Omakotitalo | 2h + k + ph + s + et + tk + kell

Ruuhilammentie 706, Jäppilä, Pieksämäki

Hinta

83 000 €

Koko

83 / 102 m²

Vuosi

1954

Tunnelmallinen puurakenteinen omakotitalo ympärivuotiseen asumiseen tai loma-asunnoksi Jäppilän Ruuhilammella, oma ranta ja metsää ympärillä! Talo on kirjaimellisesti yhdistelmä mummonmökkiä ja uudempaa asumista: vanha osa on valmistunut 1954 (kerrosala n. 39 m2 + kellari 21 m2), johon laajennusosa rakennettiin 2001 (kerrosala n. 50 m2 + kuisti 15 m2). Asuinrakennuksen kerrosala on yhteensä siis n. 125 m2, josta piirustusten perusteella laskettu huoneistoala on n. 102 m2. Lisäksi työpajarakennus (verstas/autotalli), varasto, erillinen autotalli sekä kasvihuone. Laajennuksen yhteydessä asunto on tehty esteettömäksi: kynnyksiä ei ole, ja ulko-ovelta on kulku sekä ramppia myöten että tarvittaessa korokkeelta suoraan autoonkin. Lava helpottaa myös esim. huonekalujen kantamista. Kohteella on sähköliittymä, joka siirtyy kaupan mukana. Lämmitysjärjestelmänä on suora sähkölämmitys sekä lisäksi keittiön varaava puuliesi. Vesi tulee automaatilla kirkasvetisestä Pieni-Kontio-järvestä, jonka rannalla kiinteistö sijaitsee. Pihalla/puutarhassa on pieni kasvimaa, omenapuita ja muuta kasvillisuutta. Ympäröivä alue n. 0,4 ha on järeäpuustoista, maapohjaltaan rehevää metsää. Pihalta johtaa valaistu ja laatoitettu polku omaan rantaan, jossa on laituri. Pieni-Kontion rantaviivaa on noin 90 m. Katso ohesta valokuvia tästä hienosta kokonaisuudesta. Varastotiloissa olevat polttopuut kuuluvat kauppaan. Myyjä pidättää oikeuden pitää itsellään muun tarpeelliseksi katsomansa irtaimiston, ja käytännön järjestelyistä voidaan sopia tarkemmin ostajan kanssa.

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
p94669
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h + k + ph + s + et + tk + kell
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
83
Muiden tilojen pinta-ala
19
Kokonaispinta-ala
102
Lisätietoja pinta-alasta
Tieto kerrosalasta on rakennuslupa-asiakirjojen mukainen. Asuintilojen ja muiden tilojen erittely perustuu välittäjän piirustuksista tekemään mittaukseen. Lisäksi asiakirjojen pinta-alatiedot saattavat poiketa huoneiston nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Todellinen asuinpinta-ala voi siis olla esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.

- asuintilat n. 83 m2 (olohuone, makuuhuone, keittiö, pukuhuone, pesuhuone, sauna, eteinen, tuulikaappi, kellarisauna)

- muut tilat n. 19 m2 (kuisti, kellarivarasto)

Lisäksi kohteella on 2014 valmistunut erillinen työpajarakennus (verstas) n. 42 m2, joka sopii myös kahden auton autotalliksi. Verstaan lattia on käsitelty pölyämättömäksi, valaistusta on vaativaankin työskentelyyn ja myös voimavirtatöpseli löytyy. Verstaan kyljessä on vanha varasto n. 8 m2. Muita rakennuksia ovat 2002 rakennettu kevyt autotalli n. 19 m2 sekä pihalla oleva pieni kasvihuone.

Asunto on yksikerroksinen, mutta vintillä on laudoitettua varastotilaa (ei ole laskettu mukaan pinta-alaan).
Asuinkerrosten määrä
1
Rakennusvuosi
1954
Vapautuminen
sopimuksen mukaan
Myyntihinta
  • 83 000 €
Kiinteistövero
208,21 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Ostaja maksaa varainsiirtoveron (4 % kauppasummasta), kaupanvahvistajan palkkion (120 eur), lainhuudatusmaksun (132 eur / kiinteistö tai määräala, ks. Maanmittauslaitoksen hinnasto), jos tehdään paperinen kauppakirja. Toinen vaihtoehto on tehdä kauppa Maanmittauslaitoksen sähköisessä kiinteistövaihdannan palvelussa (KVP), jolloin ostaja maksaa varainsiirtoveron sekä KVP:n asiointimaksun 185 euroa (ei erillistä kaupanvahvistajan palkkiota ja lainhuudatusmaksua). Ostaja vastaa kaupan kohteen veroista, veroluonteisista maksuista ja vuotuiskuluista kaupantekopäivästä alkaen. Kiinteistöverotieto vuodelta 2019. Arvio sähkönkulutuksen kustannuksista nykyisen omistajan aikana on suuruusluokkaa n. 1000 eur/v.
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tehdyt remontit
Rakennettu laajennusosa ja kuisti 2001, autotalli 2002, työpaja 2014.
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Asbestikartoitus tulee tehdä ennen kuin rakennuksissa aloitetaan rakenteiden tai pintamateriaalien purkamista edellyttäviä korjaus-, saneeraus- tai muutostöitä vieraalla teetettävänä työnä.
Lämmitysjärjestelmä
Sähkölämmitys, Puu
Vesijohto
  • Oma
Viemäri
Jätevedet ohjautuvat käytön mukaan tyhjennettävien saostussäiliöiden kautta imeytykseen. Kiinteistöllä on jätevesiselvitys.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Saunan kuvaus
Sisällä asunnossa sähkösauna, kellarissa puulämmitteinen sauna.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
593-449-1-9
Tontin pinta-ala
7 998
Lisätietoja tontista
Pihalla/puutarhassa on pieni kasvimaa, omenapuita ja muuta kasvillisuutta. Pihaa ympäröivä alue n. 0,4 ha on järeäpuustoista, maapohjaltaan rehevää metsää.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeudesta voi tiedustella Pieksämäen kaupungin teknisestä toimesta: Teknisen toimen palvelupiste, Kanttila, Vilhulantie 5, 76850 Naarajärvi. Sähköposti rakennusvalvonta@pieksamaki.fi puh. 044 588 3454 https://www.pieksamaki.fi/asukkaat-ja-ymparisto/rakentaminen-ja-tontit/rakennus-ym-luvat/
Liikenneyhteydet
Etäisyys Jäppilän taajamasta n. 9 km, Pieksämäen kaupungin keskustasta n. 27 km ja Suonenjoen kaupungin keskustasta n. 30 km.
Ajo-ohjeet
Kohteen osoite on Ruuhilammentie 706, 77570 Jäppilä.
Auton säilytys
Piha, autotalli, lisäksi työpajaa voi käyttää kahden auton autotallina.
Pihan kuvaus
Pihalla/puutarhassa on pieni kasvimaa, omenapuita ja muuta kasvillisuutta.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi

Henrik Roschier

FM, mti, LKV

Järvi-Suomen Metsätilat Oy

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

SKVL jäsenyritys

Minna Canthin katu 11 A 14,
70100 Kuopio

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.