Palvelu ei välttämättä toimi laitteellasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kokeile toista selainta tai palvelun täysversiota www.etuovi.com

Mökki tai huvila | 3h + k + ullakko + pihasauna + varastorakennus

Mikonkalliontie 10, Hotila, Hartola

Hinta

25 000 €

Koko

72

Vuosi

1946

Muutaman sadan metrin päässä Hartolan parhaasta ja kauneimmasta kalastuspaikasta, Keijulankoskesta, löytyy nyt myynnissä oleva reilunkokoisella ja vehreällä 4500 m2:n tontilla varustettu punainen tupa ja perunamaa. Päärakennuksen lisäksi tontilla on erillinen saunarakennus ja varastorakennus. Tontille tulee sähköt ja ne on vedetty kaikkiin piharakennuksiin. Tämän lisäksi tontilta löytyy lokakaivo, jonne ohjataan keittiön ja sisävessan jätevedet päärakennuksesta. Mikäli etsit edullista kohdetta, jonka haluat kunnostaa uudeksi tai hienoa, tasaista, vehreää ja suojaisaa tonttia, jonne rakentaa uutta vanhan tilalle niin tässä on tilaisuus tehdä loistavat kaupat. Ota rohkeasti yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää ja voimme helposti järjestää myös esittelyn kiinnostuneille.

