Tunturi LKV

Metsätila | 3 mh, keittiö, oh, s, ph, kuisti, kellari, varasto, pannuhuone, navetta, aitta, autotalli

Raappanansuontie 51, Jurmu, Taivalkoski

Hinta

69 000 €

Tila

-

Metsä

-

Taivalkosken Raappanansuolla sijaitseva noin 17 ha maa- ja metsätila, lohkottava määräala. Tilalla on vakituisesti asuttu asuinrakennus, käyttökuntoinen navetta/latorakennus, aitta, autotalli sekä vanha hirsinen navettarakennus. Tilan pinta-alasta on tonttimaata 1 ha, peltomaata noin 4,2 ha sekä metsämaata noin 11,8 ha. Metsäarvio on tehty vuonna 2015. Päivitetty maapohjan ja puuston arvo on noin 15.000 euroa, peltomaan arvo noin 12.000 euroa. Tilan pellot ovat korvauskelpoisia, vuokrattuja. Suuret nurmikentät, komea kuusiaita ja petäjät luovat pihapiiriin kotoisaa tunnelmaa. Asuinrakennuksessa on kolme makuuhuonetta, keittiö, olohuone, pannuhuone, pesuhuone, sauna ja erillinen wc. Keittiössä on myös puulämmitteinen hella, olohuoneessa avotakka. Pannuhuoneessa on leivinuuni. Saunassa on puulämmitteinen, perinteinen Pinto-kiuas. Rakennuksessa on paljon säilytys- ja varastointitilaa: vaatehuone, halkovaja/varasto sekä kellari talon alla. Rakennuksen kokonaisala on 143 m2, josta lämmintä huoneistoalaa on 118 m2. Lämmitys hoituu puulla tai sähköllä. Lämmitys- ja käyttövesiputkisto on uusittu vuonna 2015. Samassa yhteydessä on uusittu pannuhuoneen ja keittiön lattia. Lämmitysjärjestelmään uusittu mm. painesäiliö. Keittiön kaapistojen ovet ja osa rungoista on uusittu 2016. Asuinrakennus vaatii remontointia joiltakin osin: peltikate on uusimisen tarpeessa, samoin jätevesijärjestelmä. Jätevesijärjestelmä on tällä hetkellä yksi sakokaivo, josta imeytys maastoon. Peruskorjaustarpeet on huomioitu hinnassa. Tämä kohde on sopimuksesta mahdollista ostaa irtaimistoineen. Eläinten pitoon soveltuvan navetta-latorakennuksen kokonaisala on 280 m2. Rakennuksessa on karjatila, hevostila, valjashuone, karjakeittiö, lato, lantala, verstashuone, rehusiilo ja varastotiloja. Navettarakennus on puurakenteinen, rakennusvuosi 1970. Rakennuksessa on sähköt. Karjakeittiössä on pönttöuuni. Rakennuksesta on pieni osa vuokrattu kuluvalle metsästyskaudelle paikallisen hirviporukan käyttöön. Matkaa Taivalkosken keskustaan on 21 km, Pudasjärvelle 56 km. Matkailukeskus Syötteelle on matkaa 46 km, Rukalle 109 km. Lähistöllä metsästysmaastot. Paikallisen hirviporukan jäsenyyttä voi kysäistä. Varaathan meiltä yksityisesittelyn tähän kohteeseen: Sari Käsmä, puh. 0406709766, sari.kasma@tunturilkv.com tai Mika Käsmä, puh. 0400 390016, mika.kasma@tunturilkv.com.

