Omakotitalo | Rantatontti, jolla vanha okt 4h + k

Ahontie 52, Räyrinki, Veteli

Hinta

60 000 €

Koko

107

Vuosi

1957

Vetelissä Räyringinjärveen rajoittuva kaksipalstainen maatila Ranta-aho 8:56 rakennuksineen osoitteen Ahontie 52 kohdalla pinta-alaltaan kiinteistörekisterin mukaan 2,68 ha. Hyvä ja rauhallinen sijainti niin vapaa-ajan rantarakentamistarkoitukseen kuin myös hevos- tai pieneläintilaksi tai rantatontiksi ja uudeksi rakennuspaikaksi. Vanhassa talossa on kellarikerros, missä on tekniset tilat, sauna, pesuhuone, varastot ja autotalli. Vintillä on kesäkamaritilaa. Asuinkerroksessa on kuisti, eteinen, keittiö, tupa ja kaksi makuuhuonetta. Ilmanvaihto on painovoimainen. Viemäröinti on sakokaivoilla, mitkä eivät täytä vakinaisen asumisen nykyajan vaatimuksia. Katto on harjakatto, katteena konesaumapelti. Pellon kesän 2020 kasvu on vuokrattu, mutta vapaa sen jälkeen. Tilan palstojen väliin jäävällä 0,47 ha määräalalla 8:55M on järven rannalla kiinteistörekisteriotteen mukaiset rasiteoikeudet venevalkamaan, autojen pitämiseen, laituriin ja tieoikeuteen Ahontieltä rantaan. Tämä palsta on myös erikseen ostettavissa tai tarjottavissa. Ostaja maksaa kaupanvahvistuksen maanmittauslaitoksen kulloisenkin hinnaston mukaan ( 120 €) 4 %:n varainsiirtoveron ja lainhuudon haun kulut.

Tulosta PDF
print
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
p66949
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Rantatontti, jolla vanha okt 4h + k
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
107
Kokonaispinta-ala
205
Lisätietoja pinta-alasta
Väestötietojärjestelmän mukaan paikalla tehdyn tiilitalon kerrosala on 107 m2 ja kokonaisala 205 m2.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1957
Vapautuminen
heti vapaa
Myyntihinta
  • 60 000 €
Kiinteistövero
136,28 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Kiinteistöverotuksessa tontin verotusarvo on 1950 €. 1957 valmistuneen talon verotusarvo on 12.805,82 € ja ns jälleenhankinta-arvo 42.686,08 € ja se perustuu 68 m2 asuin pinta-alaan sekä 98 m2 viimeistelemättömään muuhun pinta-alaan.
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Kivitalo on ikäisekseen hyväkuntoinen ja sitä on käytetty vapaa-ajan asumiseen, mutta kun lämpö ei ole ollut päällä, niin rapistumista on tapahtunut ja talo myydään sen takia ns. purkukuntoisena.
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmä
Puu
Vesijohto
  • Kunnan vesijohto
Viemäri
sakokaivot
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Tiili, Harkkokivitalo, ulkopinta rapattu.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
924-406-8-56
Tontin pinta-ala
26 800
Lisätietoja tontista
Tienvarressa on rakennuspaikkaa 0,1 ha ja sillä vuoden 1957 vanha kivitalo (lämmitys ei ole ollut päällä, sähkö- ja vesiliittymät sisältyvät myyntihintaan). Erillinen noin 1,84 ha metsäpalsta on pellolle istutettuna puhtaana koivikkona erinomaisen hyvä polttopuupalsta, mutta kävisi harvennettuna tai avohakattuna myös laitumeksi ja pellontekomaaksi takaisin pelloksi palauttaen. Puuston määrä on 200 m3 ja sen hakkuuarvo on noin 3500 €.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Vuonna 2005 voimaan tulleen ranta-asemakaavan mukaan järven ja tien puolessavälissä pellolla on rakennusoikeutta 250 k-m2 (esim. talolle ja tallille ja rantasaunalle 30 k-m2. Rannan puoli pellosta on M -aluetta ja tien puoli AP -aluetta. Tilalla on myös pienet osuudet yhteiseen vesialueeseen sekä yhteiseen sora- ja hiekkapaikkaan.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi
  • Pienempi palsta on noin 0,84 ha rajoittuu järveen ja sillä on järvenrantapeltoa 0,6 ha. Järvenrantaa on noin 0,14 ha, millä on höylähirsisauna.
Lisätietoja

Manu Purola

Keski-Pohjanmaan Metsämarkkinointi Oy

local_offer

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

SKVL jäsenyritys

placePitkänsillankatu 20,
67100 KOKKOLA

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.