Palvelu ei välttämättä toimi laitteellasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kokeile toista selainta tai palvelun täysversiota www.etuovi.com

Kohteen kuva

Lomahuoneisto

Tenontie 8470, Piesjoki/Poroniemi, Utsjoki

Hinta

160 000 €

Koko

300

Vuosi

1999

Majatalo/kurssikeskus luonnonkauniilla paikalla Tenon varrella tunturin etelärinteessä 17 kilometriä Karigasniemeltä Utsjoen suuntaan. Tilat ovat kahdessa eri rakennuksessa. Majatalo-osassa on 6 kpl 2-3 hengen majoitushuonetta oleskelutila, ruokasali, keittiö sekä sauna ja pesutilat. Toinen rakennus on hiukan keskeneräinen. Siinä on valmiina asuntosviitti (iso huone ja makuualkovi). Valmistumassa on keittiö ja iso koulutus ja kahvila/ravintolatila ( noin 60 m2). Lisäksi siinä rakennuksessa 125 neliötä rakentamatonta kellaritilaa. Ikkunoista on kaunis näkymä etelään ja itään Tenon laaksoon. Molemmissa rakennuksissa on takka. Paikka on hyvä majatalon ja kahvila-ravintolan pitoon kesäisin vilkkaan Tenontien varrella. Se sopii hyvin myös erilaisten järjestöjen, yritysten ja yhteisöjen kesäpaikaksi Paikka sopii myös isoksi lomahuoneistoksi Tenon eli yhden suomen tärkeimmän lohijoen varrella. Paikka on hyvä keksipiste myös tunturivaelluksille. Tenon rannan tielle on matkaa vajaa 200m ja perille on ajokelpoinen tie. Vierestä nousee Paistunturin maastot. Matkaa Kevon kansallispuiston alueelle ja Kevon vaellusreitin alkuun on noin 15 km Tenojoki on lähes "jalkojen" alla. Korkeusero jokeen on 120 metriä. Polku rantaan noin 30 asteen kulmassa on noin 0.5 kilometriä pitkä Perustontin pinta-ala on 10000 m2. Jokirannassa on lisäksi 500m2 alue veneen pitoa varten. Matka kauppa, posti- yms. palveluihin Karigasniemelle on 17 km. Tontilla on oma porakaivo (yli 100m syvä), josta saadaan erittäin hyvä vesi. Paikka myydään omistajan sairauden takia.

