Pasi Volanen Oy
Pasi Volanen Oy

Mökki tai huvila | 5h + k + sauna + kellarikerrros

Brännäsintie 174, Pellinki, Porvoo

Hinta

595 000 €

Koko

110 / 209 m²

Vuosi

2003

Idyllisessä Pellingin saaristossa, vain noin 86 km Helsingistä, autotien päässä upea lomaparatiisi, joka sopii vaikka ympärivuotiseen vapaa-ajankäyttöön. Tirmon Sunisundin ylitys tapahtuu lossilla (https://www.finferries.fi/lauttaliikenne/lauttapaikat-ja-aikataulut.html. Kallioinen tontti noin 1,25 ha, jolla omaa kohtuullisen syvää länsi-lounaisrantaa noin 120 m Båtvikenin lahdessa. Rannassa on yksi isompi laituri ja saunarannassa kiinteä terassi, johon voi asentaa uimatikkaat mereen. Tontilta upeat ja avarat näkymät lounaaseen, länteen ja luoteeseen, veneväylälle päin. Ei naapureita eteläpuolella eikä vastarannalla. Fantastinen auringonlasku. Tilalla on osuus yhteiseen jakamattomaan vesialueeseen, 638-452-876-12, jonka pinta-ala on noin 5345 hehtaaria ulottuen m.m. Suur-Pellingin ja Ölandetin ympäri avomerelle Muumisaari/Klovharuniin saakka. Tilalla on rakennettu Honka Talojen hirsitalo (205 mm liimapuuhirsi), joka soveltuu ympärivuotiseen käyttöön mutta rakennusluvan ja osayleiskaavan mukaan on loma-asunto, kaavamerkinnällä RA-11. Rakennus on tällä hetkellä ympärivuotisessa asuinkäytössä ja omistaja ollut kirjoilla kiinteistössä jo pitkään. Rakennuksessa on lämmitysmuotona maalämmitys ja sen lisäksi poistoilmalämpöpumppu. Molemmat toimivat joko erikseen tai yhdessä kompensoiden toisiaan. Vesikiertoinen lattialämmitys koko talossa paitsi parvella. Joitakin sähköpattereita on asennettu varalle. Rakennuksen kokonaisala on noin 209 k-m2 ja arvioitu asuinala on noin 110 m2 (1 asuinkerros + pesutilat kellarikerroksessa). Rakennuksen ensimmäinen/keskikerroksen ja kellarikerroksen rakennusala on noin 100 m2/kerros ja lisäksi noin 30 m2 suuruinen 1,6 m korkea parvitila. 1.kerroksessa on 2mh, olohuone, ruokailutila, keittiö, lasiveranta ja WC (viranomaislupa puuttuu). Kellarikerroksessa on saunaosasto, osittain keskeneräinen takkahuone ja iso lämmin varastotila ja tekninen tila. Tämän lisäksi on parvitilaa, joka on noin 30 m2 suuruinen. Jykevä hirsitalo tiilikatteella joka on hyvin varusteltu ja hyvin rakennettu. Rakennus on lopputarkastamaton. Erillinen rantasauna, hirsirunkoinen lämpöeristetty rakennus, käsittäen saunan, pesuhuoneen ja takka/vierashuoneen sekä kylmän varaston. Saunaan tulee lämmintä vettä, lattia varustettu lattialämmityksellä (sähköllä toimiva) ja on erittäin siisti ja hyväkuntoinen. Båtvikenin syvyys vaihtelee noin 1,5 - 3 metriin. Tähän kiinteistöön pääsee saatujen tietojen mukaan myös purjeveneellä. Båtvikenissä on hyvä kalakanta. Myyntiä ja esittelyä hoitaa: LKV Christer Blomqvist AFM, +358400604460, christer.blomqvist@volanen.fi. Esittelyt vain sopimuksen mukaan, koronarajoitusten puitteissa (yksi asiakaskunta kerrallaan, maskipakko jne).

