RE/MAX Via | Oy Dealvia Ab

Omakotitalo | 7h, k, iso sali, kylmä hallitila ja kuisti, et, kp

Pappilankuja 60, Karjalohja, Lohja

Hinta

206 000 €

Koko

200

Vuosi

1830

TARJOUSTEN VIIMEINEN JÄTTÖAIKA ON 15.2.2020 klo 23.59. Tarjoukset vastaanotetaan ainoastaan kiinteistönvälittäjän kautta. Nyt on myynnissä harvinaisuus, määräalana Karjalohjan pappilasta päärakennus ja sen pihapiiri. Pappila on sijainnut tällä paikalla jo 1600-luvulta lähtien. Päärakennus rakennettiin vuosina 1828-1830 H.J Svahnin johdolla ja on suojeltu rakennusperintölailla. Rakennus on massiivihirsirunkoinen ja hirttä aina harjakorkeuteen asti. Rakennuksessa on myös laajennuksena kivirakenteinen arkistoholviosuus sekä taloussiipiosuus. Pihapiirissä sijaitsevat myytävään määräalaan sisällytettävät huonokuntoiset maakellari, navettarakennus, liiteri-/varastorakennus sekä pieni leikkimökki. Lisäksi pihapiiristä löytyvät myös rakennusperintölailla suojellut luhtiaitta ja kivirakenteinen autotalli. Vaikka rakennuksia ja pihapiiri on suojeltu, ovat ennallistavat tai käytön kannalta tarpeelliset muutokset sallittavia. Päärakennuksen ja luhtiaitan alkuperäinen huonejako ja alkuperäinen tai siihen verrattava historiallinen kiinteä sisustus (mm. tulisijat) tulee säilyttää. Rakennuksia on korjattava vanhoja rakennusosia mahdollisimman tarkoin hyväksi käyttäen sekä oikeita materiaaleja ja työtapoja soveltaen. Rakennuksia, niiden pihapiirejä ja puutarhaa tulee hoitaa, vaalia ja käyttää siten, että niiden kulttuurihistoriallinen arvo säilyy. Pihapiirissä voidaan kuitenkin sallia ympäristöön soveltuvaa uudisrakentamista. Kiinteistö on ollut tyhjillään syyskuusta 2014 alkaen. Asuinrakennuksessa on pidetty päällä peruslämpö. Lohjan kaupungilta saadun tiedon mukaan kiinteistö olisi liitettävissä kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon ja liittymisen aiheuttamien kustannusten arvioidaan olevan n. 30 000 euroa. Saostuskaivoihin perustuva jätevesijärjestelmä ei todennäköisesti täytä nykyisiä viranomaismääräyksiä. Myytävän määräalan pinta-ala on noin 1,1 ha. Määräalaan sisältyy uimapaikka-/venevalkamaoikeus läheiseen Lohjanjärveen. Vaikka tässä myynti-ilmoituksessa näkyvät ulkokuvat antavat ankeahkon käsityksen, on paikka kaunis ja päärakennuskin on varsin hyvässä ryhdissä ja asuttavissa nykyiselläänkin oikein hyvin. Olet oikea ostaja hankkimaan tämän upean palan historiaa silloin, jos arvostat vanhaa ja olet valmis tekemään perinteitä kunnioittavaa työtä kokonaisuuden saattamiseksi arvoiseensa kuntoon. Tällaisia vanhoja ja uljaita paikkoja ei saisi jättää yksin ja rapistumaan, siksi kutsun sinut tutustumaan ja vakavasti harkitsemaan ostamista. Karjalohjasta vielä sen verran, että kyseessä on mitä mainioin asuinpaikka, erityisesti jos arvostat lähiruokaa, puhdasta luontoa, järvien läheisyyttä (Puujärvi ja Lohjanjärvi) ja kyläyhteisöllistä asumista. Ja senhän jo moni tietääkin, että täällä saattaa tavata aiemman tai vielä istuvan presidentin. Yleisiä näyttöjä tänne ei järjestetä, joten ole yhteydessä ja varaa privaattitutustuminen kiinteistölle. Minna Hankola P. 044 972 4489 RE/MAX Via Lohja

