Vapaa-ajan tontti

Ahosaarentie 21 B, Kinahmon Ahosaari, Kaianlahden kylä, Polvijärvi

Hinta

79 000 €

Koko

6 000

Kirkasvetisen Höytiäisen rannalla oleva monimuotoinen tontti pitkällä, poukamaisella rannalla. Tontti on poikkeuksellisen kaunis, maastoltaan vaihteleva ja aurinkoinen. Tämä tontti on alueen ensimmäinen kaavoitettu rantatontti ja valittu parhaalta paikalta. Tontin laajuus ja maanmuodostus mahdollistavat oman rauhan ja yksityisyyden sekä erilaisten toimintojen ja rakennusten väljän sijoittamisen. Runsas puusto ikihonkineen antaa monia mahdollisuuksia pihasuunnittelulle. Tälle tontille voi halutessaan perustaa myös puutarhan. Tontilla sijaitsee 60-luvun hirsirakennukset, joiden hirret ovat hyödynnettävissä. HUOM! Videoesittely kuvatietojen yhteydessä.

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
d68666
Sijainti
  • Polvijärvi  Kinahmon Ahosaari, Kaianlahden kylä
  • Ahosaarentie 21 B, 83700
Kohteen selite
Vapaa-ajan tontti vanhoin rakennuksin
Vapautuminen
Heti. Ota yhteyttä yhteyshenkilöön, mikäli haluat käydä tutustumassa tonttiin!
Myyntihinta
  • 79 000 €
  • 84 000 €
Tiemaksu
68,00 € / vuosi
Vesijohto
  • Kaivo
Tontin pinta-ala
6 000
Tie perille
Kyllä
Rakentamaton
Ei
Rakennusoikeuden pinta-ala
440
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeus käsittää kaikkien rakennusten (sauna, mökki, talousrakennukset) yhteenlasketun kerrosalan.
Uudet rakennukset voi rakentaa vanhojen sijaintipaikoille.
Tontille saa rakentaa venevajan ja laiturin.
Lisätietoja rakennusluvasta myyjältä tai Polvijärven rakennusvalvonnasta.
Kaavoitustiedot
Tontin kiinteistötunnus on 607-401-74-1.
Tontti on Ahosaaren 25:stä kesämökkitontista ensimmäinen ja valittu parhaalta paikalta. Alueelle ei enää kaavoiteta uusia tontteja.
Tontin rajalla on sähkölinja.
Tontille vievä oma tie on n. 50 metriä pitkä.
Palvelut
Lähimmät palvelut ovat Polvijärvellä n. 23 km päässä. Joensuuhun on matkaa n. 60 km.
Liikenneyhteydet
Höytiäinen tarjoaa mahdollisuuden liikkua laajalti myös vesitse. Myös veneellä yhteys esim. Puntarikoskelle (10 min. Joensuusta).
Näkymät
Tontilta on esteettömät näkymät järvelle ja aurinko paistaa tontille koko päivän. Oma poukama ja runsas puusto antaa tontille suojaa ja yksityisyyttä, kuten myös takaosan rantatörmä. Tontin yleisilme pitkine rantaviivoineen ja maastovaihteluineen tekee siitä erittäin viehättävän.

Oman mielenkiintoisen lisänsä tontille antaa myös se, että sen takaosassa oleva kivikkoinen osuus on jääkauden jälkeisen Yoldia-meren kivikkotörmä. Valtaosa tontista on Höytiäisen padon murtumisen (1859) jälkeen paljastuneella maa-alueella. Samalla tontilla on siten poikkeuksellisesti näkyvillä nämä molemmat historialliset kerrostumat.
Pihan kuvaus
Tontti on leveä ja syvyydeltään kapeampi. Rantaviivan jälkeen maasto nousee loivasti ja osin jyrkähkösi tasanteelle, joka on tontin syvyydeltään levein alue. Tällä alueella sijaitsevat rakennukset, valtaosa osin hyvin järeästä puustosta (mm. yli satavuotiaita honkia, puustolla on myös taloudellista arvoa) ja jolle tie laskeutuu. Tontin takaosa rannasta katsoen on edellä mainittua vanhaa rantatörmää.

Tontin mökki- ja saunarakennukset on rakennettu 60-luvun alussa ja ne ovat purkukuntoisia. Rakennukset on tehty vanhoista hirsistä, jotka ovat suurelta osin vielä käyttökelpoisia.

Tontti on pitkään ollut käyttämättä ja se on kutakuinkin neitseellisessä luonnontilassa. Se raon osin metsittynyt ja rantaviiva jäänyt osin piiloon. Monipuolinen puusto antaa mahdollisuuden muokata suojaisuutta, näkyvyyttä ja esteettisyyttä oman mielen mukaisesti. Tontilla on mahdollisuus myös puutarhaan; aikoinaan sillä onkin ollut marjapensaita, kasvi-, peruna- ja mansikkamaa.
Ranta
  • Oma ranta
  • Tontti sijaitsee kirkasvetisen Höytiäisen rannalla. Höytiäinen on Suomen 15. suurin järvi. Sen pinta-ala on 282,6m2 ja syvyys suurimmillaan 62m. Tontilla on pitkä oma ranta, jonka rantakallio jakaa kahteen osaan. Pääranta on loivasti syvenevä, pääosin hiekkapohjainen, osin pientä järvikiveä. Pääranta muodostaa oman poukaman pääkallion ja naapurintontin kallion siivun kanssa. Toinen pienempi poukama on järvikivipohjainen ja sopii hyvin esim. venelaiturin tai -vajan sijoittamiseen. Kalliot ovat jääkauden muovaamia. Rajakalliot ja rannan poukamamainen muoto tekevät rannasta suojaisan ja rauhallisen. Tontti on kokonaisuutena poikkeuksellisen monimuotoinen ja kaunis kokonaisuus, joka mahdollistaa väljän rakentamisen ja toimintojen sijoittamisen omiksi kokonaisuuksikseen.
Lisätietoja

Johanna Hottola

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.