Tulosta PDF

Kohde

Kuvaus

Hyväkasvuisia metsiä Ristijärvellä!

Myytävä Hepopuronpalsta on n. 92,8 ha:n suuruinen määräala Mustavaaran metsäkiinteistöstä Ristijärvellä. Palsta sijaitsee Ristijärveltä n. 30 kilometriä länteen rajautuen pohjoisreunaltaan Salokyläntiehen. Kohteella kulkee myös lyhyt talvitienpohja. Tarvittavat peruskorjaus- ja tienrakennuskustannukset on huomioitu tämän kohteen hinnoittelussa.

Kiinteistörekisteriotteella mainittu ranta-asemakaava ja rasitustodistukselle kirjattu vuokraoikeus eivät kosketa myytävää määräalaa. Yhteisten alueiden osuudet eivät sisälly määräalakauppaan.

Palstan pinta-alasta 89 % on metsämaata, jonka arvioitu kokonaispuusto on n. 8 390 m³ eli n. 96 m³/ha. Metsistä n. 80 % on kehitysvaihteeltaan nuoria tai varttuneita kasvatusmetsiä, joissa puustoa on keskimäärin n. 100 m³/ha. Nuorissa kasvatusmetsissä puuston kasvu on alueellisesti poikkeuksellisen hyvä, n. 5,1 m³/ha/v (vrt. Metsätilastollinen vsk 2014). Uudistuskypsää metsää palstalla on n. 4,4 ha, mutta nämä metsikkökuviot sijoittuvat lähinnä palstalla sijaitseville metsälain nojalla suojelluille luontokohteille.

Yli puolet metsämaan kasvupaikoista on metsänkasvulle otollisia tuoreita kivennäismaakankaita. Ravinteisuudeltaan vaihtelevia turvemaan kasvupaikkoja metsämaan pinta-alasta on n. 37 %. Metsälain nojalla palstalla on suojeltu yhteensä n. 4,3 hehtaaria metsämaata. Metsätalous on rajoitettua suojelluilla alueilla. Suurin suojeltu alue on palstan luoteisosan läpi n. 1,1 kilometrin matkan virtaava Hepopuro rantavyöhykkeineen (n. 3,3 ha).

Hepopuronpalstan nuoret ja varttuneet kasvatusmetsät tasaavat metsätulojen tilikautta ja palstan tuoreet kivennäismaat takaavat hyvän kasvun nyt ja tulevaisuudessa. Ota yhteyttä asiantuntevaan kiinteistönvälittäjäämme ja kysy lisää!

Kohteen perustiedot

Kohdenumero:
Sijainti:
  • Ristijärvi
Tyyppi:
Kohteen selite:
Tilan pinta-ala:

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:

Asunnon lisätiedot

Paikallistieto

Etuovi.comin ja Fonectan tarjoamaa alueen paikallistietoa. Tiedot perustuvat Fonecta:n tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Tiedossa olevat palvelut:

Ota yhteyttä

Kainuun Metsävälitys LKV

Kajaani
  • Puh: 0400 421543

Kainuun Metsävälitys LKV

  • Kehräämöntie 7, PL133, 87400 Kajaani
  • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.

Kiinnostuitko kohteesta? Ota yhteyttä myyjään ja kysy lisää! »

Sulje
Sammio