Tulosta PDF
print
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
9570764
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
7h, k, iso sali, kylmä hallitila ja kuisti, et, kp
Asuintilojen pinta-ala
200
Muiden tilojen pinta-ala
167
Kokonaispinta-ala
367
Lisätietoja pinta-alasta
Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan rakennuksen huoneistoala on 200 m² ja kerrosala/kokonaisala on 367 m². Pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin nykyisten standardien mukaan laskettavista ja esitteellä mainituista pinta-aloista. Ostajan halutessa varmistua pinta-alasta, suosittelemme SFS-standardin 5139 mukaista pinta-alamittausta.
Kerrokset
2
Rakennusvuosi
1830
Käyttöönottovuosi
1830
Vapautuminen
Muu ehto, Sopimuksen mukaan/viimeistään, kun Kirkkohallituksen hyväksyntä aiotulle kaupalle on saatu
Velaton hinta
 • 206 000 €
Myyntihinta
 • 206 000 €
Lisätiedot maksuista
Tiemaksu: Ei ole Kiinteistövero: 425.68 € (2019) Käyttösähkö, puhtaanapito, sakokaivojen-/jätevesisäiliön tyhjennys ja muut kulutuksiin perustuvat maksut kulutustottumusten ja perhekokoon mukaan. Lisäksi mm. nuohous ja vakuutukset sekä varainsiirtovero 4% (ei koske ensiasunnon ostajaa). Öljyn kulutus keskimäärin ollut n. 5000 l/vuosi. Asuinkäytössä ollessa sähköä on kulunut keskimäärin n. 18000 kWh/vuosi. Kiinteistöverotuksesta: Verotettu asuinrakennuksena v. 2019, joskin maapohjan pinta-alana käytetty 6500 m². Kiinteistöverossa virheellisesti mukana myös Karjalohjan kanttorilan sauna ja maapohja. Em. vaikutukset kuitenkin seurakunnan edustajan mukaan marginaalisia ja ostaja hyväksyy, että veron määrää voidaan verottajan toimesta korjata esitteellä ilmoitetusta). Ostaja maksaa määräalan lainhuudatus- ja lohkomiskustannukset.
Sauna
 • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Kellarissa on varastohuone sekä tekninen huone. Keskikerroksessa on keittiön vieressä työhuoneeksi kirjattu huone, joka sopisi mainiosti ruokailuhuoneeksi ja lisäksi iso, lämmin eteistila, kylmä kuisti ja aivan huikea, kivirakenteinen arkistohuone. Yläkerrassa on kylmä huonetila, joka on erotettu keskellä olevasta aulatilasta ikkunallisella seinällä ja ylhäällä on myös kylmän keskiaulan lisäksi useita ullakkotiloja.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: Irtain omaisuus
Kohteen lisätiedot
Nuohooja on 19.12.2019 tarkastanut ja ”koepolttanut” kaikki tulisijat ja nuohoojan arvion mukaan tulisijat ja hormit ovat hyvässä kunnossa ja esteitä niiden käyttämiseen ei ole. Asuinrakennuksessa on pidetty päällä peruslämpö ja rakennuksen ja pihapiirin kunnosta on huolehdittu säännöllisin tarkastus- ja huoltokäynnein. Suuntaa antavia määräalan nurkkapisteitä on merkitty maastoon limenvärisin kepein. Voimassa olevien määräysten mukaan seurakunnan kiinteistöjen myynti tulee alistaa Kirkkohallituksen hyväksyttäväksi ennen kaupantekoa. Tarjouksen tultua hyväksytyksi paikallisella tasolla, tulee ostajan varautua odottamaan kirkkohallituksen päätöstä.
Tehdyt remontit
Varsinaisessa asuinkerroksessa sali, neljä asuinhuonetta, keittiö ja ruokailutila sekä eteis-, wc- ja pesutiloja on pintaremontoitu vuonna 1997. Pääosa ikkunoista on uusittu vuonna 1998 ja vuonna 2010 talon sähköjärjestelmä pääkeskuksineen on uusittu.
Lisätietoja kunnosta
Kuntotarkastus tehty 16.9.2019 Öljysäiliö tarkastettu 8.1.2020
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
 • Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Asbestikartoitus
 • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Öljylämmityskattila/vesikiertoiset patterit, 2 ilmalämpöpumppua, 4 kaakeliuunia, puuliesi ja leivinuuni
Vesihuollon kuvaus
oma vesijohto
Lisätietoja: Lohjan kaupungilta saadun tiedon mukaan kiinteistö olisi liitettävissä kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon. Liittymisen aiheuttamien kustannusten arvioidaan olevan n. 30 000 euroa. Myyjä ei vastaa kolmannen osapuolen antaman tiedon paikkaansa pitävyydestä.
Viemäri
Viemärivesille (harmaat ja wc) sakokaivot/maaperäimeytys. Jätevesiasetuksen mukaista selvitystä, suunnitelmaa sekä käyttö- ja huolto-ohjetta ei ole laadittu.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: hirsi, kivi, puu
Kylpyhuoneen kuvaus
Keskikerroksessa on kylpyhuone, jossa varusteina suihkukaappi, pesukoneliitäntä, käsipesuallas ja wc-istuin. Lisäksi rakennuksen kellarissa sijaitsee pesuhuone, joka on teknisen käyttöikänsä päässä.
WC-tilojen kuvaus
Keskikerroksessa on kylpyhuoneessa sijaitsevan wc:n lisäksi myös erillis wc.
Saunan kuvaus
Sauna sijaitsee rakennuksen kellarissa ja on teknisen käyttöikänsä päässä.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneen virkaa täällä toimittaa upea, yli 50 neliön kokoinen sali, jossa on mahtava kaakeliuuni ja kulku talon takaosan terassille.
Makuuhuoneiden kuvaus
Yli 20 neliön kokoisia makuuhuoneita on keskikerrokseen kirjattu 3 kpl ja yläkerrassa lämmitettäviä makuuhuoneita on lisää 2 kpl. Keskikerroksessa on myös kansliana toiminut noin 24 neliön kokoinen huone, jota voi yhtä hyvin pitää makuuhuoneena. Kaiken kaikkiaan täällä on siis ainakin 6 kpl hyvän kokoisia makuuhuoneita.
Kattotyypin kuvaus
Mansardi
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Remonttien hinnat

