Mökki tai huvila | Päärakennus: k, 2 mh + oh, vh, kylmä var., 2 terassia 64 m² sähkölämmitys, takkavaraus, sähköliittymä siirtyy kaupan yhteydessä, rantasaunassa löylyhuone ja pesu samassa, takkahuone avotakalla 21 m², sähkö / puulämmitteinen, terassi järvelle n. 10 m rannasta,

Mäntysaarentie 29 b, Päijälä, Kuhmoinen

Hinta

139 000 €

Koko

80 / 113 m²

Vuosi

1982

Myydään omarantainen ja omatonttinen kesäasunto Kuhmoisten Päijälässä kauniin ja puhtaan Pitkäveden rannalla. Aurinko paistaa aamusta auringonlaskuun. Noin 19 km Kuhmoisten keskustasta, jossa palvelut sekä upea vierasvenesatama Päijänteen rannassa. Noin 78 km Tampereelta, n. 99 km Lahdesta. Rakennusoikeutta 142 m2 jäljellä. Yleiskaava. Kiinteistöllä on täyshirsinen sähkö - ja puulämmitteinen rantasauna puukiukaalla, terassilla, ihan rannalla. Rakennuksessa on löylyhuone ja takkatupa n. 21 m². Rv -73 Päärakennus n. 64 m² on lautarakenteinen, sähkölämmitteinen, lämmöneristetty k + 2 mh + oh + rt + vh + kylmä varasto ja 2 terassia. Rv -73 ja laajennus -83 Lisäksi piha-alueella on lämmittämätön 27 m² aitta, jossa isompi huone ja 1 mh + kylmä varasto ja terassi. Rv -91 Ulkokäymälä ei kemiallisia aineita, vaan sahanpurua saaviin sekaan. Oma tontti n. 2400 m², jossa paljon paksujakin puita rakentamiseen tai polttopuihin. Potentiaalia löytyy vaikka mihin. Omaa rantaa 50 m Autopaikkoja + Oma piha + Autopaikka + Avokeittiö Pihakeinu YHTEYDENOTOT klo 10-21 p. 040-1485005 Katriina Maunula Näytöissä pyydän ottamaan mukaan ja käyttämään kasvomaskeja turvallisuuden varmistamiseksi. SOITA JA SOVI NÄYTTÖAIKA!

Tulosta PDF
Esittelyaika

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
q87682
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Päärakennus: k, 2 mh + oh, vh, kylmä var., 2 terassia 64 m² sähkölämmitys, takkavaraus, sähköliittymä siirtyy kaupan yhteydessä, rantasaunassa löylyhuone ja pesu samassa, takkahuone avotakalla 21 m², sähkö / puulämmitteinen, terassi järvelle n. 10 m rannasta,
Huoneita
4 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
80
Muiden tilojen pinta-ala
33
Kokonaispinta-ala
113
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Hirsinen saunarakennus rv. 1973, terassi uusittu 2017, Päärakennuksesta rakennettu 17 m² v.-73 ja laajennus 1982. Nyt yht 64 m². Aitta rv. 1991 ja terassi rakennettu 2018. Ulkokäymälä.
Asuinkerrosten määrä
1
Rakennusvuosi
1982
Vapautuminen
Heti vapaa.
Velaton hinta
  • 139 000 €
Myyntihinta
  • 139 000 €
Lisätiedot maksuista
Kiinteistövero, Sähkölämpö ja valaistus ollut n. 550 kWh/v, sähköliittymä siirtyy kaupan yhteydessä ostajalle. Jätemaksu Tieosuuskunta Juomavesi ilmaista Päijän kyläkaivosta, joka kylmää ja raikasta lähdevettä. Vettä tuotu myös kanistereista kotoa, järvivettä voi käyttää laajasti puhtautensa takia ja keitettynä ruuanlaitossa. Kalastusluvat Nettiyhteys nettitikulla Vesi- ja jätevesimaksu Auraus pitää sopia erikseen. Saunan ja takkatuvan hormien nuohous
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Asuntoon kuuluu
Suurin osa irtaimistosta kuten sängyt, yöpöydät, keittiön kalusteet ja varusteet, sohva, verhot terassikalusteet, pihakeinu, oh pöytä, mh kaapit, vaalea nojatuoli, vaatehuoneen hyllyt, aitan huonekalut, rakennustarvikkeita tontilla ja pihanhoitovälineitä + Takka + Terassi + Varasto + Vaatehuone + Antenni jne.

