Omakotitalo | 6 h + k + kph + s

Naruskantie 147, Naruska, Salla

Hinta

115 000 €

Koko

285 / 365 m²

Vuosi

1952

Lappi, puhdas luonto, puhtaat kalavedet, luonnonrauha. Jylhät tunturimaisemat, parhaat hillasuot ja kaikki, mitä Naruskan ja Tuntsan erämaa voi tarjota. Tässä on kohde moneen käyttötarkoitukseen. Olemme asuneet tässä vakituisesti 25 vuotta. Nyt olemme molemmat eläkeläisiä ja on tullut aika luopua paitsi asuinpaikastamme, myös Naruskan Retkeilymajasta. Omien asuintilojemme lisäksi päärakennuksessa on viralliset majoitustilat, joissa voi majoittaa 47 henkilöä. Tässä talossa voi siten jatkaa yritystoimintaa, jos se kiinnostaa. Talo soveltuu moneen muuhunkin, ellei yrittäjyys ole juttusi. Tee tästä vaikka yrityksesi lomapaikka henkilökunnallesi. Tai kerää lähipiirisi koolle ja suunnitelkaa tästä suvun yhteinen lomanviettopaikka. Etätyöpaikkaa ja mihin tahansa käyttöön valmiina 600-1000Mb valokuituliittymä. Omaa tonttia on 2,5 hehtaaria lisärakentamiseen, jos 365 neliömetriä ja tuhat kuutiota lämmintä tilaa ei ole riittävästi. Lämmitysjärjestelmä mahdollistaa lisärakentamisen. Puukeskuslämmitys on ollut meille ylivoimaisesti edullisin lämmitysmuoto. Öljypoltin sisäsäiliöineen hoitaa lämmitystä vain lyhyet poissaoloajat, meillä n. 500 €/vuosi. Luonto on ollut meille ykkösjuttu Naruskalla asuessamme. On kohisevia koskia ja kalapaikkoja muutaman sadan metrin päässä virtaavassa Naruskajoessa. Tuntsan erämaa-alue on tunnin ajomatkan päässä. Sallatunturiin on perusteilla kansallispuisto, joten jos yritystoiminta tuntuu omalta, niin Naruskan Retkeilymaja on ollut ja tulevaisuudessakin on oikea paikka majoittaa kansallispuistokävijöitä, metsästäjiä, vaeltajia, melojia, virkistyskalastajia. Parhaat marjamaat hillasoineen ovat aivan käsien ulottuvilla. Hirvikärpänen ei täällä luontoharrastuksia ole haittaamassa. Metsästysmaat ovat parhaat mahdolliset. Tästä on lyhyt matka kaikille kolmelle metsästysalueelle, eli Metsähallitus, Sallan Yhteismetsä ja Pohjois-Sallan Erä. Alunperin tämä entinen koulurakennus on rakennettu 1952, mutta sähkön tultua Naruskan kylään 1970 -luvun lopulla on päästy tekemään laaja peruskorjaus 1981-82. Silloin uusitttiin lämmitys, vedettiin pintavesijohdot vesipisteineen ja vesivessoineen, sähköjärjestelmä rakennettiin. Kellaritilan saunaosaston peruskorjaus 2020 teki talosta entistä nykyaikaisemman ja toimivamman asumiseen ja majoitustoimintaan. Puhdas juomavesi tulee 80 sentin kuutiohinnalla Naruskan vesiosuuskunnan verkostosta. Viemäröinti on ajantasainen uusittuine imeytyskenttineen. Jätehuolto toimii kunnallisen jätteenkeruupisteen kautta 300:n metrin päässä. Kaikki talossa toimii virheettömästi. Talon lämmitysjärjestelmä takaa täyden omavaraisuuden vaikkapa täällä harvinaisen sähkökatkoksen sattuessa. Vapaakierto mahdollistaa sähköttömän ajan asumisen ja keittiön toiminnan takaa sähkölieden rinnalla oleva kaasuliesi. Tule paikan päälle tutustumaan tähän nykyaikaiseen taloon erämaan laidalla. Edellä on kerrottu vain pintaraapaisu. Jutellaan kasvotusten lisää talon hintaan sisältyvästä irtaimistosta ja muusta irtaimistosta.

