Huoneistokeskus Helsinki Itä

Omakotitalo | 11 h, useita keittiö-, kph- ja wc-tiloja, s, runsaasti varastotilaa

Kulosaarentie 42, Kulosaari, Helsinki

Hinta

1 800 000 €

Koko

299 / 470 m²

Vuosi

1919

Tämä ihastuttava, arkkitehti Robert Tikkasen suunnitelema, vuonna 1919 huvilaksi valmistunut suojeltu arvokiinteistö, joka on sadan vuoden aikana nähnyt paljon ja kuuluu erottamattomana osana Kulosaaren huvilakaupungin ja seurakunnan historiaan. Kulosaaren seurakunta vuokrasi huvilan 1921 pappilaksi. Arkkitehti Armas Lindgren ja sisustusarkkitehti Antti Salmenlinna suunnittelivat huvilaan kirkkosalin 50 henkilölle, sakariston, kanslian ja kirkkovaltuuston istuntosalin yläkerran toimiessa pappilana. Senkin jälkeen kun Kulosaaren kirkko valmistui 1935 entinen huvilakirkko toimi vuoteen 1975 saakka seurakuntahuoneistona, jossa järjestettiin paljon kokoontumisia ja tapahtumia. Viime vuosiin saakka siellä toimi kirkkoherranvirasto ja kaksi ylintä kerrosta olivat asuinkäytössä. Tällä hetkellä huvila on vuokrattuna osittain toimisto/varasto ja osittain asuinkäyttöön. Vuokrasopimukset on irtisanottu kesäkuussa 6 kk irtisanomisajalla. Tontin pinta ala on 899 m2 ja se rajautuu tontin länsipuolella Kulosaaren kirkon Kellotornirinteeseen, joka on määritelty aikakautensa arvoympäristöksi ja itäpuolella on Lars Sonckin suunnittelema suojeltu vanha paloasema, joka on nykyisin yksityisomistuksessa. Ainutlaatuinen mahdollisuus suunnitella kokonaisuus, jossa vanha ja uusi kohtaavat arvokkaalla ja perinteitä kunnioittavalla tavalla.

