OP Koti Lounaisrannikko Oy LKV, Taivassalo

Omakotitalo | 8h, keittiö, kuisti, 2 wc, kph / wc

Pappilantie 10, Taivassalo, Taivassalo

Hinta

199 000 €

Koko

350 m²

Vuosi

-

Pappila on historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöllisesti arvokas. Arvoluokka valtakunnallinen. Osa valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä. Kaunis 1820 -luvulla valmistunut päärakennus, jossa 8 h,k sekä avoin yläkerta. Kaukolämpö, katto uusittu, luonnonkivisokkeli. Lisäksi 1750 -luvulla valmistunut Vanha Pappila ja saunarakennus sekä keskiaikainen kivikellari. Tätä kaikkea ympäröi viihtyisä pihapiiri suurine tammineen. Määräala on noin 5000m2. Kuntotarkastus on tehty. Sovi yksityisesittely.

Tulosta PDF
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
658421
Sijainti
  • Taivassalo  Taivassalo
  • Pappilantie 10, 23310 TAIVASSALO
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
8h, keittiö, kuisti, 2 wc, kph / wc
Asuintilojen pinta-ala
350 m²
Kokonaispinta-ala
350 m²
Asuinkerrosten määrä
3
Vapautuminen
Vapautuu: Heti
Myyntihinta
  • 199 000 €
  • 265 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: määräytyy, kun määralasta on muodostuu tila
Pappilantiellä ei ole tiehoitokuntaa. Seurakunta ostanut kiinteistönhoidon ulkopuoliselta, joka hoitanut tien aurauksen ja muun hoidon seurakunnan osalta. Seurakunta hoitanut n. 90 % hoidosta ja kaksi naapuria loput n. 10%.
Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Kohteen lisätiedot
Muut lisätiedot: Rakennusperinteisesti arvokas.Pappilan pihapiiriin kuuluvassa rakennuksessa on 6-ruutuiset ikkunat, haukanikkunat,koristeellinen veranta, pitkät ja koteloidut nurkat ja korkea perusta. Vuoden 1844 katselmuksessa nykyisen pappilan mainitaan sijainneen pohjoisosassa miespihaa, se oli tuolloin 42 kyynärää pitkä ja 18 leveä. Tuolloin sen mainittiin olleen vielä vuoden 1823 katselmuksessa osin kesken. Rakennuksen katto oli tuohesta ja päreestä.Rakennusta on jatkettu myöhemmin tien puolelle :jatkos on havaittavissa vintiltä ja perustasta, joka on uudessa osassa harkkokiveä. Jatkos on tehty ilmeisesti vuosisadanvaihteessa. Pappilan nikkarityylisen, myöhemmin rakennetun kuistin piirustukset löytyivät kirkkoherranviraston arkistosta, joskin vuosiluku ja signeeraus olivat kadonneet. Pappilassa on ollut 1700-luvun puolivälissä mm. Kalmin oppien mukainen ja ajalle tyypillinen, säännöllinen puutarha, joka oli vielä 1900-luvun alussa jäljellä. Vanhassa pappilassa on asunut pappilan tilan vuokralaisia, muonamiehiä. Miespihassa vielä sotienjälkeen olleessa pakarissa leipoivat kyläläisetkin seuroihin leipää suuressa uunissa. Pitkässä rakennuksessa asui myös palvelijoita.
Energialuokka
  • Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi. Hirsirunko ylös asti, paitsi laajennusosassa puurunko.
Pintamateriaali: Keittiö: lattiassa muovimatto. Kylpyhuone: lattia ja seinät laatoitettu. Wc:t: muovipinnat. Sali: lankkulattiat. Työhuone: lankkulattiat. Muut huoneet: lattiassa muovimatto.
Keittiön kuvaus
Jääkaappi, pakastekaappi, sähköliesi, kaapistot. Puuhella (Leino-liesi, ei käyttölupaa)
Kylpyhuoneen kuvaus
Erillinen wc 2 kpl,. Kph/wc:ssä, suihku ja pesukoneliitäntä.
Kattotyypin kuvaus
satula
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti. muovitettu pelti (tiiliprof.)
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
833-439-1-17
Tontin pinta-ala
5 000 m²
Lisätietoja tontista
Maapohjan tyyppi: Määräala
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Määräala on kaavan mukaisella YK-alueella= Kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialue. Tehokkuusluku 0
Kaavoitustiedot
Asemakaava (ohjeellinen tonttijako), rakennuslupa. asemakaava.
Lisätietoja kaavoituksesta: Taivassalon kunta
Rakennukset
VANHA PAPPILA: 1756. 4h,k, kuisti ja avoin yläkerta. Hirsirunkoinen, Satulakatto ja katteena tiili. Perustus luonnonkivi- kylmämuuraus. Rakennuksessa on pitkät nurkat, 8-ruutuiset ikkunat, puoliympyräikkunat rakennuksen päädyissä ullakkotilaan, haukkaikkunat ja aumakattoinen avokuisti. Taivassalon nykyisen pappilan pihapiirissä on keskiaikainen kivikellari, joten pappilan paikka on oleteusti ollut vuosisatoja samana. Jäljellä olevista pappilarakennuksista vanhempi on rakennettu 1756. Aikaisemmasta pappilarakennuksesta tiedetään 1726 katselmuksen mukaan olleen valtava sali, kaksi kamaria, kyökki, kahverikamari ja lukukamari. Rakennus sijaitsi pihan eteläosassa ja se oli 42 kyynärää pitkä ja 13 leveä. Vuonna 1756 rakennetussa pappilassa on jäljellä matalat ja leveät oviaukot, joissa on pilastereita muistuttavat vuorilaudat ovenpielissä, sekä uusrenessanssiovet. Rakennuksen pohjakaava on edelleen samanlainen kuin vuonna 1912 tehdyssä piirustuksessa. Myös ulkoasu on pysynyt pitkään samanlaisena: leveät vuorilaudat, pitkät nurkat, aumakattoinen avokuisti, jossa on profiloidut pylväät sekä 6- ruutuiset ikkunat, joissa on suorakaiteenmuotoiset ikkunaruudut. Rakennusperinteisesti arvokas. KIVIKELLARI: 1500-luvulta. 2-huoneinen. SAUNARAKENNUS: sauna, ph,pkh, työtila ja puuvarastot. Vesi, viemäri ja sähkö.

Asta Asumus

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT

OP Koti Lounaisrannikko Oy LKV, Taivassalo

OP Koti Lounaisrannikko Oy LKV, Taivassalo
Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.