Palvelu ei välttämättä toimi laitteellasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kokeile toista selainta tai palvelun täysversiota www.etuovi.com

Omakotitalo | 4h + k + khh + s + ph

Aittaniemenkatu 16, Kiviranta, Tornio

Hinta

360 000 €

Koko

152,6

Vuosi

2010

Laadukas, rakkaudella rakennettu terve ja toimiva, puusepän koti, kauniilla pihalla marjapensaineen Tornionjoen rannalla. Luonnonkaunis paikka, oma tontti, johon koriste- kuvioidut rakennukset, kotoisasti kartanomuotoon sijoitettuna, (tontin arvo noin 100.000€). Unelmapaikka, luonnonrauhaa lähellä kaupunkia. Lisärakennuksessa lähes 80m2 lämmintä monikäyttöistä toimivaa harrastetilaa, sekä helppohoitoinen asfaltoitu piha. Lähes koko talon pituiselta katetulta terassilta avautuu hulppea jokimaisema, jossa voit rentoutua, viettää laatuaikaa, katsella kauas, ihastella vaihtelevia luonnon ihmeitä, kuten vapaita vesiä, valkoisia nietoksia, monenkirjavia lintusia, muita eläväisiä, kaikkia taivaan ihmeitä ja aivan erityisesti, värikkäitä taianomaisia auringonlaskuja. Nikkari-Veikon kätten töissä näkyy työnilo. Materiaalien ja menetelmien käytössä tärkeintä on, luotettavuus, kauneus, toimivuus ja pitkäikäisyys. Valituissa ratkaisuissa on sovellettu varmoiksi havaittuja menetelmiä ja turvallisia materiaaleja. Asunnon sisälattian korkeus on turvallisesti 650mm maan pintaa korkeammalla, (minimivaatimus 300mm). Talossa on tavanomaista korkeampi sokkeli, korkeus: (1220mm), josta anturan koko on 220x600mm. Sokkeli alapinta on sijoitettu riittävän syvälle routimattomuuden varmistamiseksi, yhdessä tietysti kunnollisen routaeristyksen kanssa. Tavanomaista paremmin on asennettu myös: - routaeristeet - patolevyt - sadevesijärjestelmä - salaojajärjestelmä - sokkelin rouhepinnoitus - runko ja lämmöneristeet Paroc mineraali levy-eristeillä 2 kertainen katto: - raakaponttilauta ja kattohuopa - tiilikaton koolaus ja tiilikatto - tiilikaton lintuesteet ja kattoturvatuotteet 2 kertaiset räystäs-rakenteet koristekuvioineen Ulkovuori, tiheäsyistä lapin puuta UTV 28x170mm Rakennusten romanttisen ulkoasun täydentävät Koristeellisesti muotoillut puurakenteiset nurkat, ovi- ja ikkunapielet, sekä räystäsrakenteet - pystykoolauksen riittävä ilmaväli ja eläinsuoja-verkot alaosassa Talon räystäiden sisään on asennettu MMJ 3x1,5mm:n kaapelointi ympäri talon kiertävää räystäsvalaistusta varten 3-kertaiset käyttövesiputket, muoviputki 15mm, suojaputki 28mm ja päällimmäisenä vielä solukumi eriste 28/50mm, jolla taataan se, että kaikista hanoista tulee aina sen lämpöistä vettä, mitä kuuluukin, eivätkä putket lämmitä toisiaan Astianpesukoneen ja lämminvesivaraajan alle on asennettu anturit/vesivuotovahti järjestelmä Palovaroittimet ja häkä-varoitin Alapohjan pienenkin kosteuden ja mahdollisen radon kaasun poistamisen varmistamiseksi talon alapohjaan on asennettu katolle johtava 110 mm:n poistoputki, sekä radon-imuri Talon tuuletusluukkuihin, (oma patentti), asennettu suodattimilla varustetut korvausilma venttiilit riittävän korvausilman takaamiseksi leivinuunin, liesituulettimen ja keskuspölynimurin käytön alipaineisuuden vähentämiseksi. Savupiippu, Chiedell 200mm keraamisella eristetyllä putkella Ikkunat, valkoiset alumiini-ulkopuitteella karmisyvyys 170mm, selegtiivi/argon 4K lasit

