Vapaa-ajan tontti

Juvolantie 1419, Varparanta, Savonlinna

Hinta

9 500 €

Koko

17 300

Havukka-tila sijaitsee tuulensuojaisessa rinteessä rauhallisella maalais- ja mökkialueella, ja sitä ympäröi havumetsä. Lähellä on kuitenkin lampia ja järviä aivan kävelymatkan päässä. Paikka sopii hyvin vapaa-ajan asunnon rakentamiseen, vaikka rinnetalon, mutta halutessaan sinne on lupa rakentaa myös omakotitalo talousrakennuksineen. Nyt tilalla on purkukuntoinen, pieni laudoitettu hirsimökki (tupa, kamari ja kylmä eteinen), jossa ei ole sähköjä, ja joka on ollut vuosikymmeniä asumaton ja kylmillään. Lisäksi pihalta löytyy saunan, pienen navetan/ulkorakennuksen ja maakellarin jäänteitä. Keskellä pihaa on rengaskaivo, ja se on kunnostettavissa, mutta veden laatua ei ole tutkittu. Tontin alaosassa kasvaa korkeata koivikkoa. Oikeus yhteisiin vesialueisiin on, Havukka-tila kuuluu Haukiveden osakaskuntaan (681-876-28-2). Omaa rantaviivaa ei ole, mutta vuokrattavia veneenlaskupaikkoja löytyy läheltä. Pienen Haukiveden rannalla on venevalkamia mm. Kalliorannassa (47e/v.) ja Valkamatiellä (20e/v.). Sieltä pääsee veneellä vaikka Savonlinnan keskustaan tai Linnansaaren kansallispuistoon. Tai tutkimaan muuten vain ympäröivää saaristoa ja sen kaunista luontoa, kalastuksesta puhumattakaan. Tilan ympärillä on myös laajat marjamaat ja kävelymatkan päässä ulkoilureitti laavuineen ja näköalatorneineen. Laajemman esittelymateriaalin saa halutessaan sähköpostitse.

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
p36847
Sijainti
Kohteen selite
Havukka-tila
Lisätietoja pinta-alasta
1,73 ha
Vapautuminen
heti vapaa
Myyntihinta
  • 9 500 €
Kiinteistövero
183,00 € / vuosi
Kiinteistötunnus
740-551-1-10
Tontin pinta-ala
17 300
Rakentamaton
Ei
Lisätietoja tontista
Rakennukset sijaitsevat tontin yläosassa. Tontin alaosa on maaperältään kosteampaa ja siellä kasvaa korkeata koivikkoa.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Havukka-tilalle saa rakentaa yhden enintään kaksikerroksisen asuinrakennuksen, joko omakotitalon tai lomarakennuksen, sekä tarpeellisia yksikerroksisia talousrakennuksia. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala saa olla enintään 500 k-m2.
Kaavoitustiedot
Alue kuuluu Haukiveden-Haapaveden osayleiskaavan M-alueeseen.
Palvelut
20 km: Prisma, Apteekki, ABC-n tankkauspaikka, Alko, K-Rauta, Tokmanni, Carlson
25 km: Savonlinnan keskusta
Liikenneyhteydet
Havukka-tilalla ei ole virallista tieoikeutta, mutta lähin autotie, Helganpolku (Googlessa nimeltä Kotimäentie) sijaitsee n. 10 metrin päästä tilan rajalta. Tien käytöstä ja uuden tiepätkän rakentamisesta voi sopia maanomistajien kanssa ja/tai hakea Maanmittauslaitokselta yksityistietoimitusta.

Ranta
  • Oikeus vesialueisiin

Susanne Kiiskinen

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.