Omakotitalo | Hirsikoulu unelmapaikalla

Pesiönrannantie 46, Pesiökylä, Suomussalmi

Hinta

75 000 €

Koko

582

Vuosi

1950

Terverunkoinen hirsikoulu sijaitsee hienolla rantatontilla keskellä Kainuun kauneinta luontoa. Tämä on monien mahdollisuuksien kiinteistö, joka tarjoaa hyvät edellytykset vakituisen asumisen lisäksi myös loma-asumiseen tai yritystoimintaan. Koulukiinteistössä korkeiden ja valoisien luokkahuoneiden lisäksi kaksi asuntoa. Kaikista huoneista avautuu järvinäköala. Vanhat pintamateriaalit on purettu sisältä ja runko hyvin nähtävissä. Kiinteistössä uusi, edullinen ja ekologinen biopolttoainelämmitys (hake). Lämpökeskus ja hakesiilo valmistuneet v. 2014. Lisäksi tehokas jätevesijärjestelmä imeytyskenttineen. Kunnan hoitama tie tulee kotipihaan saakka. Kiinteistöllä oma kaivo, mutta myös kunnan vesiputki tulee tontin nurkalle. Mahdollisuus liittää kiinteistö 500 metrin etäisyydellä kulkevaan valokuitukaapeliin, myös 4G verkko toimii erinomaisesti. Lämmitys- ja jätevesijärjestelmiin on mahdollista liittää myös lisäkiinteistöjä.

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
g42394
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Hirsikoulu unelmapaikalla
Asuintilojen pinta-ala
582
Lisätietoja pinta-alasta
1950-luvulla valmistunut hirsinen koulurakennus jakaantuu kolmeen osaan; luokkatiloihin sekä kahteen opettajan asuntoon.

Luokkatiloissa avara oppilaseteinen sekä kolme suurta (n. 60 m3), korkeaa luokkatilaa.

Alakerran asunto on keittiö + 3 huonetta.

Yläkerran yksiössä keittiö ja huone makuualkovilla sekä pieni eteinen ja wc.

Talossa myös kellari sekä avara ullakko.

Kaikki tilat on purettu hirsipinnalle ja lattiat alkuperäiselle lautapinnoitukselle. Alakerran asunnosta myös lautalattia purettu, joten ostaja pääsee arvioimaan seinähirsien, lattian sekä perustusten kunnon.
Rakennusvuosi
1950
Myyntihinta
  • 75 000 €
Kiinteistövero
626,60 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Erittäin edullinen hakelämmitys!
Tehdyt remontit
Rakennuksesta purettu sisäpinnoitteet, vanhat sähköjohdot ja LVI-putket. Ostaja pystyy tarkastelemaan rakenteiden kunnon ja pääsee suoraan remontoimaan rakennusta mieleisekseen.

Rakennukseen tulevat lämpökanavat ja sähköjohdot uusittu. Rakennuksen ympäristön maapinnat muotoiltu uudestaan ja kaadot korjattu.
Lisätietoja kunnosta
Jykevä hirsirunko pääsääntöisesti erinomaisessa kunnossa. Rakennuksen asuntosiiven etuseinän alahirsistä 2 vaihdettava. Rakennuksen sisäkulmassa vanhaa lahovauriota, joka ostajan korjattava tai tuettava.
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmä
Puu
Vesijohto
  • Kaivo
Viemäri
Imeytyskenttä, johon mahdollista liittää myös lisäkiinteistöjä
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Hirsi, Rakennusmateriaalina erittäin jykevät hirsi. Kaikki pintamateriaalit hirren päältä purettu pois
Saunan kuvaus
Tontilla purkukuntoinen rantasauna upealla uimarannalla. Purkamisen jälkeen mahdollisuus rakentaa uusia rantasauna samaan paikkaan.
Tontin omistus
Oma
Tontin pinta-ala
19 000
Lisätietoja tontista
1,9 ha läpiniemen tontilta on järvinäkymä lähes joka suuntaan. Rantaviivaa on 500 metriä tontin molemmin puolin. Eteläpuolella saunarannassa oma, lapsillekin sopiva hiekkapohjainen uimaranta. Kiinteistö sijaitsee säännöstelemättömän, kirkasvetisen ja runsaskalaisen Pesiöjärven rannalla, suojeltujen Pesiön saarten välittömässä läheisyydessä. Marjastus, sienestys, metsästys ja kalastus onnistuu suoraan kotipihalta.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Tontilla sijaitsee 332 m3 purkukuntoinen entinen asuntolarakennus, jonka purkamisen jälkeen rakennusoikeutta vapautuu reilusti.
Palvelut
Pesiökylä on virkeän maalaiskylän, jossa kävelymatkan säteellä useita lapsiperheitä. Naapurusto on mukavan yhteisöllistä, täällä naapuriapu on vielä voimissaan ja kahvilla pistäydytään.

Koulukyydit 500 metrin päästä rauhallisen kylätien varresta.
Liikenneyhteydet
18 kilometrin eli 15 minuutin päässä on virkeä Suomussalmen keskustaajaman, jossa kaikki peruspalvelu.

Hossan kansallispuistoon on alle 100 km ja 150 km säteellä 5 laskettelukeskusta (Ruka 150 km, Iso-Syöte 130 km, Vuokatti 130 km, Ukkohalla 50 km ja Paljakka 70km).
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi

Kati Kovalainen

doneYksityinen myyjä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.