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
g62296
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h + k + khh + s + ph
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
152,6
Muiden tilojen pinta-ala
79,3
Kokonaispinta-ala
231,9
Lisätietoja pinta-alasta
Asuinrakennus, asuin pinta-ala: 152,6m2 Pinta-alat: OH/TUPAK: 64,1m2 Eteinen : 23,5m2 MH1. :13,1m2 MH2. : 10,6m2 MH3. : 14,6m2 WC. : 2,8m2 Vaateh. : 3,1m2 Kodinhoito: 11,4m2 Pesuhuone : 3,8m2 Sauna. : 4,0m2 Autotalli-varasto-verstas rakennus, pinta-ala: 79,3m2, rakennus koostuu kolmesta erillisestä palo-osastoidusta tilasta, joissa on hyvä valaistus ja koneellinen poisto-imuri, sekä hyvät korvausilmaventtiilit 1. osa autotalli: n.30m2, varustettu nosto-ovella ja erillisellä käynti ovella, WC:llä, pienellä keittiöllä, lattiakaivolla ja lattialämmityksellä 2. osa varasto: n. 24m2, varustettu nosto-ovella ja väliseinään sijoitetulla sijoitetulla palo-ovella 3. osa verstas: n.24m2, varustettu nosto-ovella ja väliseinään sijoitetulla palo-ovella Lato-rakennus: ulkomitoiltaan 4 x 5m, kahdella leveällä, erillisellä ovella, väliseinällä, sekä hyllyillä varustettu hirsinen latorakennus, johon sopii paljon tavaraa hyllyille ja lattioille, kuten esim. ajettava ruohonleikkuri.
Kerrokset
1
Rakennusvuosi
2010
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan
Myyntihinta
  • 360 000 €arrow_downward
  • 390 000 €
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Asuntoon kuuluu
Antenni, Keskuspölynimuri, Sälekaihtimet, Leivinuuni, Terassi, Parveke, Internet-yhteys, Käyttöullakko, Varasto, Vaatehuone
Tehdyt remontit
Remontteja normaalien huoltotoimien lisäksi ei ole tarvinnut tehdä, mutta asuinrakennuksen ulkovuorilaudoitus on tarkoitus uusintamaalata tulevan alkukesän aikana.
Lisätietoja kunnosta
Talo on erinomaisen hyvässä kunnossa, koska se on rakennettu rakentajan pitkäaikaisella kokemuksella, sekä korkealaatuisia materiaaleja käyttäen. Asumisen jälkiä ei juuri näy, koska vakiintuneeseen ikään ehtinyt pariskunta ei ole paljon paikkoja kuluttaneet ja harrastusten vuoksi ovat viettäneet paljon aikaa matkoilla.
Asunnon kunto
Hyvä
Energialuokka
  • D (2018)
  • Rakennukset on huolellisesti rakennettu ja lämpöeristetty käyttämällä tiivistä levymäistä vuorivillaa, joten rakennusten lämmöneristys on selvästi parempi ja energiankulutus pienempi, kuin laskennallinen energialuokka (D) edellyttää. Kiinteistön kokonaiskulutus asuinrakennuksessa, sekä puolilämpimässä (16°) puuverstas käytössä oli vuoden 2017 aikana yhteensä: 27835 kw. Kulutus jakautui seuraavasti: Asuinrakennus n. 58% = 16144kw Puuverstas n. 42% = 11691kw, lukemaan sisältyy vielä kaikki puuverstaan (työstökoneiden käyttämiseen tarvittava sähkö). Asentamalla ilma-lämpö pumpun molempiin rakennuksiin energialuokka nousisi luokkaan C ja energian kulutus vähenisi vielä noista em. lukemistakin.
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmä
Sähkölämmitys, Puu
Vesijohto
  • Kunnan vesijohto
Viemäri
Kunnan viemäri