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
938712
Sijainti
  • Utsjoki  Piesjoki/Poroniemi
  • Tenontie 8470, 99980
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
8h + k + 2h + k
Huoneita
Yli 5 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
300
Kokonaispinta-ala
425
Lisätietoja pinta-alasta
Majoitusrakennuksen alakerrassa ovat huoneet (5kpl 12,2 m2 ja yksi 15 m2), ruokasali (10m2), keittiö, pesu ja saunatilat. Yläkerrassa oleskelutilan ja varastotilojen yhteinen lattiapinta-ala on noin 100 m2. Katon kaltevuus pudottaa kuitenkin virallisen pinta-alan (korkeus yli 160cm) kolmasosaan. Uuden rakennuksen yläkerran asuinhuoneen pintala on noin 20m2, kalustettu keittiö 10m2 ja kahvila/ravintola noin 90 m2, josta osa wc- eteis- ja porrastiloja. 125 neliön kellaritila on rakentamatonta avointa tilaa.
Kerrokset
2
Rakennusvuosi
1999
Vapautuminen
Vapautuu sopimuksen mukaan
Myyntihinta
  • 160 000 €
Kiinteistövero
1 852,00 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Velaton hinta on noin 160000 euroa. Rakennuksen omistaa yhtiö, jolla kiinteistöön kiinnitettyä lainaa vajaa 35000.
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Asunnossa on parveke
Lisätietoja kunnosta
Majoitusrakennus on ollut vähäisessä käytössä kesäisin noin 10 vuoden ajan. Uusi rakennus on käytännössä käyttämätön. Majoitusrakennus on tehty erikoishirsistä, joissa on sisällä 10 cm eristekerros. Rakenne on hengittävä eikä kosteutta pysäyttävää muovi tms. kerrosta seinissä ole. Rakenne kestää hyvin talven yli kylmänäkin. Yläpohjassa on ensin lauta ja sen päällä muovi, jotta kosteus ei nouse kattorakenteisiin. Eristeenä seinissä ja välipohjissa on selluvilla. Uuden rakennuksen rakenne perustuu perinteeseen lautarakentamiseen. Ulkoseinässä on pintalaudoituksen alla tuulensuojalevy. Majoitushuoneisto n ja keittiöosan seinissä on 15 cm lasikuituvilla ja katossa 25 cm villa. Kahvilassa on yksinkertaiset ikkunat ja kiinteissä seinissä 10 cm villa. Katossa ei ole vielä eristeitä. Rakenne on tarkoitettu kestämään talven kylmillään ja pysymään kuivana. Molemmissa rakennuksissa on kunnossa oleva huopakate.
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Asbestia ei ole käytetty
Lämmitysjärjestelmä
Lämpöpumppu, Sähkölämmitys, Puu
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Takat, 2 ilmalämpöpumpua, osin suora sähkö
Vesijohto
  • Porakaivo
Viemäri
viemäri ja saostuskaivot harmaille vesille wc-jätteet kompostoidaan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali: Puu, Majoitusrakennuksessa ideahirsi (molemminpuolisten hirsipaneelien sisällä 10cm eriste). Ravintola/kahvila/sviitti pintamateriaalina lauta
Keittiön kuvaus
Keittiöt ovat kalustettuja. Molemmissa on sähköhella, jääkaappi ja pakaste, astianpesukone ja kaappitiloja. Alakerran keittiön kunto on hyvä. Se on ollut käytössä yli 10 vuotta. Hella on vasta uusittu. Uuden rakennuksen keittiö on keskeneräinen eikä sitä ole vielä käytetty. Kalusteet on hankittu hiukan käytettynä.
Kylpyhuoneen kuvaus
Majoitustilan pesutiloissa on 2 suihkutilaa, joista toinen saunan yhteydessä. Tiloissa on 2 erillistä käsien ja kasvojen pesemiseen tarkoitettua allasta. Seinät ja lattiat ovat laatoitettuja. Lisäksi tiloissa on lähes uusi pyykinpesukone ia pyykin kuivuri
WC-tilojen kuvaus
separet, erotteleva sisävessa ja ulkona kompostoivat wc:t, uudessa ravintoala/sviitti tilassa erottelva separet wc
Saunan kuvaus
Puulämmitteinen sauna on samaa erikoishirttä kuin majoitustilan seinät.
Olohuoneen kuvaus
Majoitusrakennuksen oleskelutila talon on yläkerrassa. Siitä noin 25 m2 suuruinen osa ylittää 160 cm korkeuden. Siinä on kirjasto ja tv
Makuuhuoneiden kuvaus
Majoitustilan majoitushuoneet ovat noin 12,2 neliön (yksi 15 m2) suuruiset. Kolmessa huoneessa on parisänky ja kolmessa 120cm leveä alasänky ja kapea kerrossänky sen päällä. Kaikissa huoneissa on vaatenaulakko ja tuoli ja kirjoituspöytä. 4 kpl huoneista voidaan lämmittää tarvittaessa keskuslämmityksen kautta. Muiden huoneiden lämmitys perustuu irtopattereihin. Uuden rakennuksen majoitustila (noin 20m2) on tarkoitettu helposti talvellakin lämmitettäväksi. Siinä on avotakka ja ilmalämpöpumppu lämmitystä varten. Seinissä on 15cm eristeet ja ulkolautojen alla tuulensuojalevyt. Sisäpuolella seinissä on maalattu kyproc-levy. Seinistä noin kolmannes on ikkunaa. Niissä on 3 kerroslasit. Ikkunoista on hieno näkymä Tenon laaksoon.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
890-403-0004-0003-W
Tontin pinta-ala
10 000
Lisätietoja tontista
tontti 100mx100m, etelään viettävä rinne
Lisätietoja rakennusoikeudesta
300m2. Rakennusoikeudesta on käytetty 293m2. Tontin rantaosaan lienee mahdollista rakentaa muutaman neliön venevaja.
Palvelut
Palvelut: Tenojoki on lähes "jalkojen" alla. Korkeusero jokeen on 120 metriä. Polku rantaan noin 30 asteen kulmassa on noin 0.5 kilometriä pitkä Rannassa on 500m2 'rantatontti' veneen pitoa varten. Matka kauppa, posti- yms. palveluihin Karigasniemelle 0n 17 km.
Ajo-ohjeet
Etelästä Inarin kirkonkylän ohi Kaamaseen, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Karigasniemelle (65km). Karigasniemen kylällä käännytään Tenon vartta Utsjoelle vievälle tielle ja ajetaan sitä 17 km. Tien varressa kyltti Unien majatalo.
Auton säilytys
toisen rakennuksen kellarissa sisätila autolle, parkkipaikka tontilla lähes 10 autolle
Näkymät
Etelän suuntaan näkyy Tenojoki
Pihan kuvaus
Piha on luonnontilainen. Rakennukset on rakennettu rinteeseen. Tontilla on lisäksi tila isolle teltalle ja pieni ulkokatos Tenojoki on lähes "jalkojen" alla. Korkeusero jokeen on 120 metriä. Polku rantaan noin 30 asteen kulmassa on noin 0.5 kilometriä pitkä. Rannassa on 500m2 'rantatontti' veneen pitoa varten.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Joki
  • Tenojoki on lähes "jalkojen" alla. Korkeusero jokeen on 120 metriä. Polku rantaan noin 30 asteen kulmassa on noin 0.5 kilometriä pitkä Rannassa on 500m2 'rantatontti' veneen pitoa varten.

Olavi Moilanen

doneYksityinen myyjä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.