Mökki tai huvila | Rantalinna niminen hotellikokonaisuus, kaikkiaan 11 kiinteistöä rakennuksineen

Rantalinnantie 127, Ruokolahti, Ruokolahti

Hinta

4 000 000 €

Koko

812 / 1 200 m²

Vuosi

1912

Rantalinnan hintaa on tarkennettu 31.07.2020 ja neuvottelut jatkuvat. Myydään historiallisesti merkittävä jugendlinna Rantalinnan omistavan Ruokolahden Linna Oy (1610118-0)koko 100% osakekanta. Yhtiön omistuksessa on kaikkiaan 11 erillistä kiinteistöä, yhteensä noin 9,2 ha maata ja noin kilometrin verran Saimaan rantaa. Rakennuskannassa on Rantalinna jugendlinna vuodelta 1912, joka on museoviraston suojelema, entinen tohtorinhuvila, yksityinen kappeli, kaksi rantasaunaa ja niihin liittyvät grillauspaikat ja kesäkeittiöt, puisto kesäpaviljonkeineen, sekä joitakin vanhempia purkukuntoisia rakennuksia, kuten verstas ja venevaja. Lisäksi kauppaan kuuluvat Rantalinnan uimalaiturit ja vierasvenelaituri uimamökkeineen. Kauppaan kuuluvat kaikki linnan historiallisesti merkittävä irtaimisto ja kalusteet, 13 hotellitason huoneen kalusteet, ravintolan noin 100 henkilön tarjoiluun tarkoitetut välineistöt ja tarpeisto sekä ammattikäyttöön sisustettu ja varusteltu keittiö. Lisäksi kokonaiskaupassa myös kiinteistönhoitoon tarvittava varusteisto, kaksi moottorivenettä, kaksi soutuvenettä ja muuta tarpeistoa joka liittyy hotellitoiminnan pyörittämiseen. Kauppaan kuuluvasta irtaimistosta on tehty erillinen kalusteluettelo. Alueelle on tehty hotellin laajennuksen ja lisärakentamisen aloite ja kylpylähotellin rakennussuunnitelma. Kylpylän edellytyksistä on lisäksi teetetty erillinen Finnish Consulting Group liiketoiminta-arvio, jonka puitteissa lisärakentaminen ja palvelutarjonnan laajentaminen on toteutettavissa. Alueen kehittämisessä on huomioitu myös erillisten paritalojen ja eko-kylän rakentamisen tarpeet, näistäkin on valmiiksi teetetty rakennussuunnitelmat ja luonnokset. Rantalinna esitellään sopimuksen mukaan kesän 2018 aikana, yksityisesittelyiden varaukset ja tarkemmat tiedustelut - Osakas Kenneth Katter +358 45 8648062.

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
7921690
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Rantalinna niminen hotellikokonaisuus, kaikkiaan 11 kiinteistöä rakennuksineen
Huoneita
Yli 5 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
812 m²
Kokonaispinta-ala
1 200 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Ruokolahden Linna Oy omistaa yhteensä 11 erillistä kiinteistöä ja noin 9,2 ha maata. Linnan kantakiinteistö on noin 2,8 ha Rantalinnan alue ja suurin yksittäinen kiinteistö on omistuksen ranta-alueet sekä sivuasunto Eholan kiinteistö. Hotellin laajentamisen ja kylpylärakennuksen noin 3500 k-em2 rakentamiseen suunniteltujen kiinteistöjen kokonaispinta-ala on noin 1,2 ha. Omistus käsittää lisäksi erilliset omistusten korkeimmalla rakennuspaikalla sijaitsevat kaksi kiinteistöä, jossa noin 1,5 ha alueella on yhtensä 1500 k-em2 lisärakennusoikeutta. Alueelle on hahmoteltu ekokylän rakennuksia.
Rakennusvuosi
1912
Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan.
Velaton hinta
  • 4 000 000 €
Myyntihinta
  • 4 000 000 €
Muut lämmityskulut
20 000,00 € / vuosi
Vesi- ja jätevesimaksu
416,67 € / kk
Lisätiedot maksuista
Puhtaanapito: 2400.00
Kiinteistövero: 5000.00 EUR/v
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Hotelli Rantalinna on Jugend linna vuodelta 1912. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut varakkaan suvun kesänvietto huvila, ja siinä on mm. asunut Romanovin sukuun kuulunut Prinssi Oldenburg puolisoineen. Rantalinnan historiaan liittyy monta värikästä vaihetta, ja se on muun muassa toiminut kenttäsairaalana, ja 1939-1993 Rantalinna on ollut Konduktööri Yhdistyksen kesähuvila ja vapaa-ajan keskus. Nykyisen omistajan toimesta Rantalinnan aluetta ja puitteita on kehitetty, entisöimällä Rantalinnaa,sekä luomalla hotellitoiminnan edellytykset. Nykyinen kolmannen kerroksen ratkaisu, jossa huoneiden ilmastointia ja viilennystä on parannettu ilmalämpöpumpuin, on luonut modernin ja toimivan pienhotellin, jossa kullakin huoneella on oma ilmeensä.
Parveke
Asunnossa on parveke
Kohteen lisätiedot
Kaunis ja kartanomainen linna soveltuu sekä yksityiskäyttöön että jatkossakin hotelli- ja terveyskylpylätoiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen. Pintamateriaalit: Lattiat ovat puulattiaa, huoneiden lattiat ovat päällystetyt kokolattiamatoilla, ja huoneiden seinät ovat tapetoidut. Katoissa on kauniita kattorelieffejä, ja ne on entisöity sekä maalattu.
Tehdyt remontit
Erillinen hotellin ja muiden rakennusten korjausluettelo ja -selvitys on saatavilla.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Hyvä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta. Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Öljy lämmitys, sähkölämmitys ja ilmalämpöpumput
Vesihuollon kuvaus
Kunnan
Viemäri
oma
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Kivi, tiili, puu ja pelti
Keittiön kuvaus
Ravintola tason ammattikeittiössä on pääosin Zanussin ammatti keittiövälineistö, liedet ja kaasuliedet, uunit, grillit ja kylmä koneet sekä ammattiastianpesukoneet, joita on täydennetty Diamond ja Amona keittiökoneilla. Hankintaan liittyvä keittiötarpeisto on saatavilla erillisenä liitteenä.
Kylpyhuoneen kuvaus
Rantalinnan huoneet ja huoneistot ovat kaikki varustettu omilla kylpyhuoneilla, joissa suihkut ja wc. Lisäksi yhteiskäyttötiloissa on 3 erillistä Wc'tä, ja henkilökunnan tiloissa 2 Wc:tä. Kellarikerroksessa on erillinen sauna, hieromahuone ja 2 erillistä Wc'tä, sekä kellarisäilytystilat, pannuhuone ja muut tekniset tilat sekä kylmähuone.
Kattotyypin kuvaus
Mansardikattoinen/ Pelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
700-405-1-40
Tontin pinta-ala
91 000 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta
1500 + 3500 k-em2
Kaavoitustiedot
Ruokolahden kunta
Kaavoitustilanne
Rantakaava
Palvelut
Ruokolahti, noin 3 km, Imatra noin 25 kn. Koulut: Ruokolahti, noin 3 km
Liikenneyhteydet
Auto, linja-auto ja veneliikenne, Saimaan kanavan kautta jopa merelle
Ajo-ohjeet
Rantalinnantie 127, 56100 Ruokolahti
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi

Kenneth Katter

Partner, KTM

Snellman Sotheby's International Realty

Snellman Sotheby's International Realty
Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.