Omakotitontti

Vesivainiontie 40, Kirkonkylä, Hailuoto

Hinta

36 000 €

Koko

2 011

Paikan henki yli satavuotisen käsityöläisasutuksen pihapiireissä on yhä aistittavissa, se tarjoaa yksityisyyttä ja omaa rauhaa samalla kun Hailuoto, ainutlaatuinen saari, tarjoaa mahdollisuuksia luoda omaa uraa ja näkyvyyttä julkisuudessa. Palveluihin nähden tonttialue sijaitsee todella saaren ytimessä parin kilometrin mittaisen nauhamaisen keskustaajaman puolivälissä: Hailuodon Panimon, käsityömyymälän, gallerian sekä huoltoaseman tienoille matkaa n. 1000 m. Terveyskeskuksen ja kunnantalon jälkeen varaudu kääntymään vasemmalle Vesivainiontielle. Sen liittymästä palvelutarjonta jatkuu mm. liikekeskuksessa kauppojen K-Market, Sale, kampaamo Emmyn ja Hailuodon Osuuspankin jälkeen Hailuodon seurakunnan tiloina ja palveluina, päiväkoti-, ala- ja yläkoulu-, liikunta- sekä kirjaston ja aikuisopintojen palveluina, noin 1,5 - 1,7 km myytävältä tontilta. Kotiseutumuseolle 2,4 km. Toisessa suunnassa Nuorisoseuralle n. 1,8 km. Kirkkosalmen lintutornille kertyy matkaa tietä pitkin 1,5 km.

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
m87672
Sijainti
Kohteen selite
Vaihtoehtoja saaren palvelujen vieressä
Lisätietoja pinta-alasta
Myytävänä myös kokonaisuus: pinta-alaltaan 7 296 m2 suuruinen yhtenäinen asuintonttien alue erittäin rauhallisessa vehreässä ympäristössä. Erinomainen hiekkainen maaperä tonttialueella tarjoaa hyvät olosuhteet paitsi rakentamiseen, myös puutarha-harrastajalle, esim. hedelmien ja marjojen viljelyyn merellisissä puhtaissa olosuhteissa. Sijainti kunnan "cityssä" mahdollistaa asuinympäristöön soveltuvaa pienyritystoimintaa taiteilijoille ja käsityöläisille tai tukikohdan hiljentymiselle luonnonkauniilla saarella.

Hailuoto on valtakunnallinen maisemansuojelukohde ja kulttuuriympäristönä ainutlaatuinen paikka niin historiallisesti kuin tämän päivän tapahtumien ja kiinnostuksen kohteena.

Osayleiskaava mahdollistaa AP-merkinnällä pienimuotoisten kytkettyjen rakennusten tai osakeyhtiömuotoisten erillispientalojen rakentamisen. Omakotitalon rakentamisessa vähintään 2000 m2 tontille kaksiasuntoisena talousrakennuksineen ei luonnollisestikaan ole estettä. Keskeisen sijainnin ja esteettömän pienasuntokysynnän (terveyskeskus, liikekeskus ym) vuoksi koko tonttialueen ratkaisusta As Oy -pohjalta voi neuvotella Hailuodon kunnan kanssa.
Tässä vaiheessa kuvattuna kolmena erillisenä tonttina alueesta saa monipuolisen kuvan hintatarjousten pohjaksi.

Vesivainiontie 37: Rakentamaton, vanhaa ketoa ja erilaista puustoa. Toteuttamaton tierasite 5 m tontin länsirajalla. Kunnallistekniikkalinja tontilla, sähkö vieressä. PInta-ala 3 274 m2, HINTAPYYNTÖ 43 000

Ks. www.karttakeskus.fi 72-402-24-58 (Vähävilkki)

Vesivainiontie 38: Määräala vanhasta asuintontista. Talousrakennusten rippeitä, marjapensaita, pihlajaa ja mäntyä. Kunnallistekniikka ja sähkö vieressä. PInta-ala 2 011 m2, HINTAPYYNTÖ 39 000

Ks. www.karttakeskus.fi 72-402-24-49 (Syrjälän länsipuoli)

Vesivainiontie 40: Vanha asuintontti, purettava mökki ja latojen rippeitä, pihakenttää, pihlajaa ja mäntyä. Kunnallistekniikkalinja tontilla, sähkö vieressä. PInta-ala 2 011 m2, HINTAPYYNTÖ 39 000

Ks. www.karttakeskus.fi 72-402-24-49 (Syrjälän itäpuoli)

