Palvelu ei välttämättä toimi laitteellasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kokeile toista selainta tai palvelun täysversiota www.etuovi.com

Aninkainen Kaarina | Kaarinanhovi Oy

Omakotitalo | 1krs: 7mh + k + ruokasali + 2oh + th + s + ph + 10wc 2krs: 2mh + o

Neitsytpolku 5, Kauttua, Eura

Hinta

120 000 €

Koko

776

Vuosi

1910

Omakotitalo

Neitsytpolku 5, Kauttua, Eura

Hinta

120 000 €

Koko

776

Vuosi

1910

Euran Kauttuan ruukkialueella on vapautumassa uusille omistajille historiallinen upea vuonna 1910 rakennettu ja 1930-luvulla laajennettu 776 m2:n toipilaskoti. Rakennus lumoaa ensisilmäyksellä! Korkeat valoisat huoneet alkuperäisillä T-ikkunoilla ovat silmiähivelevän kauniita! Luonnonkiviperusteinen hirsirunkoinen ja lautaverhoiltu talo on rakennettu 2740 m2:n rinnetontille, jossa on vanhaa puutarhaa ja metsää. Rakennus on ikäisekseen hyvässä kunnossa. Talo on liitetty kunnan vesi- ja viemäriverkostoon. Lämmityksenä on vesikeskuslämmitys kaukolämmöllä. Tunnelmaa ja lisälämpöä tuovat rakennuksen useat takat ja leivinuuni. 2000-luvulla rakennusta remontoitiin mittavasti. Julkisivut maalattiin ja asennettiin konesaumattu peltikatto. Sisäremontointia ja vesiputkien saneerausta on myös koko rakennuksessa aloitettu. Tästä on uuden omistajan hyvä jatkaa kunnostusta eteenpäin. Mennäänpäs reipas sata vuotta taaksepäin.... Antti Ahlström perusti vuonna 1908 Kauttualle paperitehtaan. Hänen tyttärensä Hjördis Ahlström kantoi huolta tuberkuloosipotilaiden hoidosta ja rakennuttikin tehtaan lähettyville mäntymetsäiselle rinteelle v. 1910 potilaille toipilaskodin. Parantola sijaitsi vain vajaan kilometrin päässä juna-asemalta ja rinteinen metsä oli ilmastoltaan sopiva potilaille. Laitos toimi parantola käytössä aina vuoteen 1976, jonka jälkeen se on ollut erilaisissa yrityskäytöissä. Rakennukseen on myönnetty rakennusluvat niin asuin- kuin yrityskäyttöön. Tämä mahdollistaa vaikka näiden molempien yhdistämisen. Toipilaskoti soveltuu mainiosti esimerkiksi hoito- ja palvelukotikäyttöön tai majoitus- ja ravintolakäyttöön. Lisätietoja yritystoiminnan aloittamisesta voi kysyä Euran kunnan elinkeinotoimesta http://www.eura.fi/fi/palvelut/elinkeinot-/eura-yritys--ja-tyopaikkana.html Kauttuan keskusta on kohteesta vajaan kilometrin päässä ja Euran keskustaankin on vain kolme kilometriä. Koulu- ja päiväkotipalvelut, kirjasto ja liikuntapalvelut löytyvät lähettyviltä. Pyhäjärvelle matkaa on vain kilometrin verran. Alueesta löydät lisätietoa Euran kunnan sivuilta www.eura.fi Esittelyt ja lisätiedot: Merja Tuomola, 0400 911 740, merja.tuomola@aninkainen.fi Lea Rastas, 044 550 2488, lea.rastas@aninkainen.fi