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali: Puu, Kosteiden tilojen, sekä eteis-tilan lattiamateriaalina on käytetty läpi-puristettua kaakelia, (eikä pintakerroksen lohkeamille altista pinnoitettua). Huoneiden lattioissa on käytetty 14mm:n yksisauvaista leveää tammilauta parkettia, joka on reunaviistetty harjattu ja pinnaltaan öljytty. Parketin alla on tietysti muovikalvo ja askelääni- eristys, joten parketti on miellyttävän lämmin ja helppohoitoinen. Jalkalistat ovat antiikki-malliset ja lakattua tammea. Seinämateriaalina on käytetty haju-haitattomia 50-luvun kuoseilla olevia paperitapetteja Kodinhoitohuoneessa, saunassa ja kylpyhuoneessa on käytetty STP profiilin mukaisia tervaleppä panelointia.
Keittiön kuvaus
Tammikuvioiset Doris keittiökalusteet, massiivitammiovilla, täsmällistä puusepän työtä. Pöytätasot ja pesualtaat sini-mustaa Norjan-kiveä. Välitila on laatoitettu sävyyn sopivilla lasimosaiikki laatoilla. Välitilan valaistus on hoidettu LED- valaistuksella, kuten myös kauniin kaareva-lasisen ja RST-pintaisen Miele liesituulettimen alue, jota valaistus laadukkaasti korostaa. Mielen kodin koneet: Jääkaappi, Pakastin, Astianpesukone, Keraaminen liesi ja Liesituuletin takaavat hyvän toimivuuden, laadukkaan käyttömukavuuden. Kaikki alakaapit on varustettu hiljaisesti sulkeutuvilla laatikoilla ja riittävällä määrällä säilytystilaa. Tammikuvioiset yläkaapit luovat laadukkaan tunnelman, kaapeissa on myös paljon tavallista enemmän hyllyjä, joten niihin sopii paljon astioita ja niitä on mukava käyttää.
Kylpyhuoneen kuvaus
Huolellisesti toteutettu Kylpyhuone, vesieristetty ja kaakeloitu lattia, varustettu lattiakaivolla ja lattialämmityksellä., lavuaari, WC-laite, ja suihkukaappi. Seinät huolellisesti vesieristetty ja kaakeloitu isokokoisilla laatoilla. Katto paneloitu STP-tervaleppä panelilla. Ovet ovat harmaata savulasia, (täyslasiovet) ja karmit tervaleppää.
WC-tilojen kuvaus
Huolellisesti toteutettu WC, vesieristetty ja kaakeloitu lattia, varustettu lattiakaivolla ja lattialämmityksellä. Uudenveroiset kalusteet liittävillä ovilla, seinät kaakeloitu isoilla kiiltävillä laatoilla.
Saunan kuvaus
Korkealaatuisesti toteutettu ja sisustettu sauna. vesieristetty ja kaakeloitu lattia, varustettu lattiakaivolla ja lattialämmityksellä. Seinät tervaleppää, huolellista puusepän työtä , kiuas- seinä on kaunis ja vaikuttava kivipintainen. Lauteet, kaiteet ja askelmat, (puusepän sydämmen-asia), tummaa jalopuuta, kaunista toimivaa ja kestävää. Eihän viihtyisän saunan ikkunasta siintävä Tornion joen maisema kai haitaksi ole?
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kaikki kohdallaan, rakennettu lähtökohtana laatu, pitkäikäisyys, kauneus ja kestävyys. Lattiat vesieristetty ja kaakeloitu, varustettu lattialämmityksellä ja lattiakaivolla. Seinät tapetoitu yläosistaan, alaosissa korkealaatuinen STP-tervaleppä vaakapanelointi, jota kehystää huolellisesti toteutettu tervaleppä-listoitus. Myös kattopanelointi on virheetöntä aitoa ja kaunista tervaleppää. Huolellisesti suunniteltu ja täydellinen kodinhoito huoneen leppä-kuosinen kalustus, ryhmään sijoitetun pesukoneen kanssa, täydentää toimivan kokonaisuuden. Uloskäynti saunan jälkeiseen vilvoitteluun ja leppoisaan jokimaiseman ihasteluun takaterassille käy kätevästi IUX-salvalla varustetun lasiaukollisen oven kautta.
