Mökki tai huvila | 3h + k + et + tk + kell

Kalliotie 38, Paltanen, Pieksämäki

Hinta

15 000 €

Koko

76 / 101 m²

Vuosi

1946

Puurakenteinen 1,5-kerroksinen omakotitalo Paltasella osoitteessa Kalliotie 38, 77110 Paltanen. Kiinteistöverotietojen mukaan valmistumisvuosi on 1946. Rakennuksen alkuperäinen käyttötarkoitus on vakituinen asuminen, mutta se on ollut jo vuosia vapaa-ajan käytössä. Myyntikohde on kokonainen kiinteistö rakennuksineen; kiinteistörekisteriotteen mukainen kokonaismaapinta-ala on 0,5000 ha. Rakennuksessa on sähköliittymä, joka siirtyy kaupassa ostajalle. Vettä saadaan omasta kivipuitekaivosta vesiautomaatilla. Veden laatua ja riittävyyttä ei ole selvitetty. Keittiössä on yksi vesipiste (pieni allas), sisävessaa ei ole. Piharakennuksessa olevaan käyttökelvottomaan saunaan menee myös vesijohto kaivosta. Jätevedet johdetaan pihatien varrella olevaan sako-kaivoon ja siitä imeytykseen. Jätevesikaivon kuntoa ja toimivuutta ei ole selvitetty. Talousjätteet on viety yhteiskeräyspisteeseen. Vesikatto, sadevesirännit ja savupiipun hattu on uusittu 2016. Rakennuksessa on suora sähkölämmitys sekä makuuhuoneessa pönttöuuni, keittiössä puuhella ja yläkerrassa pieni kamiina. Talousrakennus on huonokuntoinen ja ainakin osittain käyttökelvoton; siinä on entinen navetta, sauna, ulko-wc sekä varastotilaa. Pihamaa on enimmäkseen avoin ja nurmipeitteinen, tontin eteläpuoliskolla ja reunoilla kasvaa puustoa. Nurmettunut pihatie johtaa Kalliotieltä talon viereen. Kohteella ei ole rantaviivaa eikä tiedossa jäljellä olevaa rakennusoikeutta. Mahdollisuutta rakennusoikeuteen voi tiedustella Pieksämäen kaupungin teknisestä toimesta. TARJOUKSET TEHDÄÄN SÄHKÖISESTI/KIRJALLISESTI VARSINAISEN MYYNTIESITTEEN KAUTTA OSOITTEESSA: https://www.metsatilat.fi/loma-asunnot/pieksamaki/paivarinne-593-405-3-17

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
k97439
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + k + et + tk + kell
Huoneita
3 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
76 m²
Muiden tilojen pinta-ala
25 m²
Kokonaispinta-ala
101 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuintilat: tuulikaappi, eteinen, keittiö, olohuone, makuuhuone, yläkerran huone, porraskäytävä sekä komerot. Muut tilat: vintin varastotila n. 15 m2 sekä kellari n. 10 m2. Vintillä ulkoseinien varsilla olevat säilytystilat ovat huonekorkeudeltaan pääosin alle 160 cm, joten niitä ei ole laskettu mukaan pinta-alaan.

Pinta-alatiedot perustuvat välittäjän karkeaan mittaukseen, joten ne eivät välttämättä vastaa täysin nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavaa pinta-alaa. Todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi. Kiinteistöverotiedoissa mainitaan asunnon kokonaispinta-alaksi 78 m2 + kellari 10 m2.

Rakennuksen alkuperäinen käyttötarkoitus on vakituinen asuminen, mutta se on ollut jo vuosia vapaa-ajan käytössä.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1946
Vapautuminen
sopimuksen mukaan
Myyntihinta
  • 15 000 €
Kiinteistövero
99,96 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Kiinteistöverotieto vuodelta 2018.

Sähkömaksut liittymän ja käytön mukaan.

Jätteiden yhteiskeräyspisteen käyttömaksu (tarkka summa ei ole tiedossa).

Säännöllistä tiemaksua ei välittäjän tiedon mukaan ole.

Ostaja maksaa varainsiirtoveron (4 % kauppasummasta), kaupanvahvistajan palkkion (120 eur), lainhuudatusmaksun (132 eur / kiinteistö tai määräala, ks. Maanmittauslaitoksen hinnasto), jos tehdään paperinen kauppakirja. Toinen vaihtoehto on tehdä kauppa Maanmittauslaitoksen sähköisessä kiinteistövaihdannan palvelussa (KVP), jolloin ostaja maksaa varainsiirtoveron sekä KVP:n asiointimaksun 185 euroa (ei erillistä kaupanvahvistajan palkkiota ja lainhuudatusmaksua). Ostaja vastaa kaupan kohteen veroista, veroluonteisista maksuista ja vuotuiskuluista kaupantekopäivästä alkaen.

