IN LKV Oy
IN LKV Oy

Mökki tai huvila | tupakeittiö + mh + s / ph + parvi + talousrakennus (kesäkeittiö + var.)

Söderby Ekholm Södö ja Ekholm saaret (osa saarista), Iniö, Parainen

Hinta

369 000 €

Koko

40,8 / 50,2 m²

Vuosi

2006

Ulkosaariston jylhät maisemat, puhdas vesi ja ilma, rikkomaton rauha ja hyvä mieli elävät tässä paikassa käsi kädessä! Moni merenrantakiinteistö mielletään ainutlaatuiseksi, mutta tämä kiinteistö on sitä aidosti aivan poikkeuksellisella tavalla. Ennen kaikkea myytävän kokonaisuuden luonto on poikkeuksellisen koskematon, joka tekee sen monimuotoiseksi monella eri tavalla (ympäristöön ei ole ihmiskäsi koskenut n. 100 vuoteen - muuten kuin laiturin ja mökin osalta). Vastaavia täysin luonnonvaraisia paikkoja ei taida enää etsinnänkään jälkeen olla löydettävissä, joten siitä syystä nykyinen omistaja on halunnut omistaa juuri tämän kyseisen paikan, paikan joka on ainutlaatuinen helmi kaikkien upeiden saarien joukosta. Myytävä kokonaisuus sijaitsee kahdella eri saarella, joita yhdistää kapea kieleke. Kielekkeen ja saarten väliseen poukamaan muodostuu täysin piiloon jäävä suojaisa satama, jota eivät tuulet mistään suunnasta pääse häiritsemään. Täällä vene voi siis pysyä yhdessä ja samassa paikassa, ilman että tarvitaan siirtoja tuulen suunnan muuttumisen vuoksi. Kokonaisuuteen sisältyy 2 eri kiinteistöä, joista suuremman yhteyteen kuuluu lisäksi 2 luotoa karikkoineen (toisella luodolla on myös hieman puustoa) ja molemmissa on osuus n. 600 hehtaarin yhteisiin vesialueisiin. Isompi kiinteistöistä on täysin koskematonta luontoa, jonka rantaviiva muodostuu pääosin kivikkoisesta rantaviivasta, sekä satamapoukaman matalasta rantaniitystä sekä suojaa antavasta kaislikosta. Södön saaressa olevalla kiinteistöllä on myös oma rakennusoikeus, joten se on helposti erotettavissa kokonaisuudesta, koska se on valmiiksi muodostettu omaksi kiinteistöksi. Pienemmällä Ekholmin saarella olevalla kiinteistöllä on Vehasen paksusta höylähirrestä valmistettu mökki, sekä ulkohuussi ja varasto/kesähuonerakennus. Isot terassitilat ja tunnelmallinen nuotiopaikka jylhän kallion nokassa takaavat aidon tunnelman ja päästävät sisäisen Myrskyluodon Maijan puhkeamaan kukkaan. Rantaviiva muodostuu enimmäkseen kauniista kallioista, joita kirkas merivesi kehystää. Luontoa on kunnioitettu myös omavaraisella energian tuottamisella ja oma porakaivo antaa laadukkaan juomaveden. Saarilla ei ole muuta asutusta, joten paikka tarjoaa ruhtinaallisen rauhan tyyssijan niin ihmisille, kasveille kuin eläimille, täällä voit kokea aidon saaristolaistunnelman puhtaimmillaan. Palanen menettyä paratiisia on nyt tässä! Lisätiedot ja sopimukset esittelyistä antaa IN LKV |   Sari Kuusisto 050-2556, tai sari@inlkv.fi. Näytöt joko asiakkaan omalla veneellä, välitysliikkeen veneellä tai taksiveneellä (hinta 150 €/krt.)

Tulosta PDF
Tilaa esite
Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
9485263
Sijainti
  • Parainen Iniö
  • Söderby Ekholm Södö ja Ekholm saaret (osa saarista), 23390 Parainen Iniön saaristo
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
tupakeittiö + mh + s / ph + parvi + talousrakennus (kesäkeittiö + var.)
Huoneita
Kaksio
Asuintilojen pinta-ala
40,8 m²
Muiden tilojen pinta-ala
9,4 m²
Kokonaispinta-ala
50,2 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Hirsimökin ulkomitat 7,360 x 6,780 m. Päärakennuksen ilmoitettu kerossala 50 m2, sekä huoneistoala 40,8 m2 (mökissä lisäksi parvi, jonne pystyy majoittumaan 2-5 hlöä). Lisäksi talousrakennus kerrosalaltaan 9,4 m2 (pohja-ala 13 m2). Ilmoitetut pinta-alat perustuvat rakennusluvissa ilmoitettuihin pinta-aloihin eikä niitä ole tarkistusmitattu, joten kauppahinta ole pinta-alaperusteinen, vaan kohde myydään kokonaisuutena.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
2006
Käyttöönottovuosi
2007
Vapautuminen
Muu ehto: 1kk kaupanteosta / sop.muk.