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
d49337
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + k + ullakko + pihasauna + varastorakennus
Huoneita
3 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
72
Kerrokset
1
Rakennusvuosi
1946
Vapautuminen
Heti
Myyntihinta
  • 25 000 €arrow_downward
  • 39 000 €
Kiinteistövero
141,84 € / vuosi
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Asuntoon kuuluu
Takka, Käyttöullakko, Vaatehuone
Tehdyt remontit
1990-luvulla: - uudet sähköt päärakennukseen ja varastorakennukseen - sisävessan rakentaminen, vesipumpun asennus, tulovesiputkien uusiminen ja viemäröintien uusiminen päärakennukseen, lokakaivon asennus, lämminvesivaraajan asennus päärakennukseen - pihasaunan rakentaminen ja siihen liittyvien tulovesiputkien asennus, lämminvesivaraajan asennus saunaan - varastorakennuksen laajennusosan rakentaminen - päärakennuksen ja varastorakennuksen maalaus punamultamaalilla (ensimmäinen huoltomaalaus punamultamaalilla tehtiin jo 80-luvun lopulla ja toisen kerran 90-luvun lopulla) 2000-2010: - saunan katon korjaus - rengaskaivon huolto ja korjaus (pumppu on todennäköisesti uusittu tuolloin)
Lisätietoja kunnosta
Päärakennus on ollut ainoastaan käytössä kesäisin. Kuntotarkastusta ei ole suoritettu. Päärakennus on huonossa kunnossa ja on näin ollen monilta osin peruskorjauksen tarpeessa (mm. kaikki lattiapinnat, seinäpinnat sisällä, kuistin rappuset, yms.). Keittiön ja olohuoneen lattiassa on kosteusvaurio ja rakennuksessa on varmasti homekasvustoa. Kaikki sähköt on uusittu 90-luvulla ja samoihin aikoihin päärakennukseen rakennettiin sisävessa ja keittiöön uudet vesiputket ja viemäröinnit. Tontilla on rengaskaivo. Vesipumppu on kunnossa ja sen toimivuus on testattu kesäkuussa, mutta kaivossa ei ollut kesäkuun puolessa välissä riittävästi vettä. Vedensaanti ei siis ole taattu nykyisen kaivon osalta vaan tontille pitää joko rakentaa porakaivo tai rengaskaivolle pitää kartoittaa parempi sijainti tontilta. Olemassa olevia tulovesiputkia ei kuitenkaan tarvitse uusia vaan niitä voi hyödyntää mahdollisen kaivoremontin yhteydessä. Vesipumppu pumppaa vettä sekä sauna- että päärakennukseen. Kaivovettä ei ole tutkittu ja sitä on käytetty ainoastaan pesuvetenä ja sisävessan huuhteluvetenä. Päärakennuksessa on sisävessa, jonka jätevedet johdetaan pihalla olevaan umpisäiliöön. Umpisäiliön viimeisimmästä tyhjennyksestä ei ole tarkkaa tietoa, mutta kesäkuussa tehdyn tarkistuksen pohjalta arvioimme, että lokakaivo (3000 litraa) oli puolillaan. Eli tyhjennys ei ole ajankohtainen vähään aikaan. Varastorakennuksen laajennusosassa on kosteusvaurio ja osa seinän laudoituksesta on tästä syystä rikki.
Asunnon kunto
Välttävä
Lämmitysjärjestelmä
Puu, Sähkölämmitys
Vesijohto
  • Kaivo
Viemäri
Päärakennuksen harmaat vedet ja sisävessan huuhteluvedet ohjataan pihalle kaivettuun umpinaiseen 3000 litran lokakaivoon. Saunan pesuvedet johdetaan suoraan maahan.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali: Puu, Lattia on laudoitettu kaikissa huoneissa, mutta olohuoneen ja makuuhuoneiden lattiat on päällystetty puukuvioisella muovimatolla Muovimaton alla olevan laudoituksen väristä ei ole tietoa, mutta muualla laudoitus on maalattu ruskeaksi. Vessan lattia ja seinät ovat maalattua vaneria (pesualtaan kohdalla seinässä on erillinen ohut vanerilevy, jossa on kaakelikuviointi). Kuistin seinät ja katto on maalattua sormipaneelia. Puiset sisäseinät keittiössä, olohuoneessa ja makuuhuoneissa on pinnoitettu pinkopahvilla, jonka päälle on asennettu tapetti. Olo- ja makuuhuoneissa sisäkatto on pinnoitettu styrox-laatoilla, keittiön katto on maalattua vanerilevyä. Olohuoneessa ja toisessa makuuhuoneessa on tulisijat (punaista tiiltä).
Keittiön kuvaus
Keittiössä on pesuallas, johon vesi johdetaan rengaskaivosta. Harmaat vedet ohjataan lokakaivoon. Pesualtaan yläpuolella on astiakaappi. Keittiössä on muurattu puuhella, jossa on myös leivinuuni. Puuhellan toimivuudesta ei ole tietoa. Lisäksi keittiössä on vanha sähköliesi. Keittiössä on myös erillinen pieni tila puuhellan takana, jossa on hylly ruokailutarvikkeita ja -välineitä varten. Kyseiseen tilaan mahtuu myös jääkaappi. Keittiön lattiassa on kosteusvaurio (home- ja lahovaurio) kellariluukun kohdalla. Puuhellan takana olevan hormin rappauksessa on myös jotain homekasvustoa.
Kylpyhuoneen kuvaus
Päärakennuksessa ei ole tiloja kylpemiseen. Kts. saunan kuvaus.
WC-tilojen kuvaus
Päärakennuksessa on sisävessa. Vessassa on pesuallas, hana, käsisuihku ja lämminvesivaraaja. Vessan pesu- ja huuhteluvedet ohjataan pihalla olevaan lokakaivoon.
Saunan kuvaus
Kiinteistöön kuuluu pihalla oleva saunarakennus. Saunassa on suihku, sähkökiuas ja lämminvesivaraaja. Saunarakennuksessa on pieni pukeutumis- ja vilvoittelutila. Saunan pesuvedet ohjataan suoraan maahan. Sauna on ihan hyvässä kunnossa sisältä, mutta ulkopuoli kaipaa huoltomaalausta. Saunan lauteet, panelointi ja katto on uusittu n. 10 vuotta sitten. Myrskytuulet olivat katkaisseet paksun oksan saunan vieressä olevasta puusta ja oksa oli tehnyt vahinkoa saunan katolle, joten nämä korjaukset tehtiin saunan katon korjauksen yhteydessä. Samalla saunaan asennettiin pienempi ja nopeammin lämpeävä lämminvesivaraaja. Tämän jälkeen saunan vierestä myös kaadettiin joitakin huonokuntoisempia puita mahdollisten myrskyjen varalta.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneessa on tulisija (vaatii varmaankin nuohouksen) ja pieni vaatekomero. Olohuoneen lattiassa on kohta, jossa laudoitus on lahonnut (todennäköisesti kosteusvaurion aiheuttama). Kohtaa ei näe muovimaton takia, mutta sen voi tuntea jalalla kun kohdan yli kävelee.
Makuuhuoneiden kuvaus
Päärakennuksessa on kaksi makuuhuonetta. Toisessa on erillinen tulisija (vaatii varmaankin nuohouksen). Molempiin makuuhuoneisiin mahtuu helposti kaksi sänkyä.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
81-401-1-2325
Tontin pinta-ala
4 500
Lisätietoja tontista
Tontin maasto on tasaista, loivasti etelään viettävää. Maaperä: hiekka/multa. Tontilla kasvaa paljon puita ja pensaita. Tontilla on myös marjapensaita (musta-, punaherukka, karviainen, vadelma). Tontilla on ollut aikoinaan (90-luvulla) kaksi viljelypalstaa, joissa on kasvatettu mm. mansikkaa, perunaa, porkkanaa ja sipulia. Kesämökki ei ole ollut käytössä yli 5 vuoteen vuoteen, joten pihalla rehottaa tällä hetkellä paljon heinää ja pensaita.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Tämä on vielä selvittämättä. Päivitämme tiedon heti kun olemme saaneet vastauksen Hartolan rakennustarkastajalta.
Palvelut
Keijulankosken kalastusalue (n. 500 m) Hartolan keskustan palvelut (5,7 km)
Näkymät
Tontti on varsin suojaisa runsaan kasvillisuuden ansiosta ja vieressä on vain yksi kesämökki. Tonttia ympäröi lähinnä metsä- ja peltomaisemat.
Pihan kuvaus
Pihalla on pää-, sauna- ja varastorakennuksen lisäksi grillikatos, ulkohuussi (ei ole ollut käytössä vuosikausiin) ja vanha käyttämättömänä oleva saunarakennus (purkukuntoinen).

Pekka Lindeman

doneYksityinen myyjä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.