Mm. ruskea ruokailukalusto, ja itse tehty hylly, puutynnyri, renginkaappi ja osa irtaimistosta eivät kuulu kauppaan.
Kohteen lisätiedot
Patterilämmitys päärakennuksessa ja saunatuvassa. Saunatupaa lämmittää puukiukaan käyttö muurin lämmetessä sekä tuvan takka ja sähköpatteri.
Joka rakennuksessa on rossipohja. Käymälän jäte kaadetaan saavista ja päälle haravointijätteet. Saunan likavedet imeytyvät lattiakaivosta maahan. On ollut jätevesilain mukainen.
Tehdyt remontit
Osa on lueteltu muissa kohdissa. Ulkomaalausta on tehty joka rakennuksessa 2015-2019 ja aitan sekä saunarakennuksen terassit uusittu sekä päärakennuksen terassit maalattu 2017-18 ja huopakate ja vesikourut uusittu laajennuksen teon yhteydessä päärakennukseen.
Tulevat remontit
Saunarakennuksen katerakenteet tarkistus, mahdollinen korjaus ja katteen uusiminen ja takan seinälaastin paikkaus.
Päärakennuksen varjonpuoleisen ja varaston puoleisen seinän pesu ja maalaus sekä päärakennuksen matalan osan räystäsrakenteiden tarkastus ja mahdollinen korjaus ja katteen uusiminen varastoseinän puolella ja aitan sisäkaton 1 panelin asennus. + Kattoremontti
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Kiinteistö rakennuksineen myydään siinä kunnossa kun ne ovat myyntihetkellä. Ne eivät ole asuinrakennuksen vaatimuksia täyttäviä, koska ne on rakennettu kesäajan viettoa varten. Talvella pää- ja saunarakennus ovat käytettävissä, mutta lämpösähkönkulutus nousee selkeästi. Ei tietoa kuinka paljon, koska on ollut vain satunnaisesti esim. Jouluna käytössä. Suosittelen ostajaa itse tutkimaan kiinteistön kuntoa niin halutessaan ennen tarjouksen jättämistä.
Energialuokka
  • Kohteelle ei lain mukaan vaadita energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Asbestimateriaalia ei myyjän tiedon mukaan ole käytetty rakennusmateriaalina.
Lämmitysjärjestelmä
Sähkölämmitys, Puu
Viemäri
Saunan likavedet imeytyvät viemäriä pitkin maahan. Vedet suodattuvat maassa. Keittiössä ei ole viemäriä.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu, Päärakennuksessa pääosin sisäseinät puu/valkoiseksi maalattua levypintaa, laajennuksessa upeaa tuppeensahattua tervaleppälankkua puolipanelina, lattiat muovimattoa.
Saunarakennuksen sisä- ja ulkoseinät puuveistämöllä teetettyä pyöröhirttä ja tuvassa lattia lautalattiaa ja löylyhuoneessa betonilattia. Takka betoni-vuolukivipintainen ja muuri betonipintainen tiilimuuri.
Aitan seinät puolipaneli- ja valkoiseksi maalattua levyseinää, lattia lautalattiaa.

