Mökki tai huvila | 3 h + k + ullakko + savusauna + rantasauna + varasto + puuvaja + maakellari + 2 puuceetä

Kivimäentie 944, Niemisjärvi, Kangasniemi

Hinta

98 000 €

Koko

78

Vuosi

1920

ALKUSANAT Etsitkö järvenrantatilaa, jolla sijaitsevan ainutlaatuisen, sukupolvien ajan säilyneen miljöön voi uudisrakentamisen avulla täydentää moderniksi kokonaisuudeksi? Jatka lukemista. TORPASTA JA ALUEESTA Epävirallinen tietokanta ilmoittaa Kivimäen Torpan rakennetun v. 1920. Perimätiedon mukaan se olisi tapahtunut 1890-luvulla. Torppa, entisaikojen taitava rakennuspaikan ja ilmansuuntien valinta sekä pihapiirin muotoileminen talousrakennuksilla, savusaunalla, kasvimaalla ja vinttikaivolla säväyttävät tänäkin päivänä. Puustoisella 2,2 ha:n tilalla kohtaavat mennyt ja uusi aika. Etäällä rannasta, loivalla mäellä sijaitseva Torppa pihapiireineen kertoo menneestä, jolloin järvinäköalalla ja uimarannalla ei ollut painoarvoa. Sorapohjainen ranta-alue ja sinne 1980-luvulla rakennettu rantasauna edustavat kesänvieton nykyaikaa. Pitkähkö rantaviiva (217 m) suo oman rauhan. Rannan etäisyyden johdosta Torpan tunnelma ei rikkoonnu. TORPAN VIIMEISIMMÄT VUODET San Fransiscossa asunut suomalais-kanadalainen aviopari, Suvi ja David, oli matkalla Suomeen 1999 aikomuksenaan hankia kesäpaikka Keski-Suomesta. Lukiessaan Atlannin yllä Helsingin Sanomia heidän silmiinsä osui Kivimäen Torpan myynti-ilmoitus. Tutustumiskäynti Kangasniemellä sai avioparin vakuuttuneeksi siitä, että kohde oli juuri sellainen, jollaista he olivat etsineet. Ostopäätöksen sinetöi se sykähdyttävä hetki, kun he astuivat matalasta ovesta avaraan, rauhaa huokuvaan pirttiin, jonka valtavassa luonnonkivitakassa roihusi tuli. Kauppakirja allekirjoitettiin viikkoa myöhemmin. Modernit suurkaupunkilaiset tottuivat nopeasti elämään ”Torpan hengen” mukaisesti ilman mukavuuksia. David toteutti haaveensa ja osti Massey Ferguson traktorin, vm-60, helpottamaan metsätöitä. Sen verran he antoivat periksi nykyajalle, että korvasivat ikälopun aggregaatin sähköliittymällä, hankkivat iltojensa ratoksi satelliittiantennnin katolle ja taulutelevision pirtin seinälle. Vuosi sitten kauniina kesäpäivänä David nukkui pois. Suven suru ja Torpalla Davidin kanssa vietettyjen yhteisten vuosien kaipuu ei ole hellittänyt. Hän on päättänyt myydä Torpan toiveenaan löytää ostaja, joka arvostaisi ja vaalisi Kivimäen Torpan ainutlaatuisuutta niin kuin David ja hän, edelliset omistajat ja aikaisemmat sukupolvet ovat tehneet. TORPAN MAHDOLLISUUDET Historiallista ympäristöä arvostaville Torppa on aarreaitta. Nykyisillä mukavuuksilla varustettuna se soveltuu vain yksinkertaista elämää rakastaville. Nikkarointia rakastavalle kohde on palkitseva haaste. Osayleiskaava sallii rakennustarkastajan päätöksellä yhteensä 80 kam2:n kokoisten talousrakennusten rakentamisen. Mikäli Torpan käyttötarkoitus muutetaan vierasmajaksi eli talousrakennukseksi, uudelle päärakennukselle voi saada rakennusluvan. Lisärakentaminen rantaan ei ole täysin poissuljettu. Näistä asioista kertoo tarkemmin Kangasniemen rakennustarkastaja Rauno Kuokkanen, puh. 040-5345790. HUOM! LISÄÄ INFOA KUVIEN TEKSTEISSÄ. NE NÄKYVÄT VAIN TIETOKONEEN NÄYTÖLLÄ!

Tulosta PDF
print
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
p47242
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3 h + k + ullakko + savusauna + rantasauna + varasto + puuvaja + maakellari + 2 puuceetä
Huoneita
3 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
78
Muiden tilojen pinta-ala
144
Kokonaispinta-ala
222
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alat ovat noin-lukuja.
Asuinkerrosten määrä
1
Rakennusvuosi
1920
Vapautuminen
Heti vapaa.
Velaton hinta
  • 98 000 €
Myyntihinta
  • 98 000 €
Kiinteistövero
90,00 € / vuosi
Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Asuntoon kuuluu
Takka + uunia + satelliittiantenni
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Päärakennuksen kunto hyvä, talousrakennusten vaihteleva
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Asbestia ei ole käytetty missään rakennuksissa.
Lämmitysjärjestelmä
Puu
Vesijohto
  • Kaivo
Viemäri
Ei viemäriä.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Hirsi, Hirsi ja lauta.
Keittiön kuvaus
Keittiön kalusteet ovat vaatimattomat: Ei vesijohtoa, sähköliesi, jääkaappi, pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Ei kylpyhuonetta.
WC-tilojen kuvaus
2 puuceetä
Saunan kuvaus
100-vuotias savusauna pihapiirissä, 1980-luvulla rakennettu rantasauna.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Ei ole
Olohuoneen kuvaus
Korkeaa, hirsiseinäistä 45 m2:n suuruista hämyisää pirttiä hallitsee iso, luonnonkivistä muurattu takka pankkoineen. Lattia lakattua mäntylautaa.
Makuuhuoneiden kuvaus
Molemmissa makuuhuoneissa hirsiseinät, lautalattiat ja lämmitysuunit nurkassa.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
213-417-9-28
Tontin pinta-ala
21 700
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tontti koostuu kahdesta eriluonteisesta osasta: Päärakennus pihapiireineen edustaa vanhaa suomalaista maalaismaisemaa. Sorapohjaisen, kanervikkoisen ranta-alueen ilme on modernimpi. Alueella on merkittävä puusto. Mustikat voi kerätä omasta metsästä.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Oikeus rakentaa yhteensä 80 kam2 suuruiset talousrakennukset. Jos päärakennuksen käyttötarkoitus muutetaan vierasmajaksi eli talusrakennukseksi, muiden talousrakennusten oikeudeksi jää 20 kam2. Tällöin on kuitenkin mahdollisuus saada rakennuslupa uudelle päärakennukselle.
Kaavoitustiedot
Vahvistettu osayleiskaava
Palvelut
Tiedot päivitetään myöhemmin.
Liikenneyhteydet
Vaatimattomat. Oma auto välttämätön.
Ajo-ohjeet
Selviävät googlettamalla. Navigaattori ohjaa varmimmin perille.

Veli-Pekka Kiviharju

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.