SUOMEN AULA LKV OY, Keski-Suomi

Omakotitalo | 2 asuntoa (3h, k ja 3h, k) + liike- / + makasiinirake

Huminankuja 5, Lievestuore, Laukaa

Hinta

178 000 €

Koko

196

Vuosi

1929

Nyt myynnissä Lievestuoreen vanha Rautatieasema joka siirrettiin 1929 Koiviston maalaiskunnan Humaljoelta Karjalan kannakselta, jonne se oli rakennettu alunperin 1915. Vanha rautatieasema on Thure Hellströmin suunnittelema ja siellä on kaksi asuntoa, alakerrassa 66 m2 3h,k "Asemapäällikön asunto" sekä yläkerrassa 3h,k 133m2, loput rakennuksesta on käyttötarkoitukseltaan toimisto-/liiketilaa. Aseman pintoja on päivitetty jonkin verran, mutta osa kaipaa vielä remonttia jotta tilat voidaan ottaa käyttöön. Remonttia on tehty vanhaa kunnioittaen ja on säästetty mahdollisimman paljon alkuperäistä, esimerkiksi keittiön puuhella on 1920-luvulta ja hyvällä huolenpidolla on varmistettu että se toimii tänäkin päivänä. Vanha öljylämmitys on vaihdettu maalämpöön vuonna 2012. VRn toimesta alakerran tiloihin on tehty muutoksia vuonna 1976, jolloin mm. kylpyhuoneet ja wc:t on rakennettu. Asemarakennus sekä makasiini sijaitsevat omilla kiinteistöillään mutta kuuluvat nyt myytävään kokonaisuuteen. Tavara makasiinirakennuksen eli alkuperäisen vuonna 1914 valmistuneen asemarakennuksen suunnitteli arkkitehti Thure Hellström ja siellä on 3 huonetta.

Tulosta PDF
print
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
7946687
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2 asuntoa (3h, k ja 3h, k) + liike- / + makasiinirake
Asuintilojen pinta-ala
196
Kokonaispinta-ala
416
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alat perustuvat rakennusvalvonnan tietoihin, pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu.
Rakennusvuosi
1929
Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan.
Velaton hinta
  • 178 000 €
Myyntihinta
  • 178 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: 300.00 EUR/v
Tilojen kuvaus
Alakerrassa "Asemapäällikön asunto" 66 m2 joka kattaa 3 huonetta+ keittiö. Yläkerrassa toinen asunto jossa 3h, eteinen ja keittiö yhteensä 130 m2. Alakerrassa sijaitsee myös kaksi kylpyhuonetta joista toisessa wc, toisessa pisuaari ja yksi erillinen wc. Muita tiloja jotka käyttötarkoitukseltaan muita kuin asuintiloja, alakerrassa 5 huonetta. Omalla kiinteistöllään makasiinirakenus, joka toiminut alkuperäisenä rautatieasemana ennen vuotta 1929.
Kohteen lisätiedot
Pintamateriaalit: Asuintiloissa lattiapinnat ovat alkuperäistä puulattiaa. Yläkerran seinäpinnoissa on säästetty alkuperäisiä materiaaleja, osa tapeteista on 50-luvulta Pihlgren&Ritolan paperitapettia. Alkuperäisiä hirsiseiniä on tuotu esille ja osassa näkyy 1900-luvun alun siirtomerkinnät kun rakennus on siirretty Humaljoelta Lievestuoreelle. Osa hirsistä on saanut valkoisen pintansa kaseiini- eli maitomaalilla joka on mahdollista poistaa vahingoittamatta hirsiä. Myös aikakautensa huomioon ottaen pinkopahvia sekä lastulevyä löytyy seinäpinnoilta. Eristeenä seinistä on löytynyt mm. Enso-pahvia jonka valmistus on lopetettu tiettävästi jo 50-luvulla. Vuonna -76 valtionrautateiden remontoimalta osalta (muut kuin huoneistot) lattiapinnoista löytyy linoleumia, joka osittain poistettu alakerran tiloista.
Tehdyt remontit
Rautatieasema on siirretty Humaljoelta vuonna 1929 Lievestuoreelle ja VR on vuonna 1976 tehnyt rakennukseen muutoksia alakerran osalta. Rakennuslupa-asiakirjoista selviää että mm. kylpyhuoneet ja wc on rakennettu tuolloin ja sisäseinien paikkoja on vaihdettu. Myös remontin laajuiselta osalta on tehty alapohjan hiekkatäyttö kapillaarikatkoineen. Osa lämmityspattereista alkuperäisiä, osa uusittu -76.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Osittain remontoitu
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta. Ei lain vaatimaa energiatodistusta, myyjä vastaa energiatodistuksen hankkimisesta aiheutuvista kustannuksista.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö, asennettu vuonna 2015. Lämmitys, siirto ja käyttösähkö ollut yhteensä n. 3.800EUR / vuosi.
Vesihuollon kuvaus
Kunnan
Viemäri
kunnan
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi
Keittiön kuvaus
Alakerrassa sijaitsevan Asemapäällikön asunnon keittiössä on varusteina jääkaappi, astianpesukone, liesi sekä alkuperäinen "kotiliesi 30" puuhella joka on vielä toiminnassa. Keittiön lattiassa on alkuperäiset puulattiat jotka on maalattu alkuperäistä jäljiltettelevällä maalilla. Yläkerran asunnon keittiössä on hella, jää-pakastinkaappi. Lattiat ovat puuta ja seinäpinnat maalattu.
Kylpyhuoneen kuvaus
Alakerrassa on kaksi VR:n vuonna 1976 remontoimaa kylpyhuonetta joissa on suihkut ja toisessa myös wc. Erillinen wc sijaitsee alemmassa kerroksessa.
Kattotyypin kuvaus
Harja / Konesaumapelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
410-407-12-551 ja 410-407-12-549
Tontin pinta-ala
2 489
Tontin nimi
HUMALJOKI
Rasitteet
HUMALJOKI: 1) Kulkuyhteys asemakaava-alueella oikeutettu 410-407-12-551 Humaljoki rasitettu: 410-407-12-549 Tavarasuoja. TAVARASUOJA: 1) ajoneuvojen pitäminen Oikeutettu: 410-871-12-1 Laukaa 1, 410-871-12-2 Lievestuoreen liikennepaikka rasitettu: 410-407
Kaavoitustiedot
Laukaan kunta
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Julkinenliikenne

Niko Metsälä

Kiinteistönvälittäjäharjoittelija

SUOMEN AULA LKV OY, Keski-Suomi

SUOMEN AULA LKV OY, Keski-Suomi
local_offer

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

SUOMEN AULA LKV OY, Keski-Suomi

placeKauppakatu 13,
40100 Jyväskylä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.