Kaikkien rakennusten katot huopakatetta. Päärakennuksen katto osittain pulpettikattoa ja harjakattoa. Saunarakennuksessa harjakatto. Aitan katon on suunnitellut ja rakentanut alkuperäinen omistaja.
Keittiön kuvaus
Sähköliesi, retro työpöytä laatikostoineen, kuivauskaappi, jääkaappi pakastelokerolla, mikro, kahvinkeitin. Ikkunat pihaan ja järvelle.
WC-tilojen kuvaus
Ulkokäymälä
Saunan kuvaus
Pyöröhirsiseinät, puukiuas hanallisella vesisäiliöllä. Ihanat pehmeät löylyt järvimaisemalla. Kantovesi. On ollut pumppu järvessä ja hana saunalla.Valaisin. Puukiuas
Olohuoneen kuvaus
Laajennusosassa yhdistetty oh ja mh tilan keskellä ruokailutila ja takkavaraus. Olohuoneesta näkymä pihalle, järvelle, ruokailutilaan ja makuutilaan. TV-antenni.
Makuuhuoneiden kuvaus
Päärakennuksessa toisessa makuuhuoneessa näkymä järvelle, oma uloskäynti terassille, josta näkymä järvelle. Toinen makuuhuone on laajennusosan puolella. Ikkuna ilta-aurinkoon ja parkkipaikalle sekä oma uloskäynti, josta lyhyt matka ulkokäymälään.
Tontin omistus
Oma
Tontin pinta-ala
2 350
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Elenian sähköverkko kulkee tontin rajalla, josta sähkö tehty maakaapelein päärakennukseen ja rantasaunalle. Kuhmoisten kunta rakennusvalvonta
Rakennusoikeuden pinta-ala
250
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Kuhmoisten kunta
Kaavoitustiedot
Yleiskaava. Rakennusoikeutta jäljellä 142 m2. Kuhmoisten kunta rakennusvalvonta
Palvelut
Kuhmoinen 19 km, jossa terveyskeskus, eläinlääkäri, kaupat, pankit, linja-auto, apteekki, kukkakauppa, sekatavarakauppa, käsityöliike, baari, pizzeria, ravintola, kirpputori, kirkko, Suomen Paras Vierasvenesatama - palkittu satama palveluineen Päijänteen veneilijöille. Riihigalleriassa vaihtuvat taidenäyttelyt Päijälässä, Leppäkosken siltatanssit. Kuhmoinen Kuhtuu ja markkinat. Kansallispuisto lähellä. Lisätietoa Kuhmoisten kunnan nettisivuilla.
Liikenneyhteydet
Kuhmoinen 19 km
Orivesi n. 40 km
Tampere 78 km
Lahti 99 km
Ajo-ohjeet
Annetaan näyttöä sovittaessa. Tampereelta joko Jyväskyläntietä Yliskylän läpi Oriveden aseman ohi Längelmäelle ja Kuhmoista kohti. Tai Lahden tietä Sahalahti- Kuhmalahti - tietä kunnes kyltti Päijälä ja sitä n. 13 km. Lahdesta Vääksyn ja Padasjoen ohi Kuhmoisiin, josta Päijälään. Jyväskylästä Jämsän kautta Päijälään.
Auton säilytys
Pihapaikka useammalle autolle
Näkymät
Pitkävesi järveen omalle 50 m rannalle, pihaan, autopaikalle, aamuaurinko päärakennuksen terassille, loiva etelärinne, aurinko paistaa koko päivän ja illan pihaan saunan terassille ja rantagrillille
Pihan kuvaus
Puutarhakeinu, loiva rinne rantaan. Tonttia muokattu niin, että osa tasaista piha- aluetta. Tontilla kasvaa paljon puita polttopuiksi tai uuden päärakennuksen rakentamiseen. Tontilla on suuri potentiaali kaikkeen piharakentamiseen tai voi halutessaan pitää se luonnontilassa. Joulukuusia riittää moneksi jouluksi.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi
  • 50 m omaa aurinkoista rantaa. Rannalla grillialue.
Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.