Tulosta PDF
Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
q26469
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
6 h + k + kph + s
Asuintilojen pinta-ala
285 m²
Muiden tilojen pinta-ala
80 m²
Kokonaispinta-ala
365 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Kellarikerroksessa viimeistelemätöntä varastotilaa, joka halkovarastona. Kellaritilan sisältäen saunatilat, vessan, kulkukäytävän ja kaksi varastohuonetta ja pannuhuoneen kokonaisneliömäärä yhteensä 80 m2. Ensimmäisen kerroksen kokonaisneliömäärä sisältäen asuntokaksion neliöt ja kaikki majoituspuolen neliöt on yhteensä pohjapiirrustuksesta laskettuna 285,0 m2. Neliömäärää en ole tarkistusmitannut, enkä kuutioitakaan.
Asuinkerrosten määrä
1
Rakennusvuosi
1952
Vapautuminen
Vapautuu sopimuksen mukaan.

Hinta

Myyntihinta

115 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

633,18 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

600-1000Mbitin valokuitu, kuukausimaksu 36 €

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tehdyt remontit
Peruskorjauksessa 1981-82 vaihdettu kolminkertaiset ikkunat, rakennettu 5 sisävessaa, uusittu kattilahuone kokonaisuudessaan, ja rakennettu pintavetona käyttövesiputkisto, joka eristetty. Vaihdettu kaikkiin lattioihin läpivärjätyt käytännössä ikuiset muovimatot. Koko sähköistysjärjestelmä rakennettu uudelleen kaikkialla talossa, pääsulakkeet 3x35A, voimavirtapistoke sähköpääkeskuksessa. Asumisaikanamme on kaikki sisäseinät maalattu rauhallisilla väreillä kouluaikaisten kirkkaiden värien sijaan. Yläkerroksen majoitustiloihin rakennetut vesipisteet käsienpesualtaineen on annettu olla majoittujien käytössä. Saunaosasto talon kellaritilassa ns. kakkoskerroksessa on uusittu täysin 45000 €urolla 2019-20. Keskuslämmityspuukattilan viereen asennettu öljypoltinkattila 37 Kw poissaoloaikojen varalle talon lämpimänä pitämiseksi 2016. Keskuslämmitysjärjestelmän lämmönjakoautomatiikka (Ouman) ja jakoventtiili uusittu 2020. Sadevesirännit huollettu ja osittain uusittu ja samalla tehostettu hulevesien poistoa talosta kauemmaksi 2020. Vessanpöntöt vaihdettu kaikkiin viiteen vessaan 2020. Majoitusvaatimukset täyttävä palovaroitinjärjestelmä uusittu ajantasaiseksi 2010. Valvontakamerajärjestelmä 2020. Keittiön kylmiökoneisto uusittu 2018. Keittiöön kakkosliesi kaasulla 2017 ja samalla kaasuvaroitin. Induktioliesi 2020. Käyttövesiputkistoon paineensäädin 2020, kaikki sekottajat uusittu 2018-2020. Peltikatettu 100 m2 halkokatos rakennettu 2017. Talon kaikki patteritermostaatit uusittu 2019.
Tulevat remontit
Vesikattoa perushuollettu vuosittain. Kuntotarkastajan mukaan lähivuosien pesulla ja uudelleen maalaamisella katto kestää kymmenenkin vuotta, vaikka on alkuperäinen. Ulkomaalaus lähivuosina. Etelän puoleinen seinä koemaalattu hiekka/soodapuhaltamalla ja maalattu perinnevärillä. Työn jatkamisella ei välitöntä kiirettä muilta osin.
Asunnon kunto
Hyvä
Kuntotarkastus
Tehty 29.03.2022
Kosteustarkastus
Tehty 28.02.2020
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmä
Puu, Öljylämmitys
Vesijohto
  • Vesiosuuskunta
Viemäri