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
7978349
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
5h + k + sauna + kellarikerrros
Huoneita
5 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
110
Kokonaispinta-ala
209
Lisätietoja pinta-alasta
Päärakennuksen pinta-alat piirustusten mukaan: Kokonaisala 209 m2, tilavuus 580 m3, kerrosala/rakennusala on 100 m2. Tarkemmat arvioidut pinta-alat ovat: Keskikerros brutto: noin 100 m2 + veranta noin 10 m2, kellarikerros noin 100 m2 ja parvi noin 30 m2 + varastohuone. Rakennuksen nettopintaloja, eli asuinpinta-alaa ei ole mitattu mutta on arviolta noin 110 m2. Sen lisäksi on lämmintä kellaritilaa koko talon alla. Parvi, joka ei ole täyskorkuinen on noin 30 m2 + lämmin varasto. Ilmoitetut pinta-alat ovat suuntaa antavat eivätkä sido myyjää eikä kiinteistönvälittäjää, eli toteutuva kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen.
Rakennusvuosi
2003
Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan.
Velaton hinta
 • 595 000 €
Myyntihinta
 • 595 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: 800.00 EUR/v Varainsiirtovero 4 % kauppahinnasta
Sauna
 • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Päärakennus: Keskikerros: 2mh, olohuone, ruokailutila, keittiö, WC ja lämmin veranta. Kellarikerros: sauna, pesuhuone, iso "takkahuone", tekninen tila sekä iso varastohuone. Parvitila: arviolta noin 30 m2 tila ja lisäksi varastohuone. Korkeus ylhäällä noin 1,6 m. Päärakennuksen kokonaisala on noin 209 m2 (ilman parvitilaa), asuintila/keskikerros on arviolta noin 110 m2. Saunarakennus: Mukava takka/vierashuone, tilava sauna ja tilava pesuhuone sekä kylmä varasto. Saunarakennuksen brutto pinta-ala on noin 25 m2 + uusi kylmä varastotila.
Kohteen lisätiedot
Peruskallio ensin louhittu (56 kuorma-auton kuormaa (yli 300 kiintokuutiota) maata viety pois ja tilalle sepeliä anturan ja laatan välille). Maanvarainen betonilaatta, jonka sepelin alla vähintään 150 mm eristettä, salaojaputkitus, radonputkitus jne. Itsetyhjentyvä pohja. Alakerta on rakennettu lämpöharkoista, bitumia + kermi + patolevy ja uloimpana styroxia. Toimiva ja varma rakenne. Kellarikerros täysin kuiva kosteusmittauksessa kun rakennus kuntotarkastettiin 2.3.2021. Raksystems Oy, rakennusinsinööri Piia Tamminen suoritti kuntotarkastuksen.
Tehdyt remontit
Merkittäviä korjauksia ei ole tehty (ei tarvetta). Huoltotoimenpiteitä on tehty.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Hyväkuntoinen mutta kellarikerros on hieman keskeneräinen.
Energialuokka
 • Ei lain edellyttämää energiatodistusta. Maalämpö on asennettu noin 7 vuotta sitten. Tällä hetkellä kiinteistö lämmitetään sekä maalämmöllä että poistoilmalämpöpumpulla. Järjestelmät toimivat sekä yhdessä lämmönlähteinä että erikseen.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö, poistoilmalämpöpumppu ja sähköpattereita.
Vesihuollon kuvaus
Porakaivo 60 m
Viemäri
oma
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: 205 mm liimapuuhirsi, Honka Talot
Keittiön kuvaus
Vaaleat keittiönkaapistot, AEG uuni ja tasoliesi, Miele astianpesukone, työtasot paksua umpipuuta, lattia Timberwisen 18 mm paksua mäntyä, joka aikoinaan oli vahattu (matta valkovahalla), vahauksen tarpeessa. Keittiössä on saareke. Keittiö avautuu ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Keittiöstä pääsee kätevästi ulos isolle terassille. Terassilla on kesäkeittiö, pizzauuni, avokeittiö ja katettu tila.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kellarikerroksessa on pesuhuone, jossa kaksi suihkua. Samassa tilassa on myös sauna, joka toistaiseksi on käyttämätön. Laatoitetut tilat, vesikiertoinen lattialämmitys, ikkunallinen sauna ja pesuhuone.
Saunan kuvaus
Päärakennuksessa on käyttämätön sauna Harvian sähkökiukaalla. Vesikiertoinen maalämmöllä toimiva lattialämmitys. Erillisessä saunarakennuksessa on iso löylyhuone puukiukaalla sekä erillinen pesuhuone suihkulla. Saunarakennuksessa on sähköllä toimiva lattialämmitys.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Suunniteltu kellarikerrokseen.
Olohuoneen kuvaus
Todella korkea huone (kattoon asti) runsain ikkunoin, Nunnauunin varaava takka ja muutoin hirsiseinät ja Timberwisen mäntylattia. Muualla huonekorkeus on noin 2,7 m.
Makuuhuoneiden kuvaus
Tällä hetkellä ensimmäisessä kerroksessa kaksi erillistä makuuhuonetta. Kolmas suunniteltu makuuhuone on otettu ruokailutilaksi olohuoneen jatkeeksi. Parvella, kooltaan noin 30 m2, on runsaasti tilaa lisävuoteille ja lapsille oleskelutilaa, huonekorkeus parvella noin 1,6 m.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harjakatto / punainen tiilikate molemmissa rakennuksissa

Remonttien hinnat

Tutustu alueen Porvoo toteutuneiden remonttien hintoihin ja kilpailuta hinta remontillesi.

 • Kylpyhuoneremontti
 • Keittiöremontti
 • Ulkomaalaus
 • Sisämaalaus
 • Maanrakennus
 • Kattoremontti
 • Lattiaremontti
 • Sähköremontti
 • Putkiremontti
Katso hinnat
Urakkamaailma.fi
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
638-452-11-55
Tontin pinta-ala
12 650
Tontin nimi
BRÄNNÄS
Rasitteet
Tieoikeuksia kahteen tiehen. Tilalla osuus yhteiseen vesialueeseen, 638-452-876-12, 5345 hehtaaria. Muita oikeuksia tai rasitteita ei ole.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Käyttämätöntä rakennusoikeutta on jäljellä.
Kaavoitustiedot
Porvoon kaupungin kaavoitusosasto
Kaavoitustilanne
Osayleiskaava
Palvelut
Söderbyn kauppa, Benitan kahvila, kesätori ja polttoaineen myynti. Tirmon Sunisundissa kauppa, kesäravintola, polttoaineen myynti yms. Koulut: Porvoon keskusta, Epoo, Grännäs
Liikenneyhteydet
Linja-autoja
Ajo-ohjeet
Suur-Pellingin päätieltä, Söderbyntieltä käännytään oikealle Brännäsintielle ja sitä melkein loppuun, 1,74 km. Kiinteistö sijaitsee Brännäsintien vasemmalla puolella, Brännäsin niemen länsipuolella.
Ranta
 • Oma ranta
 • Rannan tyyppi: Meri

Christer Blomqvist

LKV

Pasi Volanen Oy

Pasi Volanen Oy

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Pasi Volanen Oy
SKVL jäsenyritys

Jokikatu 33,
06100 Porvoo

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.