Kohde myydään kiinnityksistä ja rasituksista vapaana.
Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Asuntoon kuuluu
arvotonta tai vähäarvoista irtaimistoa. Sen käsittelystä voidaan tarvittaessa sopia myyjän kanssa ennen kauppaa. Lähtökohtaisesti ostaja vastaa kaupan jälkeen yksin kohteelle jäävän irtaimen asianmukaisesta käsittelystä ja hävittämisestä aiheutuvista kustannuksista. Ostaja vastaa kaupan jälkeen yksin myös kohteen rakennuksien kaikista mahdollisista korjaamisesta tai purkamisesta aiheutuvista tai muista kustannuksista.
Tehdyt remontit
Vesikatto, sadevesirännit ja savupiipun hattu on uusittu 2016.
Lisätietoja kunnosta
Kuntotarkastuksia tai -tutkimuksia, asbestikartoitusta ja jätevesiselvitystä ei ole tehty.

Ennen 2016 tehtyä kattoremonttia rakennuksen sisään on päässyt vuotamaan vettä, mistä on nähtävissä jälkiä ainakin porraskäytävän sisäseinien pinkopahvissa. Muualla sisäverhoilussa on maalipinnan rapistumista, joka johtunee ilmanvaihdon puutteellisuudesta rakennuksen vähäisen käytön seurauksena.

Talousrakennus on huonokuntoinen ja ainakin osittain käyttökelvoton; siinä on entinen navetta, sauna, ulko-wc sekä varastotilaa.
Energialuokka
  • H (energiatodistus laadittu kevennettyä menettelyä käyttäen)
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Asbestikartoitus tulee tehdä, ennen kuin rakennuksissa aloitetaan rakenteiden tai pintamateriaalien purkamista edellyttäviä korjaus-, saneeraus- tai muutostöitä vieraalla teetettävänä työnä.
Lämmitysjärjestelmä
Sähkölämmitys, Puu
Vesijohto
  • Kaivo
Viemäri
Jätevedet johdetaan pihatien varrella olevaan sako-kaivoon ja siitä imeytykseen. Jätevesikaivon kuntoa ja toimivuutta ei ole selvitetty.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Kohde on talviasuttava
Kohde on talviasuttava
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Keittiössä on yksi vesipiste (pieni allas). Puuhella, kiinteä pöytä, kaappeja, komero.
Kylpyhuoneen kuvaus
Ei kylpyhuonetta.
WC-tilojen kuvaus
Ei sisävessaa, talousrakennuksessa on huonokuntoinen ulko-wc.
Saunan kuvaus
Ei saunaa. Talousrakennuksessa oleva vanha sauna on käyttökelvoton, mutta sinne on kaivolta vesijohto.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
593-405-3-17
Tontin pinta-ala
5 000 m²
Lisätietoja tontista
Myyntikohde on kokonainen kiinteistö rakennuksineen. Rajoja on merkitty suuntaa antavasti oranssilla Metsätilat-merkkinauhalla.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Kohde sijaitsee haja-asutusalueella, jolla ei ole voimassa olevaa kaavaa.

Rakennuslupatilannetta ei ole selvitetty. Kohteella ei ole rantaviivaa eikä tiedossa jäljellä olevaa rakennusoikeutta. Mahdollisuutta rakennusoikeuteen voi tiedustella Pieksämäen teknisestä toimesta:

https://www.pieksamaki.fi/asukkaat-ja-ymparisto/kaavoitus/

https://www.pieksamaki.fi/asukkaat-ja-ymparisto/rakentaminen-ja-tontit/rakennus-ym-luvat/
Liikenneyhteydet
Etäisyys Naarajärven taajamasta on n. 13 km ja Pieksämäen kaupungin keskustasta n. 16 km.
Ajo-ohjeet
Kohteen osoite on Kalliotie 38, 77110 Paltanen. Valtatieltä 23 (Järvisuomentie) käännytään Paltasentielle ja n. 200 m päässä risteyksestä Kalliotie kääntyy vasemmalle.

Rautatie kulkee n. 100 m päässä tilan eteläpuolella.
Auton säilytys
pihassa
Pihan kuvaus
Pihamaa on enimmäkseen avoin ja nurmipeitteinen, tontin eteläpuoliskolla ja reunoilla kasvaa puustoa. Nurmettunut pihatie johtaa Kalliotieltä talon viereen.
Ranta
  • Oikeus vesialueisiin
  • Ei rantaviivaa.

Henrik Roschier

FM, mti, LKV

Järvi-Suomen Metsätilat Oy

Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

SKVL jäsenyritys

Minna Canthin katu 11 A 14,
70100 Kuopio

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.