Omakotitalo | 4H + K + S

Vanhantehtaantie 15, RANTATÖYSÄ, ALAVUS

Hinta

29 000 €

Koko

100 m²

Vuosi

1949

KOTI MAASEUDUN RAUHASSA Myydään 100 m2 omakotitalo isolla 4500 m2 tontilla Etelä-Pohjamaalla, Alavuudella. Asuntoa on laajennettu ja laajennukseen on tehty pesuhuone ja sauna. Tässä asunnossa on edulliset asumiskustannukset. Tällä on rauhallista tehdä etätöitä ja nauttia hienoista ulkoilumaastoista. Hiihtämään pääsee omasta kotipihasta. Tämä koti sopii hyvin vakituiseksi asunnoksi tai vapaa-ajan asunnoksi. Taloon sisään tultaessa löytyy tuulikaappi ja eteinen, keittiö, makuuhuone, olohuone, sauna ja pesuhuone. Yläkerrassa on kaksi huonetta sekä kaksi isoa varastotilaa. Pihapiirissä on puuvaja, varasto ja vanha ulkosauna. Peruskorjauksen yhteydessä uusittu teräspeltikatto, pellitykset, räystäskourut, ulkopuolinen lisäeristys, lauta ulkovuoraus, ulkomaalaus, kolminkertaiset ikkunat. Sisällä talossa on uusittu kaikki sähköjohdot, sähköpatterit, sähkörasiat, sähköpäämittari, voimavirtapistoke, lattiat, lattian lämpöeristeet, seinät levytetty, tapetoitu ja maalattu pintoja. Arkkitehti on suunnitellut taloon 16 m2:n laajennusosan vuonna 1986. Laajennusosaan tehtiin silloin sauna ja pesutilat. Peruskorjauksen teki rakennusliike. Talo lämpenee sähköllä ja puilla. Tulisija on talon alakerrassa ja yläkerrassa. Tervetuloa tutustumaan kohteeseen. Lisätietoja 0400666990 tai markus@hanhisalolkv.com

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
q68494
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4H + K + S
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
100
Kokonaispinta-ala
100
Lisätietoja pinta-alasta
Tilan koko 0,45 hehtaaria. Tilan n. 3000 m2 pinta-alasta on peltomaata ja pieni osa joutomaata. Tilalla on varttunutta kovutukkia sekä sekapuustoa, joka on hakkuukelpoista sekä polttopuuksi sopivaa. Tilan pelloille on 1990-luvulla istutettu ruduskoivuja, jotka ovat nyt kasvatusikäistä puustoa.
Rakennusvuosi
1949
Vapautuminen
sopimuksen mukaan
Myyntihinta
  • 29 000 €
  • 45 000 €
Kiinteistövero
130,00 € / vuosi
Lisätiedot maksuista
Sähkö: sisältää lämmityssähkön ja talouskäyttösähkön 12 000 kW/vuosi. Vesi: 1,20 €/m3. Jätemaksu: 4,08€/tyhjennys / 140 litran jäteastia. Likakaivo: 135€/tyhjennys. Tulisijojen nuohous: 62€/vuosi. Palo- ja kiinteistövakuutus 205€/vuosi. Lumen auraus omalle pihatielle 50€/vuosi. (hinnat suuntaa antavia eikä myyjää sitovia)
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tehdyt remontit
Peruskorjauksen yhteydessä uusittu teräspeltikatto, pellitykset, räystäskourut, ulkopuolinen lisäeristys, lauta ulkovuoraus, ulkomaalaus, kolminkertaiset ikkunat.

Sisällä talossa on uusittu kaikki sähköjohdot, sähköpatterit, sähkörasiat, sähköpäämittari, voimavirtapistoke, lattiat, lattian lämpöeristeet, seinät levytetty, tapetoitu ja maalattu pintoja.

Arkkitehti on suunnitellut taloon 16 m2:n laajennusosan vuonna 1986. Laajennusosaan tehtiin silloin sauna ja pesutilat.

Peruskorjauksen teki rakennusliike.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Kunto tyydyttävä/hyvä. Peruskorjauksen ja laajennuksen suunnitellut arkkitehti Jorma Saariaho Alavuden Arkkitehtuuri- ja Insinööritoimisto Oy:stä.

Talon historiaa:
Talo on valmistumisestaan asti ollut vain kahdella omistajalla. Vuoteen 2005 asunut edellisten omistajien äiti ja sen jälkeen ollut heidän perillisillä vapaa-ajan asuntona. Nykyiset omistajat ovat myös käyttäneet asuntoa vapaa-ajan asuntona.
Taloa ja koko kiinteistöä on hoidettu hyvin ja lämmöt ovat olleet päällä koko ajan, vaikka siinä ei ole vakituisesti asuttu.