Olohuoneen kuvaus
Olohuone on upea, kuin aurinkoinen päivä. Tilava, korkea ja valoisa, arvokas ja avara. Kolmen metrin korkeuteen kohoava valkoinen katto, jonka täydentää valkoiset vahvat ja muotoillut kattolistat. Valo säteilee sisään kolmesta suunnasta avautuvien ikkunoiden lävitse, jota vaaleilla sävyillä hillitysti tapetoitujen seinäpintojen ja vankan tammilauta lattioiden kautta säteilee 60 neliöisen tupakeittiöön. Vaalea ja ilmeikäs Ruukin-tiilinen leivinuuni seisoo ylväästi omalla oikeutetulla paikallaan, kohoten kauniisti katonrajaan, jota vielä muhkeat jiiriin muotoillut valkoiset kattolistat upeasti täydentävät. Keittiön sielu ja talon-emännän ylpeys, on tietysti tammiovinen puuseppä-Veikon nikkaroima keittiö, kaikilla mausteilla, tummilla kivitasoilla ja Mielen laadukkailla RST-kodinkoneilla. Pesupöytä ja kivestä muotoillut pesualtaat ovat kaunista sinimustaa Norjan kiveä. Led-valaistus ja lasi-mosaikkiset välitila-seinälaatat tuovat kauniisti esiin kaareva-lasisen RST-liesikuvun muodot
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneisiin käydään avaran romanttista tunnelmaa henkivän eteistilan kautta. Nelipeiliset valkoiset väli-ovet avataan tyylikkäiden käteen sopivien kiiltävien messinkisten oven-kahvojen avulla, jonka laisia ei kovin usein tapaa. Ovia kehystää aito ja taidokas tammilistoitus. Kaikki talon ovet toimivat hyvin, hiljaisesti ja rauhallisesti, koska seinät, ovikarmit ja ovet on rakennettu suoraviivaisesti ja ovet on asennettu ovi-aukkoihin täsmällisesti. Laadukkaat terveelliset ja turvalliset 50 luvun kuosien mukaiset seinä-tapetit tammi lattioiden kanssa luovat konstailemattoman rauhaisan tunnelman.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
851-22-159-15
Tontin pinta-ala
1 970
Lisätietoja tontista
Tontti sijaitsee Tornionjoen rannalla Aittaniemen keskeisimmällä paikalla. Joenrannan luonnonkauneus, rantapuusto, linnusto, pupu-jussit, sekä veden läheisyys luovat rauhaisan tunnelman. Voit omaksua luonnonrauhaa, puuhailla piha-askareita rantamaisemassa, mutta silti... lähellä kaupunkia. Voit lekotella tai vilvoitella saunan jälkeen omalla terassilla, ihastella huikean värikkäistä punaisen, keltaisen ja oranssin vaihtelevissa sävyissä heloittavista auringonlaskuista ja kysyä, (oos se tässä)?
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeus tontille: 492m2, josta on käytetty 253m2
Palvelut
K-market Lohipato 1,8 km Sale Tornio 3 km K-market Ruokakeskus 3 km Tornion kaupunki Tornion terveyskeskus 4 km Keminmaan kunta terveyskeskus 20 km Länsi-Pohjan keskussairaala 27 km Kemin kaupungin terveysasema 27 km Tornion kaupunki Kivirannan päiväkoti 1,5 km Tornion kaupunki Isopalon päiväkoti 2 km Alakoulut: Tornion kaupunki Kivirannan koulu 2 km Yläkoulut: Tornion kaupunki Raumon koulu 4 km Tornion kaupunki Putaan koulu 4 km Meri-Lapin Golfhalli Oy 3,2 km Tornion kaupunki Putaan liikuntahalli 4km
Auton säilytys