Saostuskaivot omat, uusittu vesivessojen rakentamisen yhteydessä 1982. Kaksiosainen kaivo, imeytysputkisto uusittu 2000-luvun alussa samalla, kun rakennettu uusi iso imeytyskenttä omalle tontille. Rakennettu samalla kaksi uutta välikaivoa. Sakokaivojen tyhjennys kerran tai tarvittaessa kahdesti vuodessa. Järjestelmä on ajantasainen.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu, Ulkovuori ponttilautaa, puurunko, pystysolat kutterinpuru, lisäeristetty sisäpuolelta 1982 karhuntalja, sisälevyt suurimmaksi osaksi gyprocia, osa lastulevyä. Maalipinnat. Yläkerran lattiat pääosin läpivärjätyt muovimatot. Entisessä opettajahuoneessa puulaminaatti. Isoon saliin jätetty yhdelle seinälle alkuperäiset puolapuut. Kaikki sisäkatot korkeissa tiloissa äänieristetty eristyslevyin. Alakertaan portaikko matotettu betoni, alakerran käytävä betoni/muovimatto, saunan pukuhuone uusi vinyylilattia, puhdistettu ja maalattu seinäpinnoiksi käsintehdyt antiikkitiiliseinät. Kattilahuone portaat betoni, lattia betoni. Alakerran kaikki väliseinät tiili/betoni. Puuliiteri tiiliseinät, öljysäiliöhuone betoni.
Keittiön kuvaus
Neliönmallinen iso keittiö, runsaasti ylä- ja alakaappitilaa, Huurteen kylmiö 2018 uusitulla ulos asennetulla koneistolla, toinen kylmiöhuone viileäkaappina. Iso erillinen jääkaappi, kaksi Mielen astianpesukonetta, toinen uusittu 2020, induktioliesi kiertoilmauunilla uusi 2020, kaasuliesi sähköuunilla. Kiviarinainen kaksitasoinen aito pizzauuni voimavirralla kaikkeen leivontaan, kaksi altaallista vesipistettä, runsaasti työpöytätilaa, pöytäpintalevyt uusittu 2018. Iso kattoimurilla varustettu liesituuletin. Palovaroitin, alkusammutusvälineet. Tehokas loisteputkivalaistus. Kaksi pakastearkkua, sijoitettu sisäkäytävälle.
Kylpyhuoneen kuvaus
Laattalattiat harmaa 10x10, lattialämmitys sähköllä, seinät suihkusyvennys valkoinen 25x40 seinälaatta, muut senät harmaa kivikuviolaatta 25x40. Omaperäinen tunnelmallinen valaistus. Kaksi suihkua, erillinen pesuletkulla varustettu sekottaja, josta ulosvientimahdollisuus esimerkiksi painepesurille. Raitisilmaventtiili ja poistoventtiili. Putkiasennukset kromipinta-asennuksena.
WC-tilojen kuvaus
Asunto-osassa oma vessa, bidesuihku, pesukone/kuivausrumpu suihkutilassa, kuivausrumpu uusittu 2021 ja pyykinpesukone 2022. Entisen opettajahuoneen vessassa bidesuihku, sisäkäytävien päässä kaksi vessaa bidesuihkulla. Näissä ja asunnon vessassa sähkötoiminen poistoimuri. Alakerran saunaosaston vessa bidesuihkulla. Yhteensä siis viisi vessaa ja reservissä ulkorakennuksen kouluaikaiset ulkovessat...käytön jälkeen perusteellisesti hajuttomiksi puhdistetut, nykyinen käyttö kylmänä varastotilana.
Saunan kuvaus
Sauna uusittu 2020 materiaaleiltaan. Seinät ja katto Wiccon harmaata leveää kuusipaneelia, lauteet tummanruskeaksi vahattua järeää Wicco kuusilankkua, selkänojat ja jalkatuki virolaista leveää leppää, omaperäiset hämyvalaisimet, lasten tasanne pienine keinuineen, 12,5 Kw kiuas takaa lempeät löylyt, harmaa laattalattia sähkölämmitteinen sekä lisäksi verkostopatteri, joka nopeuttaa kuivumista. Raitisilmatulo ja poisto.
Euroopan paras sähkösauna, kuvaili yksi asiakkaamme...Käynti saunaan tummanharmaan lasioven kautta. Alumiinilauderunko ylös saranoinnilla nostettavaa mallia, joten lattian pesijän työ helpotettu.
Tontin omistus
Oma
Tontin pinta-ala
25 000 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tontin kokonaispinta-ala on 2,5 hehtaaria, josta rakennusten alla 5000 m2 ja 2 ha hyväpuustoista metsää, josta löytyy järeitä halattavia petäjiä, jotka ovat eläneet ja nähneet maailman menon jo 250 vuotta...
Kaavoitustiedot
Ei kaavaa.
Palvelut
Ruokakaupat, Alko, apteekki. rautakauppa, posti, huoltoasemat ym. 45 km Sallan kirkonkylässä. Siellä myös kaikki koulut, terveyskeskus, hammashoitola. Venäjän raja ei taida lähiaikoina aueta ja mahdollista enää puolihintaista polttoainetta.