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
7688864
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
1krs: 7mh + k + ruokasali + 2oh + th + s + ph + 10wc 2krs: 2mh + o
Asuintilojen pinta-ala
776
Kokonaispinta-ala
865
Rakennusvuosi
1910
Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan.
Velaton hinta
  • 120 000 €
Myyntihinta
  • 120 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: 189.47 EUR/v
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
v. 1910 alun perin hoitolaitokseksi valmistunut rakennus. 1 krs: 567 m2:tä pitää sisällään 7 makuuhuonetta, joissa on omat wc:t. Avokeittiö, ruokasali näyttämöllä, sali, olohuone, takkahuone, sauna ja pesuhuone sekä 3 wc:tä. 2 krs: 209 m2:tä pitää sisällään 2 makuuhuonetta, olohuoneen, kph:n, vaatehuoneen, wc:n sekä runsaasti ullakkotilaa. Toisen kerroksen toisessa päädyssä on suunnitelmat kaksiolle tupakeittiöllä. Kellarissa on paljon säilytystilaa ja teknistä tilaa. Ks. pohjakuva.
Kohteen kuvaus
Hjördis Ahlströmin v. 1910 Kauttuan ruukkialueelle rakennuttamaa hoitokotia laajennettiin mittavasti 1930-luvulla. Perustuksena luonnonkivistä latomalla tehty perusmuuriperustus. Hirsirunkoinen ja lautaverhoiltu rakennus. Ikkunat alkuperäiset kaksilasiset puukarmi-ikkunat. Vuonna 2013 rakennuksessa tehty kosteusmittaukset ja tarkastuksen pöytäkirja on saatavilla luettavaksi.
Tehdyt remontit
2000-luvulla: konesaumattu peltikatto, käyttövesi- ja viemäriputkiston uusiminen, kaukolämpökeskus, patteriverkostojen osittainen uusiminen, sisäremontointi aloitettu koko rakennuksessa. Sisätyöt ja vesiputkien uusiminen ovat kesken.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Ei energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö/vesikeskuslämmitys. Useita takkoja ja leivinuuni.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: hirsirunko/lautaverhous Pintamateriaali: Rakennuksen sisäseinät ovat maalattuja, tapetoituja ja laatoitettuja. Osittain alkuperäisiä hirsiseiniä on purettu näkyville ja myös tiiliseiniä löytyy. Lattiat ovat laattaa, alkuperäistä puulattiaa, muovia, laminaattia. Ks kuvat.
Keittiön kuvaus
Avokeittiö, josta yhteys suureen ruokasaliin. Ruokasalissa on lavanäyttämö. Keittiössä on suurkeittiö varustustusta, joiden toimivuudesta ei ole tietoa.
Kylpyhuoneen kuvaus
Ensimmäisen kerroksen seitsemässä makuuhuoneessa on omat wc:t. Lisäksi muita erillisiä wc-tiloja on kolme. Yläkerrassa on kylpyhuone suihkukaapilla ja erillinen wc. Saunan yhteydessä on iso pesuhuone kahdella suihkulla. Laatoitukset ja vesikalustukset ovat osittain kesken kaikissa märkätiloissa. Saunatilat ovat myös kesken.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harja/konesaumattu pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
50-406-2-748
Tontin pinta-ala
2 740
Tontin nimi
Toipilaskoti
Rasitteet
1. Kulkuyhteys asemakaava-alueella (000-2005-K13889)/Leveys: 3m Oikeutetut:50-406-2-707 Neitsytpolku 3, 50-406-2-748 Toipilaskoti Rasitetut: 50-406-2-539 2. Kulkuyhteys asemakaava-alueella (000-2007-K23939) /Leveys 5m Oikeutetut: 50-406-2-748 Toipilaskoti
Kaavoitustiedot
Euran kunta
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Kauppa, ravintola ja kahvila. Ruukinpuisto.Kirjasto ym palvelut Eurassa n. 3 km. Koulut: Kauttuan ala-aste n. 1,4 km. Yläaste ja lukio Eurassa n. 3 km:n päässä.
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki n. 1 km

Lea Rastas

LKV KiAT

Aninkainen Kaarina | Kaarinanhovi Oy

Aninkainen Kaarina | Kaarinanhovi Oy
Aninkainen Kaarina | Kaarinanhovi Oy

Aninkainen Kaarina | Kaarinanhovi Oy

placeOskarinkatu 2,
20780 Kaarina

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.