Aninkainen Aura | Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy

Omakotitalo | 5h + tupak + 2aulaa + 2kuistia + avovintti + luhtirak.(3aittaa + parveke + at-liiteri + jääaitta)

Hämeen Härkätie 600, Tarvasjoki, Lieto

Hinta

58 000 €

Koko

300 / 550 m²

Vuosi

1800

Kiertokoulun aikainen miltei autenttinen täysin putkivapaa hirsipirttikiinteistö luhtiaittarakennuksin, syreenien ja juhannusruusujen katveessa noin 2350 m² tontilla hyvien valaistujen asfalttiteiden varrella Liedon Tarvasjoen kyläkeskuksessa. Kiinteistön 1800-luvun alussa kiertokoulun nähneessä päärakennuksen kaikissa tiloissa on edelleen puulämmitteiset varaavat tulisijat jäljellä, tupakeittiössä mm. leivinuuni/hella ja salissa iso muuristo, savupiiput (2kpl) on kuitenkin katkaistu aivan vesikatteen rajasta vuonna 2005 tehdyssä vesikateremontissa. Kaikki päärakennuksen lattiat ovat isohkoa lankkulattiaa ja tupakeittiössä on myös komeat aidot hirsiseinät, alkuperäiset sisäkattotykötarpeet mm. leipävartaat ja kehruulankahahlo sekä yhdessä makuuhuoneen sisäkatossa on myös ornamentiikkaa. Päärakennuksessa on myös mm. alkuperäiset ikkunapokat ja autenttinen toisen kuistin susiluukku on myös säilynyt. Luhtiaittarakennuksessa on mm. kaksi erillistä aittatilaa ja jääaitta. Päärakennuksessa on ollut sähköt, mutta eivät enää ole toiminnassa. Päärakennuksen ulkovuori on uusimisen tarpeessa, hirsikehikkoa täytynee uusia paikoin ja tulisijat tulee tutkituttaa sekä pihaluhtiaittarakennusta kunnostaa. Molemmat rakennukset ovat suojeltuja ja hyvissä ajoin ennen saneerauksin aloitusta on oltava yhteydessä Varsinais-Suomen alueelliseen vastuumuseoon Turun museokeskukseen ja Varsinais-Suomen ELY-keskukseen myös mahdollisten rakennusperinnön avustustenkin haun kannalta (kts. "Avustukset rakennusperinnön hoitoon" -nettisivusto). Aivan pärevalaistuksen aikaan ei tarvitse jäädä tällä kiertokoulunkin aikaisella kiinteistöllä, sillä alueella on myös VALOKUITUMAHDOLLISUUS! Tarvasjoen keskusta kävelymatkan päässä (n.150 - 300m), jossa mm. päivähoitopaikat, ruokamarket ja pankki. Tarvasjoenkoululle n.1,7km (luokat 1-9) ja Tarvasjoelle on myös mm. jäähalli. Kiinteistön lähellä on myös hyvät ulkoilu/luontoharrastusmahdollisuudet: Tarvasjoen luontopolulle n.0,5km ja Liedon Aseman Nautelankosken luontopolulle n.20km ja Kurjenrahkan kansallispuistoon (Kuhankuonon luontopolulle) n.35km sekä Liedon keskustaan n.15km , Auraan n.16km, Saloon ja Turkuunkin vain n.30km. Liedon keskustan Lietohallilla (n.18km) myös hyvät erikoisharrastusmahdollisuudet mm. seinäkiipeilyyn ja hallin ympäristössä maastopyöräilyyn (MTB -harrasterata ja vaativampi MTB XCO -kilparata (MoutainBike Cross Country Olympic -laji). Liedossa on myös kaksi frisbeegolf-rataa (vaativuustasot A1 ja A3). TULEEKO TÄSTÄ SINUN RAKENNUSPERINTÖHIRSITALOSI? Tiedustelut ja esittelyt: Ella Välimäki, puh. 0400 458 357 sekä ella.valimaki@aninkainen.fi!