Ajoaika Sallaan kelistä riippuen 30-40 minuuttia/sivu.
Liikenneyhteydet
Lähin linja-autopysäkki 15 km Kotalankylä, koulutaksi, kylätaksi. Oma auto on välttämätön.
Auton säilytys
Meidän kaksi henkilöautoa on säilytetty toista ulkorakennuksen sähköistetyssä kylmässä ulkovarastossa sen autotalliosassa ja toista päärakennuksen yhteydessä olevan halkokatoksen kulmassa sijaitsevassa seinättömässä katoksessa.
Näkymät
Olohuoneen ikkunasta avautuu puustoinen näkymä länteen. Se on auringonlaskun suunta, eli talven kaamoksen ajan kun aurinko on piilossa, niin keväällä ja kesällä sen valon kajo kertoo, että eletään keskiyön auringon aikaa täällä Napapiirin pohjoispuolella. Talvihämärässä seurataan tiaisten elämää ruokintalintulaudalla...

Kiinteistöllä on yksityinen sääasema. Se lähettää mm. viiden minuutin välein sääkuvaa päärakennuksen katolla 24/7 kuvaavasta kamerasta. Kuva nähtävissä tuosta linkistä
https://www.naruska.com/blogitjasaa
Pihan kuvaus
Piha-alue on laaja. Talvella seuraamme naapurin Jarkon linkousjälkeä, josta voi päätellä lumen paksuuden. Rakennusten ympärystät pysyvät aurattuina ajokunnossa. Pihoille kun peltikatolta putoaa lunta, niin sen poistamista voi seurata linkomiehen traktoriyönä etukuormaajalla. Silloin lapsenlapset saavat toukokuulle asti kestävät pulkkamäet...

Kesän kasvu on lyhyt, mutta tehokas. Pihapiiri on lehtipuustoinen koivuineen, haapoineen ja pihlajineen. On lintuja, joilla on kolmattakymmentä pesäpönttöä tontillamme. Luontaista sääskikonetta sillä tavoitellaan ja siinä onnistutaankin.

Pihapiirissä kaksi koirahäkkiä asiallisine koppeineen. Ei olla purettu pois, vaikka talossa ei tällä hetkellä koiraa ole.

Pihapiirissä lisäksi avotulipaikka ympärivuotiseen ulkonuotiokäyttöön. Honkapenkit ja keittoritilät.


Ranta
  • Rannan tyyppi: Joki
  • Naruskajoki virtaa rapian kahdensadan metrin päässä tontin joenpuoleisesta reunasta. Kalapaikkaan ei pitkästi matkaa ole...

UUTTA! Haluatko nähdä kartalla sinulle tärkeät sijainnit ja etäisyydet niihin? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola. Tutustu tuleviin kartan kehityssuunnitelmiin, anna palautetta ja käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit täältä »

Ukka Matinpoika Santala

Yksityinen myyjä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.