Tulosta PDF
print
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
p89638
Sijainti
Tyyppi
Metsätila (kiinteistö)
Huoneistoselitelmä
3 mh, keittiö, oh, s, ph, kuisti, kellari, varasto, pannuhuone, navetta, aitta, autotalli
Huoneita
4 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
1 000
Lisätietoja pinta-alasta
Tilan pinta-alasta on tonttimaata 1 ha, peltomaata noin 4,2 ha sekä metsämaata noin 11,8 ha. Tilalla sijaitsee asuinrakennus, asuinpinta-ala 118 m2. Kokonaispinta-ala 143 m2. Muu pinta-ala 25,5 m2 sisältää kylmän talousosan ja kylmän kellarin. Lisäksi pihalla hirsinen aittarakennus, autotalli, varastorakennus sekä käyttökuntoinen navettarakennus.
Rakennusvuosi
1968
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan, noin 1 kk kaupoista.
Velaton hinta
  • 69 000 €
Myyntihinta
  • 69 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: 200 EUR / vuosi Energiankulutus, arvio 13.000 kWh / vuosi. Kiinteistövero noin 200 eur. Raappanansuon vesiosuuskunta, perusmaksu 100€/a ja 1€/m³ kulutuksen mukaan. Kaupan kustannukset: ostaja vastaa lohkomiskustannuksista, lainhuudon kustannuksista, varainsiirtoverosta 4% kauppahinnasta sekä kaupanvahvistajan kulusta (120 eur puolitettuna myyjän kanssa.).
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Kohteen lisätiedot
Asuinrakennuksen katto on alkuperäinen ja edellyttää uusimista. Jätevesijärjestelmä tulisi uusia lakisääteiseksi. Sekajäteastia on ollut yhteinen naapurin kanssa, nyt irtisanottu. 2015 metsäarvioiden jälkeen metsäalalta otettu muutamia metsäkoneen kärryllisiä koivurankaa polttopuuksi.
Tehdyt remontit
Lämmitys- ja käyttövesiputkisto on uusittu vuonna 2015. Samassa yhteydessä on uusittu pannuhuoneen ja keittiön lattia. Lämmitysjärjestelmään uusittu mm. painesäiliö. Keittiön kaapistojen ovet ja osa rungoista on uusittu 2016. Jääkaappipakastin on uusittu 2020.
Lisätietoja kunnosta
Kuntotarkastusta ei ole tehty.
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu- ja sähkölämmitys, vesikiertoinen lämmönjako patterein. Leivinuuni, keittiössä hella, avotakka. Lämmitys- ja käyttövesiputkisto on uusittu vuonna 2015.
Siirtyvät liittymät
Sähköliittymä, Caruna. Raappanansuon vesiosuuskunta, perusmaksu 100€/V ja 1€/m³ kulutuksen mukaan.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Puu, kappaletavara.
Keittiön kuvaus
jääkaappi, pakastin, uuni, liesi, puuhella
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: laatta, maalattu levy
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: muovinen paneeli
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: suihku, pesukoneliitäntä
Saunan kuvaus
Puulämmitteinen Pinto-kiuas
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: maalattu levy
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: maalattu levy
Säilytystilojen kuvaus
Asuinrakennuksessa vaatehuone, vaatekomeroita ja varastohuoneita sekä kellari. Aittarakennuksessa, autotallissa ja navettarakennuksessa runsaasti säilytystilaa. Harmaa hirsinen navettarakennus toimii myös säilytystilana.
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Harjakatto, peltikate.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
832-403-12-15
Tontin pinta-ala
17 ha
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Taivalkosken kunta, rakennusvalvonta. http://www.taivalkoski.fi/sites/default/files/rakennusjarjestys.pdf
Palvelut
Palvelut: Taivalkoski 21 km
Koulut: Taivalkoski 21 km

Liikenneyhteydet
Linja-autopysäkki 2 km
Auton säilytys
Autotalli, pihalla tilaa autoille.
Tiedustelut
Sari Käsmä 0406709766, sari.kasma@tunturilkv.com

Sari Käsmä

FM, LKV, KAUPANVAHVISTAJA

Tunturi LKV

Tunturi LKV
local_offer

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Tunturi LKV

placeKumpuniementie 12,
93440 Loukusa

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.