Kaupan kohteen laatuvirheet ja kaupanhinnan märittely:
Myyjät eivät tiedä kiinteistön kaikista mahdollista laatuvirheistä. Näin ollen piilevät laatuvirheet ja muut puitteet rakenteissa sekä huomioiden rakennuksen alkuperäisen valmistusvuoden, on nämä seikat huomioitu jo kiinteistön hintaa määrittäessä.
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmä
Sähkölämmitys
Vesijohto
  • Kunnan vesijohto
Viemäri
Tilalla on oma jätevesijärjestelmä, sisältäen kaksi kaivoa. Kaivosta on johdettu ylimenoputki ns. harmaavesille. (Ostajan tulee selvittää mitä vaatimuksia uuden asetuksen koskien likavesijärjestelmiä edellyttävät jatkossa ko. kiinteistössä.)
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Keittiön pinnat maalattuja rakennuslevyjä. Katto valkoinen puupaneli. Keittiön lattia on uusittu ja lämpöeristetty kauttaaltaan peruskorjauksen yhteydessä. Lattia on puulankkua ja päällä muovimatto. Terästiskiallas ja vaaleat keittiökaapit.

Tulisijat: uusi puuhella ja alkuperäinen tiilestä muurattu, leäjän leivän, isompi mallinen leivinuuni.

Kodinkoneet: JK/PK, sähköhella, mikro sekä erillinen kaappipakastin. Kiinteät, paikoillaan olevat valaisimet.
Kylpyhuoneen kuvaus
Perutilassa suihku, wc, käsiallas, PK liitäntä, uudehko vesivaraaja 150 l. Pesuhuoneessa lattialämmitys. Laatoitetut lattiat ja seinät, katto lakattu puupanelikatto.
Saunan kuvaus
Saunassa 6 kW sähkökiuas. Lauteet apassi-puuta, siistit ja hyvässä kunnossa. Saunassa lattialämmitys ja erillinen lämpöpatteri. Laatoitetut lattiat, seinät pyöreää antiikkipanelia. Katto puupaneli lautaa. Saunan ovi lasiovi. Saunassa lattiakaivo.
Makuuhuoneiden kuvaus
Alakerran makuuhuoneen seinät Gyproc-rakennuslevyä ja pinnat tapetoitu. Tapetit vaalean sävyisiä ja hyvässä kunnossa. Makuuhuoneen lattia on uusittu ja lämpöeristetty kauttaaltaan peruskorjauksen yhteydessä. Lattia on puulankkua ja päällä muovimatto. Katto valkoinen puupaneli. Makuuhuoneessa puhelinpistoke.

Yläkerran makuuhuoneen seinät puulauta seiniä ja pinnassa pahvi sekä tapetti. Tapetit alkuperäisiä. Lattia maalattu puulankkulattia. Katto maalattu panelikatto. Yläkerran makuuhuoneessa varaava tiilinen, alkuperäinen takkauuni. Makuuhuoneessa yksi vaatekomero. Makuuhuoneesta käynti vinttikomeroon, joka on koko talon pituinen (komero on ns. kylmätilaa).
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
10-402-9-100
Tontin pinta-ala
4 500
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeus n. 320 m2. Alue on haja-asutusaluetta, voimassa yleiskaava merkinnällä MT.
Palvelut
Veljekset Keskisen kyläkauppa 12 km.
Liikenneyhteydet
Alavuuden asemalle matkaa n. 3 km. Asemalla lähikauppa sekä rautatieasema. Alavuuden keskustaan n. 5 km. Keskustasta löytyy kaikki mahdollinen.
Ajo-ohjeet
Alavuuden keskustasta tai Kuortaneelta tullessa: Alavuden Aseman-kaupunginosan kohdalla 66 tieltä käänny Rantatöysäntielle. Ajetaan n. 2 km ja käännytään vasemmalle Sepänmäentielle. Ajetaan n 1. km ja käännytään oikealle Vanhatehtaan tielle. Sitä ajetaan 200 m. Vanhantehtaantie numero 15 on toiseksi viiminen talo.
Näkymät
Tilan näkymät ovat peltomaisemia. Lähellä on Metsänhoitoyhdistyksen siemenpuu viljelykset sekä naapurien pellot viljelyskäytössä. Kiinteistön lähellä virtaa Lapuanjoki ja siihen yhdistyy Rantatöysän järvestä tuleva Rantatöysän järven joki. Jokirantaan matkaa n. 500 m ja rantatöysän järvelle matkaa n. 3 km.
Pihan kuvaus
Piha on tasainen, päällystetty kivituhkalla ja osin nurmikkoa. Kiinteistö sijaitsee päättyvän tien varressa, ei läpikulkuliikennettä. Erittäin rauhallinen sijainti. Pihassa istutuksia ja muutamia marjapensaita. Kiinteistöllä oma vesikaivo.

Markus Hanhisalo

LKV, yrittäjä, DI

Hanhisalo LKV

Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Korkeavuorenkatu 35,
00130 Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.