Maatila | 6 rakennusta

Virtaniementie 35, Virtala, Kuortane

Hinta

69 000 €

Tila

3,2 ha

Metsä

-

Myydään matkailutilan käytöstä poistuneet pohjalaistyyliset rakennukset jotka soveltuvat vapaa-ajankäyttöön, hevostilaksi, yrityskäyttöön tai muunnostyön kautta vakituiseksi kodiksi. Tontin koko 3,2 ha josta 2,07 ha tukikelpoista viljelyspeltoa jotka tällä hetkellä vuokrattu ulkopuoliselle viljelijälle vuoden irtisanomisajalla. Myydään IRTAIMISTOINEEN!! Sisältää mm. sänkyjä, tuoleja, pöytiä ja muuta entisen matkailutilan käyttöön tarkoitettua irtaimistoa. 1. Ulkovarastorakennus 80 m2 valmistunut 2007. Kaksi autotallia ja joista toinen lämpöeristetty. Lisäksi rakennuksessa iso puuvarastotilat. Sähkö, vesi 2. Navetta 200 m2 Alunperin rakennettu 1900-luvulla ja laajennettu 80-luvulla. Materiaali tiili, kivi. Rakennuksessa erillisen sisäänkäynnin kautta pääsee 30 m2:n harrastetilaan jossa kaksi lämpöeristettyä huonetta. Isoimmassa osassa rakennusta tällä hetkellä koiraharrastetila, puulattia rakannettu betonin päälle, takka lämmitysmuotona. Erillisessä takaosassa karsinat+vesipiste kolmelle kotieläimelle (esim. poni tai lampaita), mahdollisuus ottaa iso harrastetila (entinen navetta) alkuperäiseen käyttöön esim. hevosille purkamalla puulattia. Rakennuksessa biokompostikäymälä. Sähkö ja vesi, voimavirta. 3. Ravintolarakennus, pinta-ala n. 240 m2 valm. 1995, toiminut hääjuhlatilana. Rakennuksessa eteistilat, varsinainen juhlatila, keittiötilat, kolme varastotilaa. Juhlatiloissa parkettilattia sekä lauta/paneeliseinät ja katto. Tilassa todella suuri liuskekivitakka/leivinuuni. Lämmityksenä sähkölämmitys kattosädettimillä + takka. HUOM!! rakennuksen märkätilat (WC:t) sekä n. 25m2 alue keittiön takana ovat tällä hetkellä remontin alla ja vaativat ostajalta remontin viemistä loppuun (väliseinät + laatoitus+vessakalusteet). Myyjä on estyny jatkamaan remonttia koska asuu ulkomailla ja Covid-19 matkustusrajoitusten vuoksi ei pääse lähtemään Australiasta ainakaan seuraavaan vuoteen. Rakennuksessa sähkö ja vesi, voimavirta. Ravintolarakennuksen välittömässä läheisyydessä on 2 biokompostikäymlää jotka soveltuvat myös asiakaskäyttöön varsinaisten vessatilojen ollessa poissa käytöstä. Ravintolarakennuksesta on teetetty Raksys kuntotarkastus 2019 ja raportti on saatavissa myyjältä. 4. Kaksi 2-kerroksista hirsirakenteista aittaa 36 m2 sekä 56 m2. Molemmat aitat rakennettu alunperin 1900-luvun alkupuolella mutta sittemmin remontoidut. Toimivat kesämajoitustiloina. Toisessa aitassa biokompostikäymälä. Sähkö, ei vettä eikä viemäröintiä. 5. Tuulimylly n. 200 vuotta vanha. Huom! Tilalla ei ole tällä hetkellä varsinaista asuintaloa mutta sellaisen rakentamiselle on mahdollista saada rakennuslupa. **Lisäksi mahdollisuus vuokrata tai ostaa 2011 valmistunut viihtyisä ja moderni keittiöllinen 85m2 saunarakennus pihapiirin yhteydestä. Soveltuu asuinkäyttöön. Hp. 60.000 €. Lisäkuvia pyynnöstä. **

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
k93967
Sijainti
Tyyppi
Maatila (kiinteistö)
Huoneistoselitelmä
6 rakennusta
Huoneita
Yli 5 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
300 m²
Peltoala
2,1 ha
Tilan pinta-ala
3,2 ha
Lisätietoja pinta-alasta
Rakennusten kokonaispinta-ala 630 m2, josta talvilämmintä rakennuskantaa n. 300 m2. Lisäksi ns. puolilämpimiä tiloja joita mahdollisuus lämmittää myös talviaikaan tulisijoilla.
Rakennusvuosi
1995
Vapautuminen
Rakennuskanta vapaa heti
Myyntihinta
  • 69 000 €
  • 69 €
Kiinteistövero
1 200 € / vuosi
Sähkölämmityskulut
200 € / kk
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmä
Sähkölämmitys, Puu
Vesijohto
  • Kunnan vesijohto
Viemäri
Isot saostuskaivot kolmessa eri kohdassa tonttia.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Keittiön kuvaus
Ravintolarakennuksessa on iso laitoskeittiötila ja kylmähuone.
WC-tilojen kuvaus
3 bio-kompostikäymälää.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
300-402-9-28
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Tilalta on 4 vuotta sitten palanut päärakennus, jonka kivijalka ja kellarikerros maan alla on jätetty jäljelle uudisrakentamista ajatellen. Kivijalan kupeeseen tulee Kuuskaistan valokuitu-nettiliittymä ja talo on ollut yhdistettynä viereisessä autotallissa sijaitsevaan lämpökeskukseen.
Tilan jakaminen
Tilan erottamiskustannukset jäävät ostajalle.
Palvelut
Kuortaneen keskustan kaupat, pankit ja liikkeet + Urheiluopisto 14 km päässä. Tuurin ostosparatiisi sijaitsee 19 km päässä, Härmän huvipuisto tunnin ajomatkan päässä. Seinäjoki 49km, Vaasa 90km, Juväskylä 160km.
Liikenneyhteydet
Lähin junayhteys Seinäjoella 49km päässä sekä Alavudella 20km päässä.
Pellon kuvaus
Tukikelpoista, aktiivisesti viljeltyä peltoa. Vuokrasopimus nykyisen vuokraajan kanssa sisältää yhden vuoden irtisanomisajan.
Ranta
  • Oikeus vesialueisiin
  • Rannan tyyppi: Joki
  • Tontin raja raja mukailee joen rantaa n. 150m matkalta.

UUTTA! Haluatko nähdä kartalla sinulle tärkeät sijainnit ja etäisyydet niihin? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola. Tutustu tuleviin kartan kehityssuunnitelmiin, anna palautetta ja käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit täältä »

Päivi Watson

Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.