Tonttirajat on avattu, rajapyykit ja apulinjat aurauskepein selkeästi näkyvillä. Vesivainiontie 40 kiinteistön jako kahteen samansuuruiseen tonttiin on alustavasti merkitty tontille.
Vapautuminen
Alue/ tontti on vapaa. Siirtyy ostajalle heti kaupan myötä. Kiinnityksiä ei ole.
Myyntihinta
  • 36 000 €arrow_downward
  • 39 000 €
Lisätiedot maksuista
Maksut seuraavat alueen tai tonttien ratkaisuista. Ks. hailuoto.fi Vesivainiontie on tiehen liittyvien kiinteistöjen tiekunta, joka keskenään päättää tien hoidosta ja maksuista, sillä se sijaitsee osayleiskaava-alueella, eikä näin ollen kuulu kunnan ylläpitämiin rakennuskaavateihin.
Vesijohto
  • Vesiosuuskunta
Viemäri
Hailuodon Vesiosuuskunta Oy
Tontin pinta-ala
2 011
Tie perille
Kyllä
Rakentamaton
Ei
Rakennusoikeuden pinta-ala
270
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Tontti on rakennuskelpoinen kaksiasuntoiselle pientalolle talousrakennuksineen. Rakennusoikeudesta ja ohjeista saa tietoa Hailuodon kunnan viranomaisilta, ks. yhteystiedot hailuoto.fi. sekä kunnan sivuilta löytyvästä keskusta-alueen osayleiskaavasta selostuksineen.
Kaavoitustiedot
Osayleiskaavassa AP-merkinnällä: saa rakentaa pienimuotoisia kytkettyjä rakennuksia tai osakeyhtiömuotoisia erillispientaloja. Yhden kaksiasuntoisen 270 m2 rakennusoikeus ok, mutta rakennusoikeuteen ja tapaan vaikuttavat rakennuttajan ja kunnan tavoitteiden yhteensopivuus erityisesti, jos aluetta toteutetaan kokonaisuutena yhden omistajan toimeksiannosta. Monien mahdollisuuksien ja yksilöllisten toiveiden toteuttaminen on tässä kohteessa mahdollista.
Palvelut
Noin 1000 asukkaan kunnan palvelut ks. hailuoto.fi. Hailuodon Osuuspankki, K-Market, Sale, baari, kampaamo, huoltoasema, Hailuoto-seuran ja käsityöläisten osuuskunnan kesämyymälä ja galleria, Kulttuuritalo Päiväkoti taiteilijaresidensseineen ja työtiloineen, Hailuodon Panimo, nuorisoseura, metsästysseura, seurakunta... Marjaniemen ravitsemus- yöpymis- ja muut matkailijapalvelut, käsityömyymälä, kalansavustamo ja kalahalli ym. Merkittäviä kulttuuritapahtumia erityisesti heinä-elokuussa, lokakuussa perinteiset Siikamarkkinat.
Liikenneyhteydet
Ilmainen, asukkaille etuajo-oikeutettu lauttayhteys Ouluun. Ajantasaiset aikataulut www.finferries.fi, päivittäinen 2-3 vuoron bussiyhteys Oulun yliopistosairaalasta ja Oulun linja-autoasemalta, ks. www.oulunjoukkoliikenne.fi. Paikalliset toimivat taksipalvelut. Oulun lentokentälle lautalta sujuvasti noin vartissa. Vireillä maapenger-siltayhteys Riutunkari-Huikku.
Ajo-ohjeet
Lauttasatama Huikusta saaren puolella Hailuodon keskustaan reilut parikymmentä kilometriä, kunnes Hailuodon huoltoaseman, terveyskeskuksen ja kunnantalon jälkeen heti seuraavaksi päätien vasemmalla puolella jokseenkin huomaamattomasti männyn katveessa alkaa Vesivainiontie, tonttialueen rajalla kyltti. Tontille voi ajaa ja pysähtyä tutustumista varten. Esittely tarvittaessa.
Näkymät
Maaseutumaiset, metsäiset, ei erityisiä maamerkkejä. Vesivainiontien varrella "kanttorilan puustellin" riihirakennus pellon reunassa. Kanttorilan tontilla sijaitsee pian parikymmentä vuotta sitten perustettu seitsemän asunnon As Oy Luovon Puustelli, toistaiseksi viimeisin paritalo/rivitalo Hailuodossa.
Pihan kuvaus
Hiekkapohjaista pihakenttää on jokseenkin vaivantonta pitää perinteisenä luotolaisena pihartatarin vahvistamana kenttänä, ja ylipäätään muokata ja ylläpitää ketona tai nurmikkona tai erilaisina kasvimaina. Mesimarjaa kasvaa luontaisena maanpeittokasvina osalla Vähävilkin tonttia (37). Vanhalla kiinteistöllä (38, 40) vadelmaa ja puolukkaa istutettujen marjapensaiden lisäksi. Pihlajien muodostama kehä. Jaettavien tonttien (38, 40) rajalla merkittävä kolmen männyn ryhmä.

Johanna Hankonen

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.