Hinta

Myyntihinta

369 000,00 €

Velaton hinta

369 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

1 589,12 € / vuosi

Tiemaksu

102 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Mahdollinen satamamaksu, lähisatamissa, kesäpaikat alk. 200e/v (satamapaikka edellyttää ostajalta omaa sopimusta/ei kuulu kauppaan). Nykyisellä omistajalla satamapaikka noin 2,5 mailin päässä Söderbyn satamassa, jossa mm. jätehuolto. Lounais-Suomen jätehuoltomaksu 121e/v. Varainsiirtovero 4% toteutuneesta kauppahinnasta. Lainhuudatuskulu ja kaupanvahvistajan maksu 120 €.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tulisija
  • Takka
Muuta kauppaan kuuluvaa
Aurinkopaneeleilla toimiva lämpöpuhallin joka pitää mökin täysin kuivan ympäri vuoden, sekä hoitaa osin lämmityksen. Kallion nokassa on lisäksi muuta sähköä tuottavia aurinkopaneeleita (tätä sähköä käyttää 220 v valaistus, pistorasiat ja porakaivon pumppu). Aurinkopaneelit lataavat sähköä akkuihin, joita on tällä hetkellä 4 kpl. Lisäksi kauppaan sisältyy Hondan aggregaatti sähkön tuottamiseksi. Irtaimesta on mahdollista neuvotella kaupan yhteydessä.
Kohteen lisätiedot
Venepaikka (suojainen satama). Molempiin kiinteistöihin olemassa oleva rakennusoikeus. Kiinteistöllä yhteinen maa-alue (venepaikka), sekä oikeus yhteisiin n. 600 hehtaarin vesialueisiin (ns. kalavedet). Koskematonta luontoa on poikkeuksellisen neitseellisessä tilassa. Kauppaan kuuluvat myös kaksi erillistä luotoa, jossa toisessa myös hieman puita. Painekyllästetystä puusta rakennettu rantaan oma laituri. Huoltolaituri satamassa noin 18x18 m +kiin.renk. isommille veneille. Laiturin edusta ruopattu noin 1,5 m syvyyteen (2007). Ekholmin (mökin vieressä) puoleisilla kallioilla on äkkijyrkkä ranta ja siellä on valmiina kiinnityslenkit mm. purjeveneiden kiinnitykseen.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Mökki on siistissä kunnossa kaikilta osin ja suunnittelussa on otettu huomioon helppohoitoisuus kaikin tavoin. Painekyllästetystä rakennettu rantaan oma laituri. Huoltolaituri satamassa noin 18x18 m +kiin.renk. isommille veneille. Laiturin edusta ruopattu noin 1,5 m syvyyteen (2007).
Energialuokka
  • Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Aurinkopaneelilla toimiva lämpöpuhallin) ja takka (Hondan generaattori 6kW, invertteri 220V). Mökki pysyy myös täysin kuivana aurinkolämpöpuhaltimen avulla!
Vesihuollon kuvaus
porakaivo
Viemäri
harmaat vedet imeytyvät maahan Biolanin kaksikertaisen turvesuodattimen kautta. WC on komppostoiva kuivakäymälä.
Kohde on talviasuttava
Kohde on talviasuttava

Asumisen muut palvelut

Vertaile sähkösopimuksia, nettiliittymiä ja kotivakuutuksia sekä tarkista saatavuus tälle kohteelle:

Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Hirsi, Rakennusmateriaali: Päämökki on valmistettu saariston olosuhteet hyvin kestävästä Vehasen paksusta höylähirrestä. Lisäksi rakennuksessa on suojaa antavat ylipitkät räystäät.
Keittiön kuvaus
Liesi (kaasu), jääkaappi (kaasu), juokseva vesi (kylmävesi lämmitetty kaasulla, tämä toiminto kytketty myyntihetkellä irti), tiskiallas ja kaapistot.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: puu
Työtaso: laminaatti
Kylpyhuoneen kuvaus
Pesutila saunan yhteydessä, ja kylmä vesi tulee suoraan saunatilaan. Padasta lämmin vesi.
WC-tilojen kuvaus
Ulkohuussi ( Biolanin kompostoiva).
Saunan kuvaus
Puukiuas ja pata. Kylmävesi tulee saunatiloihin.
Olohuoneen kuvaus
Oleskelutilan tilan tuntua lisää korkea huonetila ja avoin yhteys keittiöön. Todella tilava terassitila luonnollisesti jatkaa oleskelutiloja luontevasti suoraan kauniiden maisemien keskelle.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: puu
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneeseen mahtuu helposti parisänky ja parvelle nukkumapaikkoja saa helposti vaikka 4 hlölle.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: puu
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaalin kuvaus
huopa
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
445-672-4-68 ja 445-672-4-69
Tontin tyyppi
Rantatontti
Tontin pinta-ala
118 470 m²
Lisätietoja tontista
Saarikohde, jossa osittain molemmista saarista muodostuva kokonaisuus yhdistyy aikoineen lunastetun vesijättömaan muodostaman maa-alueen kautta. Yhdistyskohdassa myös suojaisa venesatama. Uutta vesijättömaa-aluetta on saattanut syntyä saarien yhdistymisen jälkeen ja niiden tarkka määrä varmistuu ainoastaa maanmittaustoimenpiteellä. Nykyinen omistaja ei ole tarkistanut mahdollista vesijättömaan määrää, eikä lunastanut sitä, mutta se ei ole näissä kummassakaan kiinteistöissä myöskään kenenkään ulkopuolisen lunastettavissa.
Tontin nimi
Söyde1 ja Ekudden
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Ekudden=1rak.oik. ja Söyde1=1rak.oik. Alueelle voidaan rakentaa loma-asuntoja ja siihen liittyviä rakennuksia ja laitteita. Rakennuspaikalle voidaan rakentaa loma-asuntorakennus, vierasmaja, jonka kerrosala on enintään 25 m2 sekä saunarakennus, jonka kerrosala on enintään 25 m2. Rakennuspaikan kokonaiskerrosala edellä mainittujen rakennusten osalta saa olla enintään 5% rakennuspaikan pinta-alasta, kuitenkin enintään 200 m2. Lisäksi saadaan rakentaa lomatarkoituksiin liittyviä talousrakennuksia, joiden rakennusala on enintään 1% rakennuspaikan pinta-alasta, kuitenkin enintään 80 m2. Alle 2 hehtaarin suuruisilla saarilla loma-asunnon enimmäiskoko on 100 k-m2 ja talousrakennuksen enimmäiskoko 30 k-m2. Alle 1 hehtaarin kokoisten saarten rakennuspaikkojen kerrosluku on enintään I. Rakennukset tulee sijoittaa niin, että ne sopeutuvat maisemaan.
Kaavoitustiedot
7.12.2000 voimaan tullut yleiskaava.
RA=loma-asuntojen alue. MU=maa- ja metsätalousaluetta, jolla maisemallinen merkitys.
Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Rakennukset
Erillinen ulko-wc, jossa Biolanin kompostoiva kuivakäymälä. Talousrakennuksessa toinen puoli on varastokäytössä ja toisessa puolessa on ns. kesähuone, johon voi majoittua 2 hlöä.
talousrakennus, varasto
Palvelut
Palvelut: Parattula Peterzens satamaan noin 20-30 min venematka (kesäkauppa ja ravintola). Nykyisella omistajalla venepaikka Söderbyn satamassa, jonne matkaa noin 2,5 mailia. Lähikauppa Iniö Norrby. Lähellä olevista venesatamista n. 10 venematka Södön saareen.
Liikenneyhteydet
Lauttayhteys Iniöön, josta venematka saareen noin 2,5 mailia.
Ranta
  • Oikeus vesialueisiin
  • Rannan tyyppi: Meri
  • Omaa rantaviivaa n. 1 km, (mahd. vesijättömaa-alueet väh. aina omistettua rantaviivan määrää) ( Karkea 1 km arvio muodostuu, kun luotojen muodostamat rantaviivat lasketaan mukaan).

UUTTA! Haluatko nähdä kartalla sinulle tärkeät sijainnit ja etäisyydet niihin? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola. Tutustu tuleviin kartan kehityssuunnitelmiin, anna palautetta ja käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit täältä »

Kuusisto Sari

Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, Yrittäjä

IN LKV Oy

IN LKV Oy

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

IN LKV Oy
SKVL jäsenyritys

Korkeavuorenkatu 2 C 48,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.