Tutustu alueen Lohja toteutuneiden remonttien hintoihin ja kilpailuta hinta remontillesi.

 • Kylpyhuoneremontti
 • Keittiöremontti
 • Ulkomaalaus
 • Sisämaalaus
 • Maanrakennus
 • Kattoremontti
 • Lattiaremontti
 • Sähköremontti
 • Putkiremontti
Katso hinnat
Urakkamaailma.fi
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
Määräala kiinteistöstä 444-480-1-40
Tontin pinta-ala
11 000
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Kunnan etuosto-oikeus, kun maapinta-ala on yli 5000 m². Lohjan kaupungilta on saatu etukäteistieto, ettei etuosto-oikeutta tulla tässä kaupassa käyttämään.
Tontin nimi
Pappila
Rasitteet
Kaivorasite, tierasitteita
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
Suojelumääräykset on huomioitava kiinteistöä kunnostettaessa sekä mahdollisessa uudis- ja korjausrakentamisessa.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Suojeltavissa pihapiireissä voidaan sallia ympäristöön soveltuvaa uudisrakentamista. Tavanomaista kunnossapitoa lukuun ottamatta on rakennusten korjaus- tai muutostöille sekä suojeltavaa ympäristöä muuttavia toimenpiteitä harkittaessa hankittava niille Museoviraston hyväksyntä. Museovirastolla on oikeus antaa tarkempia ohjeita suojelumääräysten soveltamisesta ja myöntää niistä vähäisiä poikkeamia.
Kaavoitustiedot
Lohjan kaupunki, Karstuntie 4, 08100 Lohja, kirjaamo@lohja.fi, vaihde: 019 3690
Kaavoitustilanne
Kaavoittamaton
Rakennukset
Maakellari, navetta-/varastorakennus, liiteri-/varastorakennus sekä pieni leikkimökki. Lisäksi pihapiiristä löytyvät myös rakennusperintölailla suojellut luhtiaitta ja kivirakenteinen autotalli.

Hankola Minna

Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV/LVV/KiAT/NHS

RE/MAX Via | Oy Dealvia Ab

RE/MAX Via | Oy Dealvia Ab
RE/MAX Via | Oy Dealvia Ab

placeLaurinkatu 57,
08100 Lohja

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.