Tulosta PDF
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
9989373
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
11 h, useita keittiö-, kph- ja wc-tiloja, s, runsaasti varastotilaa
Asuintilojen pinta-ala
299 m²
Muiden tilojen pinta-ala
171 m²
Kokonaispinta-ala
470 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Ensimmäinen kerros on tarkistusmitattu v. 2012 ja sen huoneistoala on 106 m2. Asuinpinta-ala on arvioitu 30.3.2004 työpiirustuksista, joihin on merkitty kerroksittain eri tilojen pinta-alat. Mukana on 1.-3 krs, vaikka 1. kerros on tällä hetkellä toimistokäytössä, sitä voidaan käyttää myös asumiseen. Kokonaisalaan on laskettu kaikki piirrokseen merkityt tilat. Saat nämä pohjapiirustukset pyytämällä. Asemakaavan 12487 muutoksen selostuksen mukaan Kulosaarentie 42 kerrosala on 390 k-m2.
Rakennusvuosi
1919
Käyttöönottovuosi
1919
Vapautuminen
Muu ehto, myydään vuokrattuna
Velaton hinta
  • 1 800 000 €
Myyntihinta
  • 1 800 000 €
Lisätiedot maksuista
toteutuneet kulut tuloslaskelman 2019 mukaan: lämmitys 7635 euroa (kaukolämpö), jätehuolto 630 euroa, kiinteistövero 2337 euroa
Asuntoon kuuluu
antenni
Tehdyt remontit
2004-2005 peruskorjaushanke: salaojajärjestelmien ja sadevesiviemäröinnin uusiminen, sokkelin vedeneristyksen korjaaminen, kellarikerroksessa lattia- ja seinärakenteiden vauriokorjaukset sekä seinä- ja kattopintojen korjaukset, 2. ja 3. krs seinä-, lattia- ja kattopintojen sekä väliseinien korjaukset/ uusimiset ja sisäikkunoiden kunnostaminen sekä antenni- ja palovaroitinjärjestelmän uusiminen, märkä- ja keittiötilojen uusiminen (poislukien saunaosasto), asuntoon johtavan portaan ja porrashuoneen kunnostaminen, seinä- ja ovipintojen uusimisia, öljykeskuslämmityslaitteiston purku, lämmönjakokeskuksen uusiminen, rakennuksen liittäminen kaukolämpöverkkoon, patteriventtiilien termostaattiosien uusiminen, vesi- ja viemäriputkien uusiminen pääosin, vuodonilmaisimien asennus, sähköjärjestelmien uusiminen (poislukien 1. krs) sekä asennustöitä muissa tiloissa ja ulkoalueilla, korvausilmaventtiilien uusien ilmanvaihtokanavistojen asennustöitä, savuhormien putkitus- ja tiivistystöitä (katso tarkemmin kuntoarvio 2020), 2004 hormikuvaus, 2003 ilmanvaihtokanavien kartoitus, 2003 viemäreiden kuvaus, 1998 kirkkoherranviraston kunnostustyöt (1. krs), 1997 sähkö- ja talotekniikkajärjestelmän uusimistyöt (1. krs; palovaroitinjärjestelmä 1.-3. krs), 1996 julkisivujen ja vesikaton kunnostus- ja maalaustyöt, 1991 kellarin varastohuoneen muuttaminen talosaunaksi pukeutumis- ja pesuhuonetiloineen, saunaosaston varustaminen koneellisella ilmanpoistolla, 1988 sadevesikaivon kaivantotyö, 1987 liittyminen kaupungin jäte- ja sadevesiviemäriverkostoon, 1979 lämmityslaitoksen muutostöitä, 1976 peruskorjaushanke, vaihe 2 (katso tarkemmin kuntoarvio 2020), 1975 peruskorjaushanke, vaihe 1 (katso tarkemmin kuntoarvio 2020)
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
  • Kuntoarvion osana kiinteistön energiatalouden selvitys.
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
kaukolämpö
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
vesi-, kaukolämpö ja viemäriliittymäsopimus
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, puu, tiili
Rakennusmateriaali: Rakennuksessa 15.1.2020 suoritetun kuntoarvion perusteella rakennuksen perustamistavasta tai runkorakenteista ei ollut tietoja käytettävissä. Havaintojen perusteella perustukset ovat betonirakenteiset ja alapohjat ovat arviolta maanvastaisia betonilaattoja. Rakennuksen kantavan pystyrungon muodostavat arviolta ainakin osittain paikallavalettu betoni sekä massiivitiilirakenteiset ulkoseinät. Väli- ja yläpohjat ovat arviolta puurunkorakenteisia.
Kattotyypin kuvaus
auma
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
pelti

Remonttien hinnat

Tutustu alueen Helsinki toteutuneiden remonttien hintoihin ja kilpailuta hinta remontillesi.

Kylpyhuoneremontti
Katso hinnat
Urakkamaailma.fi
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
91-42-21-11
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
899 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Helsingin kaupunki on hyväksynyt tonttijaon 15.6.2020 ja päättänyt määrätä maankäyttö- ja rakennuslain 202 §:n nojalla päätöksen tulemaan heti voimaan, ennen kuin se on saanut lainvoiman. Lohkomistoimitus on vireillä, mutta odottaa rasitteiden muodostamista. Tontin 11 kulku Kulosaarentielle on järjestettävä tontin 13 kautta.
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
sr-2, Historiallisesti, rakennustaiteellisesti ja aluekokonaisuuden kannalta arvokas rakennus. Rakennusta ei saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus-, muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka heikentävät rakennuksen historiallista arvoa tai muuttavat arkkitehtuurin ominaispiirteitä. Rakennuksen alkuperäisten rakenteiden, rakennusosien ja yksityiskohtien säilyttämisen tulee olla korjauksen lähtökohtana. Rakennuksen ulkoasun korjaus- ja muutostyöt ja rakennusosien uusiminen on toteutettava rakennuksen alkuperäisiin ominaispiirteisiin hyvin soveltuvalla tavalla.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeutta ei ole käyttämättä.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Koulut: alueella
Palvelut: Kulosaari, Kalasatama, Herttoniemi
Päiväkodit: alueella
Liikenneyhteydet
HSL bussi ja metro

UUTTA! Haluatko nähdä kartalla sinulle tärkeät sijainnit ja etäisyydet niihin? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola. Tutustu tuleviin kartan kehityssuunnitelmiin, anna palautetta ja käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit täältä »

Auvinen Soile

Myyntijohtaja, LKV, KiAT

Huoneistokeskus Helsinki Itä

Huoneistokeskus Helsinki Itä
Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Huoneistokeskus Helsinki Itä

Hitsaajankatu 20,
00810 HELSINKI

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.