Omakotitalo | + rantasauna

Tuulimyllyntie 56, Jylhämä, Vaala

Hinta

59 000 €

Koko

180

Vuosi

1947

Pala valtakunnallisesti merkittävää voimalaitoskylämiljöötä; talo kauniissa puistomaisemassa ja komea hirsisauna lammen rannalla odottavat uutta omistajaa. Talo on alunperin paritalo, nykyään yhtenä kiinteistönä. Ulkokuoreltaan talo on suojeltu. Huoneistoja ei ole fyysisesti yhdistetty seiniä poistamalla. Reilun kokoiset huoneet tuovat avaruutta. Kummallakin puolella keittiö, kylpyhuone, wc, olohuone ja makuuhuone. Talo lämpiää edullisesti maalämmöllä, lisäeristyksiä on jo valmiina. Pumpun lämmönkeruu tapahtuu porakaivosta. Itäpäädyn asunnossa pönttöuuni tuo miellyttävää lämpöä arkeen, lisätulisijoille on hormeja valmiina. Tarjolla on kaunis pihapiiri ja moneen muuntuvat tilat niin omakotiasujalle kuin vapaa-ajan asujalle edullisin elinkustannuksin. Hienot puitteet arjelle tai vapaa-ajalle! Ota rohkeasti yhteyttä sopiaksesi näytöstä ja tehdäksesi tarjous! Vain näkemällä ja kokemalla tiedät, onko talo sinulle sopiva! Katso myös Ympäristökeskuksen Aarne Ervi Oulujoella- sivut: www.ymparisto.fi/ervi

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
905488
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
+ rantasauna
Asuintilojen pinta-ala
180
Lisätietoja pinta-alasta
Talon molemmissa päissä 30 m2 kellaritilaa, kuisti, kylmä varasto ja liiteri.
Rakennusvuosi
1947
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan.
Myyntihinta
  • 59 000 €
Kiinteistövero
214,76 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Ostajalle varainsiirtovero ja kaupanvahvistajan maksu.
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tehdyt remontit
Itäpuolella asunnon pesuhuoneen lattia uusittu kokonaan kesällä 2016, alakerran vessa uusittu 2018.
Lisätietoja kunnosta
Itäpuolen asunnon kunto hyvä. Länsipuolen asunnon kunto keskeneräisten remonttien vuoksi tyydyttävä.

Yläpohjan lisäeristys selluvillalla 2011, 1980-luvulla seinien lisäeristykset. Energian kulutus n10 000 kWh +15 asteen peruslämmöllä vapaa-ajanasuntokäytössä (sauna +10 astetta). Pönttöuunia lämmittämällä lämpö nousee nopeasti normaaleihin asuinlämpötiloihin pelkkää peruslämpö käytettäessä.

Kunnan vesi- ja viemäriverkostossa. Käyttövesiputket uusittu talossa 2009. Viemärit pääosin uusittu, vain länsipuolen alakerran vessassa vielä lyhyt haara vanhaa viemäriä.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmä
Maalämpö
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö
Vesijohto
  • Kunnan vesijohto
Viemäri
Kunnallinen.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Siistikuntoiset -70-luvun kaapistot. Liedet + liesituulettimet, jääkaappi. Muovimatto.
Kylpyhuoneen kuvaus
Itäpuolen kylpyhuoneen lattia kokonaan uusittu (laattalattia), suihkukaappi. Toisen puolen kylpyhuoneen laitto vaiheessa.
Saunan kuvaus
Sauna on rakennettu massiivihirrestä ja sijaitsee aivan lammen rannassa. Tilava kuisti lammelle päin. Pinta-ala n 40 m2. Pesuhuone ja löylyhuone on remontoitu 2010. Saunarakennuksen katto on remontoitu samana vuonna. Kiukaana Harvian Legend 240. Kiukaan päällä Hukka-lämmönsiirrin, joka osaltaan lämmittää kiertovesipumpun avulla 100 l Jäspin lämminvesivaraajaa (2 kW). Saunan ylläpitolämpötilasta vastaa Mitsubishi GE25 ilmalämpöpumppu. Kovimmilla pakkasilla lisänä sähköpatteri.
Olohuoneen kuvaus
Itäpäädyn olohuoneessa muovimatto, seinät pinkopahvia. Pönttöuuni on muurattu 2011. Länsipäädyn olohuoneessa vanha muovimatto on poistettu ja alla oleva lautalattia on otettu esille.
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattiassa muovimatto, seinissä tapetoitu pinkopahvi. Länsipäädyn huoneessa muovimatto poistettu, lautalattia kunnostettu.
Tontin omistus
Oma
Tontin pinta-ala
6 380
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennus on ulkokuoreltaan suojeltu, mikä toisaalta mahdollistaa tuen saamisen ulkokuoren remontointiin. Kaavamääräykset mahdollistavat piharakennuksen teon yhteistyössä rakennusvalvonnan ja ympäristökeskuksen kanssa.
Palvelut
Palvelut: Oulujärvelle vain 4km, veneilijän ja kalastajan unelma. Oulujoki muutaman sadan metrin päässä. Vaalassa myös melontakeskus, josta voi vuokrata kajakkeja. Frisbeegolfrata 5km päässä. Rokuan vaarat, kansallispuisto ja kuntokeskus alle 20 km päässä. Vaalan keskustaan 4km. Pieneksi kyläksi monipuoliset palvelut, myös rautakauppa. Erityisesti kirpputorit ja antiikkiliikkeet houkuttelevat väkeä. Vaalassa peruskoulu ja lukio. Täysin uusi koulukeskus valmistunut muutama vuosi sitten. Vaalan ABC palvelee 6-24
Liikenneyhteydet
Linja-auto- ja junayhteydet kylältä.
Pihan kuvaus
Jylhämän voimalaitosalue on puistomainen ilman näkyviä raja-aitoja kiinteistöjen välillä. Puusto on suurikokoista ja komeaa mäntyä, kuusta ja koivua. Kaiken kaikkiaan todella kaunis ja viihtyisä kokonaisuus.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Lampi

Vesa Pöykkö

doneYksityinen myyjä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.