Tulosta PDF
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
p99334
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
5h + tupak + 2aulaa + 2kuistia + avovintti + luhtirak.(3aittaa + parveke + at-liiteri + jääaitta)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
300
Muiden tilojen pinta-ala
80
Kokonaispinta-ala
550
Lisätietoja pinta-alasta
Kokonaispinta-alaan on laskettu yläkerran täysin avoin vinttitila (n.250m²). Muussa pinta-alatiedossa on luhtiaittarakennuksen pinta-ala (n.80m²). Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, eikä kauppa ole pinta-alaperusteinen vaan perustuu kokonaisuuteen.
Rakennusvuosi
1800
Vapautuminen
Heti vapaa.
Velaton hinta
  • 58 000 €
Myyntihinta
  • 58 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero: 47 EUR / vuosi Muut ostajan maksut kaupantekoon liittyen: mahdollinen kuntokartoitusmaksu 1/2, kaupanvahvistusmaksu 1/2, varainsiirtovero 4%, määräalan lohkomis- ja lainhuudatuskustannukset.
Kohteen lisätiedot
Päärakennuksen perustukset ovat luonnonkiveä ja alapohja on altatuulettuva. Molemmat rakennukset ovat kiinteistöverotuksessa merkitty varastorakennuksiksi. Myyjä teetättää energiatodistuksen viivytyksettä.
Tehdyt remontit
Vesikate uusittu v.2005 ja savupiiput katkaistu aivan vesikatteen alapuolelta.
Asunnon kunto
Välttävä
Lisätietoja kunnosta
Välttävä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puulämmitys (5 varaavaa takkaa).
Siirtyvät liittymät
Kiinteistöllä ei ole sähkö-, vesi- tai viemäriliittymää, mutta sähkö-, vesi- ja viemärilinjaukset ovat tarvittaessa lähistöllä.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi.
Keittiön kuvaus
Kiertokoulunkin nähneessä autenttisessa tupakeittiössä puulämmitteinen leivinuuni/hella, pärepidike, puinen lautasteline ja sisäkatossa on myös leipäorret, vanhan ajan kattovinssi sekä kehruulankahahlo. Keittiön lattiassa komeat alkuperäiset lankut ja muiden huoneiden lattioissa myös lankkulattiat. Tupakeittiön seinät aitoa isoa hirttä, muiden huoneiden seinissä pinkopahvit ja niiden alla aito hirsiseinä sekä toisen eteisaulan seinässä vielä hieman jopa alkuperäistä olkisavipintaa.
Säilytystilojen kuvaus
Kiinteitä komeroita makuuhuoneissa ja avovintillä on avointa kylmää säilytystilaa runsaasti. Pihapiirin luhtiaittarakennuksessa varastointitilaa mm. polttopuille ja pikkuautolle.
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Harja/pelti (v.2005).
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
838-401-4-279
Tontin pinta-ala
2 350
Rakennusoikeuden pinta-ala
260
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Molemmat rakennukset ovat sr-1 merkinnällä: Suojelumerkinnällä varustettua rakennusta ei saa purkaa eikä rakennukseen saa tehdä sen rakennushistoriallista tai kulttuurihistoriallista arvoa turmelevia julkisivumuutoksia. Rakennuksen korjaus-, muutos- ja laajennustöissä on otettava sen ominaispiirteet ja rakennustaiteellinen arvo huomioon.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Tarvasjoen keskusta kävelymatkan päässä (n.150 - 300m), jossa mm. päivähoitopaikat, ruokamarket ja pankki. Tarvasjoenkoululle n.1,7km (luokat 1-9) ja Tarvasjoelle on myös mm. jäähalli. Liedon keskustaan n.15km, Auraan n.16km, Saloon ja Turkuunkin vain n.30km. Hyvät ulkoilu/luontoharrastusmahdollisuudet: Tarvasjoen luontopolulle n.0,5km ja Liedon Aseman Nautelankosken luontopolulle n.20km ja Kurjenrahkan kansallispuistoon (Kuhankuonon luontopolulle) n.35km. Liedon keskustan Lietohallilla (n.18km) myös hyvät erikoisharrastusmahdollisuudet mm. seinäkiipeilyyn ja hallin ympäristössä maastopyöräilyyn (MTB -harrasterata ja vaativampi MTB XCO -kilparata (MoutainBike Cross Country Olympic -laji). Liedossa on myös kaksi frisbeegolf-rataa (vaativuustasot A1 ja A3).
Tiedustelut
Ella Välimäki 0400 458 357, ella.valimaki@aninkainen.fi

Ella Välimäki

Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, KiAT

Aninkainen Aura | Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy

Aninkainen Aura | Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.