Vapaa-ajan tontti

Papinranta, Aska, Sodankylä

Hinta

198 000 €

Koko

141 000

Harvoin tarjolla oleva omarantainen kiinteistön kehittämiskohde Keski-Lapin erämaaa-alueiden reunalla ja aivan valtatien E75 tuntumassa. Papinranta-niminen 14,1 hehtaarin rantakaava-alue sijaitsee n. 20 kilometriä etelään (Luostolle päin) Sodankylän kuntakeskuksesta. Noin 100 metriä leveän Kitisen joen lounaaseen avautuvalle, tilavalle rinnetontille on maankäytön suunnitelmassa kaavoitettu rakennusoikeutta yhteensä 1200 neliömetriä (Sodankylän kv 15.05.14 § 46). Lapin merkittävimpään vesiväylään, Kemijokeen laskevan Kitisen joen lähes 600 metriä pitkällä rantatörmällä on yhteensä kahdeksan (8) omarantaista rakennuspaikkaa, joista avautuu ainutkertainen näköala lounaseen yli vuolaan Kitisen virran yli. Kullakin ilta-aurinkoon avautuvalla rakennuspaikalla on 150 neliön rakennusoikeus. Vaihtoehtoisesti alueelle voidaan sijoittaa esim. neljä 300 neliön omarantaista lomarakennusta - kukin yli kolmen hehtaarin, hulppealle rinnetontille. Papinrannan puusto on kangasmaista sekametsää ja rinnetontin rantaviiva (600m) on koneellisesti pengerretty ja kivetty 1990-luvulla koko matkalta. Alueen keskellä on kaksitoista metriä korkea kumpare, jonka lounais-rinteille on sijoitettu kuusi omarantaista rakennuspaikkaa sekä kaksi paikkaa loivemmalle rinteelle. Papinrannalle on asfaltti/soratieyhteys 4 - tieltä (E75) Askan kylän pohjoispuolelta, kuten myös soratieyhteydet metsien läpi Pelkosenniemelle (Pyhä) ja läheiseltä Orajärvelle, jonka vesistöön kiinteistöllä on mm. kalastusoikeudet. Papinrannalle on Sodankylän kaupunkitasoisesta kuntakeskuksesta noin puolen tunnin automatka, kuten myös läheiseen LUOSTOn (Spa) matkailukeskukseen. Rovaniemen kansainväliselle lentokentälle ja Napapiirin 'SANTA CLAUS VILLAGE'en on reilun tunnin ajomatka. PYHÄn talviurheilukeskukseen ja Pyhä-Luoston kansallispuiston reiteille on vajaan tunnin ajomatka. Automatkaan Kittilän LEVI- Center'iin ja Kemijärven SUOMU-tunturille kuluu reilu tunti. Asumattomaan erämaaluontoon pohjoisessa ja idässä rajoittuvalla alueella on kalastuksen lisäksi monipuoliset mahdollisuudet patikointiin, metsästykseen, marjastukseen, sienestykseen, maastopyöräilyyn, lumikelkkailuun, hiihtoretkeilyyn, vaellukseen jne... Kohde myydään ensisijaisesti kokonaisuutena. Tarvittaessa kiinteistö voidaan luontevasti palastella rantakaavan mukaisesti (ks. kaavakartta) neljään osaan, jolloin kunkin ison, omarantaisen rakennuspaikan (rak.oik. 300 neliöä) myyntihinnat vaihtelevat 39 000 eurosta 59 000 euroon.

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
e28868
Sijainti
Kohteen selite
Rantatontit (8)
Lisätietoja pinta-alasta
Noin 100 metriä leveän Kitisen joen itärannalla yhtenäinen 14,1 ha rantakaava-alue, joka rajoittuu 600 metrin matkalta Kemijoen sivujokeen.
Sekametsää kasvavan alueen keskellä on 12 metriä korkea kumpare. Rantaviiva (600m) on pergerretty ja kivetty koko matkalta.
Vapautuminen
Välittömästi.
Myyntihinta
  • 198 000 €
Tiemaksu
50,00 € / vuosi
Tontin pinta-ala
141 000
Tie perille
Kyllä
Rakentamaton
Kyllä
Rakennusoikeuden pinta-ala
1200
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Joko 8x 150 neliömetriä tai 4x 300 m2.
Kaavoitustiedot
Ranta-asemakaava vahvistettu 15.0514 Sodankylän kunnan valtuustossa.
Palvelut
Kaupunkitasoiseen Sodankylän kuntakeskukseen on noin puolen tunnin ajomatka, kuten myös läheiseen LUOSTON matkailukeskukseen (Spa/Hotel, kaupat ym.)

Liikenneyhteydet
'Papinranta' sijaitsee Sodankylässä Luoston pohjoispuoella, Askan kylän kohdalla valtatie E75 tuntumassa Kitisen joen itärannalla.
Näkymät
Omarantaisilta rakennuspaikoilta avautuu lounaaseen näkymät yli 100 m leveän Kitisen joen yli. Väljille rinnetonteille paistaa ilta-aurinko.
Pihan kuvaus
Rinnetontti, kuiva, mäntyvaltainen kangasmetsä.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Joki
  • Tontin rantaviiva (600m) on koko matkalta pengerretty ja kivetty Kemijoki Oy:n toimesta 1990-luvulla.

Wallenberg Consulting

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.