Maatila | Vanha hirsitalo, Tarjouskauppa

Leppilammentie 153, Leppilampi, Kannus

Hinta

0 €

Tila

0,4 ha

Metsä

-

Kannuksen Eskolassa Leppilammella 0,4 ha tontti Mäkitalo 2:64 rakennuksineen. Tilalla on osuuksia yhteiseen vesialueeseen 876:1 (Leppilampi) sekä somero- ja savimaihin 878:10. Tilasta on myyty metsä- ja peltopalsta, jäljellä on kantatilana 0,4 ha tontti ja rakennukset. Rakennukset ovat kolmannella 0,4 ha:n palstalla noin 2000 m2 rakennuspaikalla, minkä takana on 0,2 ha pihametsäkuvio varttunutta kasvatusmetsää. Päärakennus on 1800-luvun alkupuolen pohjalaismallinen hirsitalo. Kattomuoto on harjakatto ja peitteenä on tiili. Talo on peruskorjattu vuonna 1934 lautavuoriseksi. Kivijalka on porakiveä ja rakennusala on 7*14 m eli noin 98 m2. Talon ulkoasu ja ryhti on kuvan mukainen ja ikäisekseen kohtuullisen hyvä. Muina rakennuksina on peltikattoinen ulkopuolelta siistiksi maalattu saunarakennus, minne tulee sähkö ja vesi, sekä peltikattoinen varastorakennus, minkä ulkoseinällä on sähkömittari. Sisältä talo on vuosikymmenien takaisessa kunnossa ja vaatii ison peruskorjauksen. Hirret sinällään ovat näkyviltä osiltaan hyväkuntoiset ja kooltaan kunnon ison puun hirttä. Tilalla on vesijohtoliittymä ja sähköliittymä, mitkä siirtyvät ostajalle. Viemäröinti on sakokaivoin ja ilmanvaihto painovoimainen. Keskellä taloa on tupakeittiö ja toisessa päädyssä kaksi peräkamaria ja toisessa päädyssä eteinen ja kolmas päätykamari. Lattiat on lankkulattioita ja peräkamarit on tapetoitu. Lämmitys on uunilämmitys ja sitä varten on pönttöuunit ja hella. Lisälämpö sähköpattereilla. Vintti on avointa varastotilaa. Maatilaa on asuttu 1970-luvulle asti. Sen jälkeen paikka on ollut vapaa-ajanviettokohteena 2000-luvun alkuun asti. Rakennuksen käypä arvo 0,4 ha palstan kanssa on 44.000 € ja se perustuu kohteen ominaisuuksien lisäksi Metsämarkkinointi Oy:n vastaavien kohteiden toteutuneisiin hintahavaintoihin, mitkä ovat olleet peruskorjaamattomille hirsitaloille 20.000-60.000 €. Peruskorjattuina yli 100.000 € ja yksi täydellisesti peruskorjattu 2,5 ha maatilan hirsitalo nousi hintaan 218.000 €. Hintapyyntö on yli 40.000 €.

Tulosta PDF
Tilaa esite
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
q26333
Sijainti
Tyyppi
Maatila (kiinteistö)
Huoneistoselitelmä
Vanha hirsitalo, Tarjouskauppa
Huoneita
4 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
94
Tilan pinta-ala
0,4 ha
Rakennusvuosi
1840
Vapautuminen
heti vapaa
Myyntihinta
  • 0 €
  • 59 000 €
Tehdyt remontit
20 vuotta sitten sisällä tapahtunut kytöpalo turmeli tuvan tapetit ja ne on poistettu hirrelle. Remontti on kuitenkin jäänyt kesken ja kohde myydään isona peruskunnostuskohteena. Talon on museoviraston suojelukohde, joten avustusta voi olla saatavissa luvanmukaista peruskorjausta varten.

Tuvan alla on kellari. Sieltä tullut kosteus on pehmentänyt tuvan keskilattian lankut vaihtokuntoon. Uudet lankut ovat odottaneet remonttia muutamia vuosia ulkovarastossa.
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmä
Puu
Vesijohto
  • Kunnan vesijohto
Viemäri
Sakokaivo
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
217-401-2-64
Tie perille
Kyllä
Kaavoitustiedot
Yleiskaava 11.2.2004
Ranta
  • Oma ranta
Lisätietoja

Manu Purola

Keski-Pohjanmaan Metsämarkkinointi Oy

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.