Auton säilytystä varten on monia vaihtoehtoisia ratkaisuja, pihan kulku-alueet on asfaltoitu. Latorakennuksen edessä on kaksi autopaikkaa. Autotalli rakennuksen päädyssä on reilu asfaltoitu tila yhdelle autolle. Autotalli rakennuksessa on kolme erillistä nosto-ovella varustettua ja erikseen palo-osastoitua tilaa, joista isoimmassa on lattialämmitys, käynti-ovi, wc, keittiö, sekä kaikissa osioissa on paljon sähköpistorasioita, hyvä valaistus ja koneellinen poistoilma-imuri riittävine korvausilma venttiileineen. Autotallin ykkös-osa: n. 30m2 on tarkoitettu auton säilytykseen ja siihen on varattuna avaaja-automaatti, mutta sitä ei ole vielä tarvinnut asentaa paikoilleen.
Näkymät
Rakennukset on sijoitettu kartanomaisesti ja kohtuullisen väljästi 1970m2:n tontille, joten ne antavat hyvän suojan naapureiden suuntaan. Kadun vastapäisellä puolella on tiheä lehtipuu puistikko, joka suojaa sen takana sijaitsevan rivitalo näkymän. Liikenne Aittaniemenkatu 12-20 taloihin tapahtuu ainoastaan edellä mainittuihin taloihin ja tähän kohteeseen asti ainoastaan taloihin: 18 ja 20. Joten meillä on tässä kolmen talon käytössä oleva (kotikatu). Talon molemmissa päädyissä on reilusti tilaa pensaille ja ryytimaalle.
Pihan kuvaus
Kartanomainen piha-alue on huolellisesti muotoiltu ja nurmettu. Piha-alueiden kallistukset toimivat ja sadevesi valuu aina rakennuksista pois päin. Sadevedet ohjautuvat myös huolellisesti asennettujen räystäskourujen ja syöksy-putkien kautta rakennusten nurkille asennettuihin sadevesi-pysty-kaivoihin ja sadeveden poistojärjestelmään. Nurmi alueille on istutettu pensaita, kuten viinimarja-, tyrni- ja lumipalloheisi. Kulkualueet on pääasiallisesti asfaltoitu ja rajattu antiikki-tyylisillä reunakivillä. Taloon kulkuväylä on laatoitettu puna-mustilla 300x300mm:n laatoilla ja antiikki-tyylisillä reunakivillä. Kaikkien kolmen rakennuksen ympärille on asennettu punamustat betonilaatat 300x300mm ja seinien vierustoille vielä n. 500mm leveälti luonnonsoraa raekooltaan: 15-30mm. Edellä mainittu rakennustapa pitää sokkelin kuivana, estää kasvuston leviämisen rakennuksen seinien läheisyyteen, sekä helpottaa nurmikon leikkaustyötä oleellisesti, (erityisesti koneellisessa nurmen leikkuussa.
Ranta
  • Talon länsipuolella avautuu puistomainen avara ja valoisa, ainutlaatuinen ranta ja jokimaisema, jossa eri vuoden aikoina luonnon vaihtelevat värit ja toistensa kanssa temmeltävät muuttolinnut tuovat talon asukkaat luonnon keskelle. Oma tontti ei ulotu rantaan asti, mutta puistomainen rantakaistale ei myöskään yhtään heikennä näkymää, vaan täydentää sitä. Tanskinsaaren eteläkärjen, Keroputaan suualueen, Tanskin sivujoen ja Aittaniemen kärjen muodostama kalaisa kainalo, rauhoitettujen Jokipaju-pensaiden kanssa on tunnettu myös runsaasta linnustostaan. Aittaniemen jokavuotiset vierailijat: Kurjet, Kuovit, Joutsenet, Heinäsorsat, Haapanat, Telkät ja Allit suovat talon asukkaille elämän iloa ja sielun rauhaa. Vuoden kohokohta Vapun-seutu on, kun monen-kirjavat suokukot saapuvat setvimään välinsä aina juuri samalle paikalle talon kohdalle Aittaniemeen. Herra-Merikotka, viime vuosien itse oikeutettu "Väylän vahti" on todella ylväs ja luotettava vakio vierailija Aittaniemessä.

Veikko Keränen

doneYksityinen myyjä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.