Tulosta PDF

Kohde

Kuvaus

Aikoinani unelmoin sekä joesta että merenrannasta, mutta joen suita on harvoin tarjolla. Halusin ehdottomasti Porkkalan aurinkoon. Yllättäen löysin paikan jossa on tämä kaikki. Ainoa mitä puuttui oli avomerinäkymä, mutta toisaalta, kesä helteitä lukuun ottamatta, on ilmasto rantakalliolla hyvin raaka ympärivuotiseen asumiseen ja ympäristö karu. Järsö Sund on pari km pitkä, kapea, vuonomainen. Maastonmuotojen suojaamalla lahdella sekä ilma että vesi tuntuu selvästi lämpimämmältä kuin avokallioilla. Maisemassa vaihtelevat kalliojonot saaristomäntyineen ja niiden väliin jäävät vihreät niityt joita reunustavat vehreät lehtipuut.
Ensimmäiset kirkonkirjat tehtiin Porkkalassa 1536. Päärakennus sijaitsi jo silloin samalla paikalla ja merkittiin kirjoihin samalla nimellä Västergård. Sitä on kunnosteltu useaan otteeseen ja se on uutta vastaavassa kunnossa. Rantasauna (keskener) katsoo auringonlaskunsuuntaan lahdenpohjukkaan, jonne tilan pohjoisreunalla hitaasti virtaava joki laskee. Tässä on paikka hiekkarannalle ja venelaiturille, joita varten lahtea on nyt ruopattu auki ja syvennetty. Järsö Sund on erinomainen suojasatama ja avautuu Linlon sataman edustalle, josta on hyvä saaristoväyläyhteys merelle niin saaristoväylille kuin ulkomeriväylille Porkkalan majakalta. Linnuntietä 30 km Helsingin ydinkeskustaan, autolla 40 min, länsiväylän moottoritielle 10 km, josta yhteydet kaikkiin suuntiin pääkaupunkia ympäröiviin palveluihin, lentokentälle 40 min. Silti ympäristö on maaseutumainen. Raikkaassa meri-ilmastossa on vähemmän hevosia kiusaavia ötököitä. Kun ystäväsi soittavat ja muualla sataa ties mitä, silloin arvostat todella Porkkalan aurinkoisuutta.

Myytävä 6ha hevostila on osa 29 ha maatilaa, joten lisämaan ostosta on mahdollista neuvotella. Maatilalla on merenrannassa on 3 tonttia, jossa kussakin on 559-848 kem2 OKT rakennusoikeus. Ratsastuskenttiä 2, rakennusluvat uusille 37 hevosen talleille, Lupa suurelle maneesille suurine katsomoineen, lisätallipaikoille sekä konehallille vaatii uusinnan. Saaristoniityt kasvavat erinomaista heinää pitkälle syksyyn ja kestävät hyvin laiduntamisen. Yhdestä sadosta on yleensä saatu 50-70 tn kuivaheinää. Moreenirinteillä ovat hiekkatarhat ympäri vuoden kovapohjaiset. Tarhojen ja laidunten aitaratkaisut ovat pitkäikäiset. Piiri- ja salaojat laskevat ympäristönsuojelumääräykset täyttäen sakoaltaisiin. Maatilan omat ratsastus/traktoritiet risteilevät joen- ja merenrannalla, mäntypeitteisillä kallioilla ja laaksomaisilla saaristoniityillä.
Joenrantaan voi mahdollisesti saada yhden rakennusoikeuden.
Voit ostaa koko maatilan, pienen hevostilan tai omakotitalotontin tai vanhan päärakennuksen, jota ympäröivien vanhojen tammien lehvästön alla on historian havinaa ja silti rakennus on sisältä täysin moderni. Rakennusoikeutta on tuhansia neliömetrejä ja voit rakentaa neitseelliseen maastoon rakennukset kuten haluat. Näiden ympärille saat haluamasi määrä maata. Kun olet päättänyt haluamasi kokonaisuuden, voimme sopia hinnast

Sijainti ja palvelut

Kartalla näkyvät palvelut perustuvat Fonectan tarjoamaan tietoon

Hae reitti kohteeseen

Kohteen perustiedot

Kohdenumero:
Sijainti:
Tyyppi:
Huoneistoselitelmä:
Huoneita:
Asuintilojen pinta-ala:
Kokonaispinta-ala:
Peltoala:
Tilan pinta-ala:
Metsän pinta-ala:
Lisätietoja pinta-alasta:
Rakennusvuosi:
Vapautuminen:

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:
  • Hinta
Kiinteistövero:
Lisätietoja maksuista:

Asunnon lisätiedot

:
:
Lisätietoja kunnosta:
Lämmitysjärjestelmä:
Vesijohto:
Viemäri:
Sähköliittymä siirtyy:

Kohteen tontti

Tontin omistus:
Oma
Kiinteistötunnus:
257-433-9-0
Lisätietoa tontista:
Tie perille
Rakennusoikeus:
2 600,0 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta:
Rakennusoikeudet tarkastetaan uudelleen tierasitteen siirron jälkeen, jolloin rakennusoikeus mahdollisesti kaksinkertaistuu
Kaavoitustiedot:
Yleiskaava ja saaristo-ja rannikkoalueiden osayleiskaava
Tilan jakaminen:
Sopimuksen mukaan. Myös keskinäinen kiinteistöosakeyhtiömalli mahdollinen.

Paikallistieto

Etuovi.comin ja Fonectan tarjoamaa alueen paikallistietoa. Tiedot perustuvat Fonecta:n tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Tiedossa olevat palvelut:

Muut lisätiedot

Ranta:
Rannan tyyppi:

Ota yhteyttä

Siina, Juha

Yksityinen myyjä
  • Puh: +358405705764

  • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.

Kiinnostuitko kohteesta? Ota yhteyttä myyjään ja kysy lisää! »

Sulje