tilalla oli 14 torpparia, joille myöhemmin erotettiin maat Kottilan tilan maista. Vuosina 1898-1930 vanha puinen Kottila purettiin ja tilalle rakennettiin 1927 tiilestä uusi Kottilan kartanomainen päärakennus. Talon suunnitteli arkkitehti Urho Åberg ja tyylinä oli klassismi. Rakennus on tehty tiilestä ja pinta rapattu sileäksi. Talo oli Jämsässä ensimmäinen laatuaan. Siinä oli keskuslämmitys ja juokseva vesi sekä viemärit. Taloa kutsuttiin Hämeen helmeksi. Muuraamiseen käytettiin 180 000 tiiltä ja hyödynnettiin vanhan puisen Kottilan ikkunoita, ovia ja komeroita. Taiteilija Väinö Kunnas maalasi seinäpintoihin koristemaalauksia. Aitta ja liiteri siirrettiin muualta pihapiiriin 1900-luvun alussa. Tilan koko on 1,6459ha. Taloon on tehty kattoremontti ja 2000-luvun alussa julkisivuremontti, jossa rappaus uusittiin. Sisälle tehtiin keittiöremontti ja osa vanhoista ikkunoista kunnostettiin. Myös osa huoneiden seinien stukko -maalauksista on kunnostettu. Taloon rakennettiin sauna. Vesi tulee taloon suoraan omasta porakaivosta. Tämä talo kaikkine yksityiskohtineen on upea taideteos ja sijainnin suojaisuus kruunaa sen tarjoaman yksityisyyden.

