Tulosta PDF

Kohde

Kuvaus

Myyntiimme juuri tullut palatsimainen rakennus nousi Veikko Kallion suunnittelemana osoitteeseen Palomäentie 23 vuonna 1929. Tyyliltään Haapasen palatsi jäljittelee italialaista renessanssia. Tampereen kaupunki osti talon sotien jälkeen 1945, ja se muutettiin aluksi asuntolaksi. Vuonna 1965 taloon kunnostettiin tilat Nykytaiteen museolle. Vuodesta 2002 talossa on toiminut yksityinen suomalaisen nykytaiteen museo Willa Mac.

Asuin-, liike- ja kulttuuritoimintojen korttelialue, jolle saadaan sijoittaa kulttuuriympäristöön soveltuvaa häiriötöntä kulttuuri- ja liiketoimintaa palvelevaa yksityistä tai julkista tilaa sekä ympäristöön soveltuvaa muuta työpaikkatoimintaa.
Rakennusoikeus 1200m2.

Tilakeskus esittää kaupunginhallitukselle kauppaa tehtäväksi riittäväksi katsomallaan kauppahinnalla ja kaupunginhallitus voi hylätä tai hyväksyä kaupan.

Sijainti ja palvelut

Kartalla näkyvät palvelut perustuvat Fonectan tarjoamaan tietoon

Hae reitti kohteeseen

Pyynikki, vanhoista puutaloista ja suojellusta luontoalueesta koostuva kaupunginosa, sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa ja Pispalaa.


Pyynikki on tunnettu maailman korkeimmasta soraharjusta, Pyynikinharjusta. Suojellulta alueelta ...

Lue lisää alueesta Pyynikki

Asunnon perustiedot

Kohdenumero:
Sijainti:
Tyyppi:
Omakotitalo
Omistusmuoto:
Omistusasunto
Huoneistoselitelmä:
Huoneita:
Asuintilojen pinta-ala:
Kokonaispinta-ala:
Kerrokset:
Kerroskuvaus:
Rakennusvuosi:
Käyttöönottovuosi:
Vapautuminen:

Hinta ja kustannukset

:
Myyntihinta:
Lisätietoja maksuista:

Asunnon lisätiedot

Sauna:
Tulisija:
Tilojen kuvaus:
Kohteen kuvaus:
:
Lämmitysjärjestelmän kuvaus:
Vesihuollon kuvaus:
Viemäri:
Sähköliittymä siirtyy:

Asunnon tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit:
 • Seinämateriaalit:
 • Lattiamateriaalit:
 • Kattomateriaalit:
Katto:
 • Kattotyyppi:
 • Kattomateriaalit:
 • Kate:
Keittiön kuvaus:
Kylpyhuoneen kuvaus:
WC-tilojen kuvaus:
Saunan kuvaus:
Säilytystilojen kuvaus:

Asunnon tontti

Tontin omistus:
Oma
Kiinteistötunnus:
837-107-109-14
Tontin tyyppi:
Rinnetontti
Tontin pinta-ala:
1 432,0 m²
Käyttö- ja luovutusrajoitukset:
Rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Rakennusta ei saa purkaa. Raken­ nuksessa suoritettavien korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy. Raken­nuksessa saadaan kerrosalaan kuulumattomia tiloja muuttaa kerrosalaan laskettaviksi tiloiksi riippumatta siitä, mitä asemakaavassa on määrätty tontin tai rakennusalan enimmäis­ kerrosalasta. Myös rakennuksen ullakko- ja kellarikerroksessa saadaan muuttaa tiloja kerrosalaan laskettaviksi tiloiksi rakennuslupaviranomaisen luvalla. Lisärakentamisella ei saa muutttaa rakennuksen räystäskorkeutta eikä kattomuotoa eikä aiheuttaa muutakaan oleellista muutosta rakennuksen julkisivuun.
Lisätietoa tontista:
Tie perille
Lisätietoa tontista:
Haapasen huvilan molemmilla puolilla Palomäen tien eteläreunalla on suuret 3-kerroksiset, pohjoiseen avautuvat asuintalot. Vastapäätä Palomäentien toisella puolella on pienkerrostaloja. Tontin länsi-, pohjois- ja eteläsivua reunustaa puuaita. Eteläsivulla aita on nostettu betonisen pengerryksen päälle. Pihan laatoitettu alue on valaistu pollarivalaisimilla. Palomäentien alue ja Pyynikin­ rinne on Tampereen arvostetuinta asuinaluetta.
Tontin nimi:
109
Rakennusoikeus:
1 200,0 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta:
Kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti tärkeä alue. Aluetta koskevien muutos- ja rakennustoimenpiteiden sopeutumiseen ympäristöönsä on kiinnitettävä erityistä huomiota. Suunnitelmasta on pyydettävä lausunto museoviranomaiselta ja nykytilanne on dokumentoitava korkeatasoisesti ennen kunnostustyötä ja sen aikana.
Kaavoitustilanne:
Asemakaava
Kaavoitustiedot:
Asuin-, liike- ja kulttuuritoimintojen korttelialue, jolle saadaan sijoittaa kulttuuriympäristöön soveltuvaa häiriötöntä kulttuuri- ja liiketoimintaa palvelevaa yksityistä tai julkista tilaa sekä ympäristöön soveltuvaa muuta työpaikkatoimintaa.
Rakennukset:
autotalli, autokatos

Paikallistieto

Etuovi.comin ja Fonectan tarjoamaa alueen paikallistietoa. Tiedot perustuvat Fonecta:n tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Tiedossa olevat palvelut:

Ota yhteyttä

Mäki Jari

Mäki Jari

Toimitusjohtaja, LKV
 • Puh: 010 424 1102
 • Puh: 0500-634 887

Kiinteistövälitys Rooma Oy LKV

 • Tampellan esplanadi 6, 33100 Tampere
 • Puh: 010 424 1100
 • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.

Kiinnostuitko kohteesta? Ota yhteyttä myyjään ja kysy lisää! »

Sulje
Sammio