Mökki tai huvila | 3h + k + kph + s + var

Tenontie 4432, Outakoski, Utsjoki

Hinta

1 €

Koko

84 m²

Vuosi

1949

Myynnissä (itselleni tarpeettomana) vuonna 1892 perustettu Ailigasjarga (Ailigasranta) niminen tila/kiinteistö, joka sijaitsee Tenojoen rannalla, omassa rauhassa, kauniin Nuvvus-Ailigas tunturin juurella. Tila sijaitsee 43km Utsjoelta Karigasniemen suuntaan.Tässä monien mahdollisuuksien paikassa on omaa rantaviivaa noin 400 metriä ja reilusti kalastusoikeuksia. Kiinteistökauppaan kuuluva kokonaispinta-ala on noin +6ha. Teno on kesän 2021 suljettu lohenkalastukselta (harjuslupia tulossa kaudelle 2021), joten nyt on hyvää aika muokata ja saneerata tästä paikasta oma vakituisen asumiseen sopiva tai mukava vapaa-ajan viettopaikka, joka sopii isommallekin porukalle. Maailmanluokan kalastus, metsästys ja -ulkoilu mahdollisuuksista alueella on varmasti turha mainita. Paikka on sanoinkuvaamattoman rauhallinen ja varmasti yksi Tenojokilaakson kauneimmista. ETÄTYÖMAHDOLLISUUDET Paikka soveltuu myös etätyöhön, koska alueella hyvä mobiilidata sekä mahdollisuus valokuituliittymään (kaapeli menee maantien vieressä). REILUSTI KALASTUSOIKEUKSIA Kiinteistökauppaan neuvoteltavien kalastusoikeuksien osuus (Outakosken lohkokunta) on 100/26448 joilla myös ulkopaikkakuntalainen kiinteistönomistaja pystyy rekisteröimään veneen (kauppaan kuuluu 1 Tenon vene) sekä lunastamaan kalastusoikeuden haltijoille tarkoitetusta ulkopaikkakuntalaisten kiintiöstä, nykytiedon varassa noin 17-20 vrk kalastuslupaa/vuosi. Jos tämä ei riitä, niin lupia voi lisäksi yrittää ostaa normaalista turistikiintiöstä. Lisätietoja kalastuslupakäytännöstä: www.tenonkalaluvat.fi OSUUS UTSJOEN YHTEISMETSÄÄN Kiinteistökauppaan neuvoteltava osuus Utsjoen kunnan yhteismetsään on 10/8623, jolla pystyt laajentamaan metsästysreviiriäsi lähes 14.000 hehtaarin alueelle Inarin kunnan puolelle. Lisätietoja: www.tenonkalaluvat.fi Markkinoita seuranneet, tietävät hyvin että vastaavia kohteita Tenojokilaaksosta on liki mahdotonta löytää. Myyn tämän kiinteistön itselleni tarpeettomana ja toivon että uusi omistaja saisi paikan entiseen loistoonsa. Rakennuksiin ei ole tehty virallista kuntokartoitusta, mutta ainakin päärakennuksen pinnat kaipaavat joiltakin osin päivitystä ja päärakennuksen ulkoverhous maalausta jossain vaiheessa. Navetan katto kaipaa uusimista. Rakennuksista saattaa löytyä myös muita korjausta vaativia juttuja. Päärakennuksessa on talvisin pidetty ainoastaan peruslämmitystä tiloissa, jossa sijaitsee lämminvesivaraaja sekä vessa. Muut rakennuksen osat ja rakennukset ovat olleet kylmänä. Katso video kohteesta: https://vimeo.com/544300075 Myytävä maa-ala näkyy kuvissa violetilla rajauksella.

Tulosta PDF
EsittelyaikaKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
q94698
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + k + kph + s + var
Huoneita
3 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
84
Muiden tilojen pinta-ala
65
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-aloja ei ole mitattu. Kiinteistöön kuuluu useampia rakennuksia.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1949
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan
Velaton hinta
  • 1 €
Myyntihinta
  • 1 €
Kiinteistövero
146,00 € / vuosi
Sauna
  • Asunnossa on sauna
Asuntoon kuuluu
PÄÄRAKENNUS
Tila käsittää vanhan kaksikerroksisen maatilan päärakennuksen n. 84m2. Alakerrasta löytyy olohuone, keittiö, kylpyhuone ja sauna sekä wc. Yläkerrassa 2 makuuhuonetta.Päärakennus on rakennettu vuonna 1949 ja sitä on laajennettu 1983. Päärakennus kaipaa minimissään pientä pintaremonttia. Myös ulkolaudoituksen maalaus on jossain vaiheessa ajankohtainen.

NAVETTA
Navetta on rakennettu 1967 ja se on kunnostettu sisältä joitakin vuosia sitten majoituskäyttöön. Navetasta löytyy 3 erillista huonetta, joihin on rakennettu majoitustiloja. Yhden makuuhuoneen yhteydessä myös minikeittiö sekä puilla lämpiävä kamiina. Navetan katto kaipaa uusimista.
Navetan pinta-ala on noin 55m2.

PIHARAKENNUKSET
Pihalla on tilava ja vasta sisältä remontoitu vierasmaja, jossa oma keittiö. Lisäksi lapinkota (10m2), jossa tulipaikka sekä vanha aitta, pihavarasto sekä rannassa erillinen puucee
Kohteen lisätiedot
KOHDE MYYDÄÄN TARJOUSTEN PERUSTEELLA:

Kirjalliset tarjoukset pyydän toimittamaan sähköpostilla 15.6.2021 mennessä osoitteeseen tapanihen@gmail.com

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset.

Vaihdossa voi myös ehdottaa sijoitusasuntoja, vapaa-ajan kiinteistöjä tai muuta vastaavaa.

Myyjä pidättää oikeuden myydä kohde myös ennen 15.6 määräaikaa, mikäli sopiva tarjous tulee.

Myytävä maa-ala näkyy kuvissa violetilla rajauksella. Kuvassa olevat pinta-alat ovat suuntaa antavia. Lopullinen pinta-ala määräytyy vasta maanmittauslaitoksen lohkomistoimituksen yhteydessä.

Jätän itselleni (lohkomistoimituksen yhteydessä) rakentamattoman määräalan, joka sijaitsee alavirran puolella.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla tai puhelimella tapanihen@gmail.com tai puh. 0504440840

Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Rakennuksiin ei ole tehty virallista kuntokartoitusta, mutta ainakin päärakennuksen pinnat kaipaavat joiltakin osin päivitystä ja päärakennuksen ulkoverhous maalausta jossain vaiheessa. Navetan katto kaipaa uusimista. Rakennuksista saattaa löytyä myös muita korjausta vaativia juttuja.

Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmä
Puu, Sähkölämmitys
Vesijohto
  • Kaivo
Viemäri
Imeytyskenttä + Oma viemäri + Umpisäiliö
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
890-403-29-20
Tontin pinta-ala
60 000
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Lisätietoja Utsjoen kunnasta
Ajo-ohjeet
Tenontie 4432, 99980 Utsjoki (risteyksessä vanha patopukki)
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Joki
  • Upea hiekka/mukulakiviranta. Kalapaikat vieressä.

Tapani Henriksson

Sähköpostikopion lähettäminen vaatii sähköpostin

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.