Tulosta PDF
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
515762
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Keittiö, Sali, rh, 8h, 2wc, kh, ph, s, vintti, terassi, p
Asuintilojen pinta-ala
210 m²
Kokonaispinta-ala
280 m²
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1927
Käyttöönottovuosi
1927
Vapautuminen
Vapautuu: Sopimuksen mukaan
Myyntihinta
  • 340 000 €
Kiinteistövero
411,04 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: 411,04€ v. 2021
pelletti 1000kg/kk/n. 250€ Talossa ollut osan ajasta peruslämpö päällä, osan ajan täyslämpö
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Kohteen lisätiedot
Lisätietoa huoneistosta/rakennuksesta: Rakennuksella on v. 2003 todettu olevan maakunnallista, rakennushistoriallista arvoa. Vuonna 1927 rakennettu arkkitehti Urho Åbergin suunnittelema Konkolan suvun kartanotyyppinen kivirakennus on säilynyt poikkeuksellisen hyvin. Rakennusta voidaan pitää kokonaistaideteoksena ja aikansa tyylirakentamisen arvokkaana esimerkkinä.
Muut lisätiedot: Kottilan tilan nykyinen päärakennus on arkkitehti Urho Åbergin 1920-luvulla suunnittelema näyttävä suurtilan kartanomainen asuinrakennus. Klassisen, rapatun kaksikerroksisen tiilirakennuksen seinäpintaa koristavat useat klassiset koristeaiheet ja stukkokoristelut sekä kivipintaan maalatut seinäkoristelut on hyvin säilyneet sisätiloissa. Länsisivulta taloon tullaan sisään toscanalaisten pylväiden kannatteleman kuistin kautta. Pihapiirissä sijaitsee myös kaksikerroksinen, kaiteellinen riviaitta ja liiteri.
Tehdyt remontit
Tehty uusi viemäriputki 2004 (ulosvievä), pellettilämmitys vuodesta 2004-2005, vesikatto korjattu, sadevesijärjestelmää uusittu kattoremontin yhteydessä, saunatilat ja pesuhuone rakennettu toiselle ullakolle v. 2005 (nykyaikaiset kosteuseristykset), julkisivukorjauksia tehty, osa ikkunoista entisöity (alakerta), sähköpääkeskus ja sulaketaulut uusittu osittain, pistorasiat ja sähköjohdot uusittu osittain v.2006-2007. terassin ovi uusittu 2018, ilmavesilämpöpumppu asennettu 2019, öljypoltin uusittu 2020.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Tyydyttävä, paikoin hyvin säilynyt alkuperäinen, arvokas
Energialuokka
  • E (2018)
  • 238
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
keskuslämmitys, ilmavesilämpöpumppu. Rakennuksessa on kolme eri lämmityslaitetta: Ilmavesilämpöpumppu vuodelta 2019, pellettilämmitys vuodelta 2005 ja öljylämmitys, jota on saneerattu käytetyillä osilla vuonna 2020. Lämmityspattereihin ei ole asennettu termostaatteja.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Tiili. Muuraamiseen tarvittu 180000 tiiltä, rapattu 1920-luvun klassismia kuvastava tyylirakennus, kaksikerroksinen, suunnittelija Urho Åberg, tiilikatto
Pintamateriaali: Keittiö: maali, laatta, lattiassa korkki, katto maalattu. Olohuone: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto, koristemaalaukset. Makuuhuone 1: keittiön vieressä emännän huone: tapetti, lattia levymateriaalia, katto maalattu (kunto välttävä). Makuuhuone 2: ns. isännän huone: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto. Makuuhuone 3: -4 ak takapuolella: Linoleummatto, stukkopinnoite seinissä, katto maalattu/osa panelia, kulmahuoneessa panelikatto. Sauna: paneli, laatta, panelikatto, upea pyöreä ikkuna talon tulopäätyyn, pukuhuone: paneliseinät ja katto, laattalattia. Kylpyhuone: yläk. ph laatoitettu (kunto hyvä), alakerran kh seinissä laatta/muovimatto/levy, lattia laatta ja betoni (kunto huono). Eteinen: lattia maalattu, seinät maalattu. Wc: ak: laatta/maali, laattalattia yläk: muovimatto, seinät maali ja ikilevy (bidee). etuaula: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto, reliefi, takka. tuloeteinen: stukkokoristeltu seinäpinta laattalattia , jossa mattopaikka (syvennys). porraskäytävissä: ullakko: linoleumlattia, stukko seinissä ja maalattu katto,. ruokailusali: stukkokoristeltu seinäpinta, tammisauvaparkettilattia, vanerinen kasettikatto, koristemaalaukset, neljä seinämaalausta (Veikko Kunnas).
Keittiön kuvaus
Jääkaappipakastin, erillisuuni, keraaminen liesi osittain, kaasuliesi 2 levyä kaasulla+keraaminen osa sähköllä, liesituuletin, leivinuuni puilla lämmitettävä, mikroaaltouuni, astianpesukone, kaapistot, kiinteät valaisimet, pöytätasojen materiaali puu.
Kylpyhuoneen kuvaus
Sauna, sähkökiuas, kylpyhuone ak suihku ja pesukoneliit., yk pesutilat, erillinen wc 2 erillistä yk ja ak, suihku, amme, peilit 2kpl, pesukoneliitäntä alakerran kh, lattialämmitys saunassa ja pesuhuoneessa ullakolla, kiinteät valaisimet.
Säilytystilojen kuvaus
Vaatehuone, kellari, vintti, ulkovarasto, kiinteitä ns. ovensuukaappeja
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Tiili
Kattomateriaalin kuvaus
Tiili. Katto kunnostettu v. 2005, aluskate kuituvahvistettumuovi asennettu (alla pärekatto ja bitumihuopa), katon sadevesijärjestelmät pääosin uusittu kattoremontin yhteydessä. Katolla ei ole kulkusiltoja eikä lapetikkaita. Kulkuluukut ovat olemassa. Piippujen päällä ei ole sadehattua.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
182-409-7-7
Tontin pinta-ala
16 459 m²
Lisätietoja tontista
Maapohjan tyyppi: Tila
Tontilla tiheäkasvuiseen korkeaan kuusikkoriviin rajautuva vanha kartanopuutarha, joka avautuu talon takapuolelle eri tasoisena.
Tontin nimi
Kottila,
Lisätietoja rakennusoikeudesta
maakunnallisesti arvokas, rakennettu 1927. Jämsässä on parhaillaan yleiskaavan laatiminen meneillään, jossa on ajanmukaisen tiedon mukaisesti rakennetun kulttuuriympäristön kohteet merkitty suojelumerkinnöin. Yleiskaava ei ole vielä voimassa (valitettu). Kottilan kohdalla on merkintä sr- 38, sen määräys kuuluu: Kultturihistoriallisesti merkittävä suojeltava tai suojeltu rakennus. Rakennustaiteellisesti, historiallisesti tai kaupunkikuvallisesti arvokas rakennus. Rakennuksia ja rakenteita ei saa purkaa ilman MLR 127 §:ssä tarkoittua lupaa. Rakennukseen suoritettavien korjaus- ja muutostöiden sekä käyttötarkoituksen muutosten tulee olla sellaisia, että rakennuksen mainitut arvot ja luonne säilyvät. Korjaus- ja muutostöistä tulee pyytää museoviranomaisen lausunto. Kohteiden yksityiskohtainen suojelun tarve ja taso ratkaistaan asemakaavoituksella tai erityislailla. (x) Suluissa oleva numero viittaa kaavaselostuksen luetteloon ja kohdekuvaukseen.” Alueella ei näytä olevan asemakaavaa, joten yksityiskohtainen suojelu ratkaistaan yhdessä rakennusvalvonnan ja museoviranomaisten kanssa, tarvittaessa laaditaan asemakaava tai tehdään esitys rakennuksen suojelemisesta erityislailla. Lausuntoja ja katselmusmuistioita ei löytynyt sähköisessä muodossa vuosilta 2005-2020.
Kaavoitustiedot
Maakuntakaava, suojelupäätös/-ehdotus tms. Kyseessä on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde, jonka erityisarvot tulee huomioida alemmissa kaavatasoissa (Yleiskaava, osayleiskaava, asemakaava) asianmukaisin suojelumerkinnöin.
Lisätietoja kaavoituksesta: Jämsän kaupunki
Rakennukset
Suuret sivurakennukset (liiteri ja riviaitta on siirretty tälle tontille vuosikymmeniä sitten)
Palvelut
Palvelut: ruokakauppa 3,1 km Jämsän keskustan palvelut. Koulut: lähialueella. Päiväkoti: lähialueella.
Ranta
  • Oikeus vesialueisiin

UUTTA! Haluatko nähdä kartalla sinulle tärkeät sijainnit ja etäisyydet niihin? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola. Tutustu tuleviin kartan kehityssuunnitelmiin, anna palautetta ja käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit täältä »

Sirpa Lehto-Immonen

Kiinteistönvälittäjä, Vuokravälittäjä, KED, LVV, LKV

OP Koti Keski-Suomi Oy LKV, Jyväskylä Kauppakatu 22

OP Koti Keski-Suomi Oy LKV, Jyväskylä Kauppakatu 22
Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.